Reklama

Reklama

Zlo

(festivalový název)

Obsahy(1)

Zlo, první zombie film řecké kinematografie, nese všechny nezbytné rysy svého žánru. Tři stavbaři jsou při zkoumání podzemní dutiny napadeni a infikováni (neviditelným) démonem zla. Po návratu domů jeden z dělníků zaútočí na svou ženu a následně ji pozře, dcera se s pomocí sousedky zachrání útěkem. Další z infikované trojice způsobí masivní vyrojení zombií při fotbalovém utkání. Andreas (Nikos Sabalis) prchá a v rozhodujícím momentě je zachráněn odvážnou Dimitrou (Stavroula Thomopoulouová), která se vrací domů taxíkem. Když se noc chýlí ke konci a nastává den, tyto různé skupinky se setkávají a přidává se k nim po zuby vyzbrojený Meletis (Meletis Georgiadis). Celovečerní debut devětadvacetiletého režiséra a scenáristy Yorgose Noussiase je v podstatě jednou dlouhou honičkou, která nemaří čas vysvětlováním. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (23)

bassator 

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - VARIETY CRITICS´ CHOICE - Dny Kritiků Variety - Na festivalu bych toto asi ocenil, ale doma na videu mi to přišlo jako nepovedená parodie na zombie filmy která se pokoušela být COOL - všichni si připadali jak jsou IN a přitom vše bylo úplně OUT... Prostě splácanina všeho co pan režisér v klasických dílech tohoto žánru okoukal... - 26. 1. 2012 - 30% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Yorgos Noussias .. Několik skutečně dokonalých a zábavných scén topících se v záplavě všemožných vykrádaček a amatérismu. Pro nefandy hororu (tj. i mě) velmi slušná podívaná. Taktéž půlnoční festivalová atmosféra (+ kolující flaška vodky + juice) určitě udělala své... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vskutku neuvěřitelný kousek!!! Nemůžu si prostě pomoci, ale teď těsně po shlédnutí musím dát za plný počet. Je to jedna z nejlepších "zombáren", jaké jsem kdy viděl (a bylo jich dost ...). Ale pozor! Tento film rozhodně není pro každého a málokdo v něm možná najde to, čím zapůsobil na mne. Pokud budete očekávat mraky gore-efektů, non-stop akci apod., budete právě možná zklamáni. Tenhle film totiž vyzní úplně jinak. To že je to film patřící do "zombies-subžánru", je jen podklad pro mnohem více. A to jsou prostě postavy tohoto filmu. Film právě neuvěřitelně geniálně buduje poznávání jednotlivých postav a jejich vztahů. Herecké výkony jsou naprosto bezchybné a postavy dostávají vyloženě realistický "tvar", podstatu. Nakonec jsou to všichni neuvěřitelní sympaťáci (každopádně vede taxikář ...) a vyloženě vám přirostou k srdci. Málokdy se mi stává, že bych u horroru měl o někoho strach, zvlášť u "zombáren", vždyť tam ti lidi bývají hlavně proto, aby je roztrhaly zombie ... Jenže tady tomu tak není ... Nezávislé skupinky se postupem času spojí v jednu a ta zdrhá městem, odpočívá, masakruje zombie a jednotlivé postavy si mezi sebou budují vztahy ... a ty jsou prostě geniálně vytvořené. Film do 3/4 působí spíš jako splatterová komedie, ale pak začne vyloženě přituhovat, aby vše skončilo v příšerném a pro mne zdrcujícím finále ... každopádně geniálním. Tohle jsou důvody, proč se mi film tolik líbil. Pokud bych měl zmínit akci, tak ta je jednoznačně bezchybná, není jí moc, ale když příjde na věc (asi 4 potyčky s hordami zombáků ...), tak nestačíte valit oči ... gore jede naplno, hekťáky krve, průstřely brokárnou durch, usekané hlavy, střeva, nohy, ruce, oči a ještě pár záběrů které bych fakt nevymyslel ... Takže i v tomto ohledu perla, jen té akce skutečně není příliš. Film je možná nízkorozpočtový (o to víc obdivuju tvůrce a herce), ale rozhodně tak na první pohled nevypadá ... pokud je amatérský nebo ne, to tady neřeším ... Pro mne vyloženě skvost, i když obecně kvalitativně velice kontroverzní ... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja oceňujem že takéto filmy vôbec niekto točí, ale každý hororový nadšenec nemôže byť hneď Peter Jackson a pre tentokrát to teda vážne moc nevyšlo. Nevadí mi ani tak, že ide o to najamatérskejšie zo všetkého amatérskeho, skôr že na celom filme nie je nič nové, aspoň trochu originálne, čo by sme už nevideli stokrát inde. Od príbehu, cez zombie, až po postavy. Grécky nezávislák a oni sa absolútne nedokážu oprostiť od charakterových klišé amerických filmov (a nech mi nikto nehovorí že to bol zámer). Ani zábavné to neni. Možno tak v dramatických okamihoch - vinou zlých hercov (ale že vážne strašných) a vtipné iba vtedy, keď sa to práve snaží tváriť ako horor. Keby tam visel nadpis Amatérsky film, uvažoval by som nad druhou hviezdou. Nevisí. Toto šlo vážne niekde v kinách! Jedna hviezda za gore, druhá skoro za hudbu; tá je ale miestami tak strašne zle použitá, až ma normálne zatriaslo. 30%.Že pocta! Filmy už môže dnes točiť každý. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Vynikající řecké zombie céčko od fanoušků pro fanoušky. Přestože si režisér Noussias přetváří danná pravidla nemrtvého fenoménu dle svého a jak se mu to hodí, nemluvě o tom, že inspirací mu byl spíše Snyderův Dawn of the Dead než klasik old school Romero (důkazem budiž sprintující "ghúlové"), vše ´sem ochoten odpustit. Na poli osmdesáti minut totiž rozehrává zábavný boj o život, který nepostrádá sympatické postavy, humor, občasné lekačky a hlavně výtečné splatter efekty, za které by se nestyděl ani Peter Jackson. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama