Reklama

Reklama

Fragmenty z Iráku

(festivalový název)

Obsahy(1)

Někdy hluboce osobní a meditativní, jindy rychlý a šokující, tento vizuálně strhující film rozdělený na tři části rozjímá nad budoucností válkou poničeného Iráku. V Bagdádu čelí malý chlapec ze sunnitské komunity nejistým vyhlídkám života v rušných ulicích města. Na jihu se stále radikálnější šíitští muslimové shromažďují a provádějí předchozím režimem zakázané rituály, při kterých se vybičovávají do agresivní náboženské mánie. A na rozlehlých pláních severu přemítají kurdští pastevci a výrobci cihel nad svou budoucností v znesvářené zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - ONE WORLD PRESENTS THE SUNDANCE DOCUMENTARY FUND - Jeden Svět představuje Sundance Documentary Fund ()

Reklama

tigre 

všechny recenze uživatele

nesmirne pekne natoceny dokument slozeny ze tri "pribehu" - cele je to komorni zalezitost ve ktere, ale obcas beha mraz po zadech. Diky bohu po delsi dobe dokument bez prvoplanovych a vlezlych komentaru - prozmenu v Iraq in Fragments maji filmari spise roli pozorovatelu nez glosatoru toho co se deje kolem. Coz ve finale nabizi velice prijemny vhled do kazdodenni reality Iraku zmitaneho okupaci a obcanskou valkou - v ramci pribehu ktere jsou jakoby o nicem ale zaroven o vsem. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Materiál, který ve filmu vidíme, je skvělý. Jak se dokázal Longley dostat do para-vojenské bojůvky mi je záhadou, ale zřejmě svede nějaká kouzla. Stejně tak jsou skvělé i vizuální atmosféry ze života Kurdů v třetí části. Celkově mi ale v dokumentu schází nějaká linka, která by vytáhla to, co je skutečně zajímavé. V tomhle dokumentu se totiž pořád mluví, ale málokdo padne sdělení, které stojí za to vstřebat. A protože tahle sdělení jsou rozmělněná do ryze dokumentárních pohledů do života běžných lidí, dělá to dokument docela nesnadným na sledování. ()

Galerie (17)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama