Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři příběhy mladých Poláků ze Slezska, z Varšavy a Pomoří. Tři vize reality. Tři debutanti zdůvodňují finální setkání svých hrdinů v autobuse směřujícím do Londýna úvahou: „Jsme první generací svobodného Polska. Vyrůstali jsme v ovzduší podnikatelského boomu, otevřených hranic, nezkrotného mediálního cirkusu, klubajících se možností a perspektiv. Veškerá polská realita nás utvrdila v přesvědčení, že všechny autority padly. Způsobila, že jsme přestali důvěřovat nejen státním, ale institucím všeho druhu. Přes naše zklamání se nám zatím nechce opustit tuto zemi. Věříme, že něco lze ještě změnit. Proto o tom všem, co nás bolí a rozčiluje, chceme křičet, pranýřovat to, varovat a zneklidňovat! Chceme vytvářet celuloidové sny pro lidi a vzrušovat je, aby začali na způsob dětí vroucně věřit, doufat a bezmezně milovat, otevřeně a nekompromisně.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Oda to radości / ODE TO JOY / Óda na radost) ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Polaci umi. Tri mladi reziseri dokazali skloubit tri zhruba kratsi pribehy mladych lidi, kterym se ve vlastni zemi nedostava toho, co by si od sveho zivota predstavovali. Setkavaji se pouze s prikazy, ktere musi respektovat a omezenimi, ktere jim brani se vlastnim zpusobem realizovat. Neni pak divu, ze utikaji za hranice, aniz by presne vedeli, co je tam ceka. Hlavni je, ze zmizi pryc. Dobre vykony mladych, dosud neznamych hercu pod spolehlivym rezijnim vedenim umoznuji bezproblemovou identifikaci s postavami. Zajimavy je i zpusob prezentace filmu v tisku. V drtive vetsine pripadu je potencialnimu divakovi prezentovan zacatek pribehu a vyusteni zustava skryto pro eventualni zhlednuti, nyni je naopak divak seznamen s vyustenim a vse, co mu predchazelo, ukaze teprve samotny film. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Nádhera, každý příběh má svoje kouzlo, každý režisér do něj vložil něco svého. Atmosféra je tak dusná, že jsem málem potřeboval pohotovostní respirátor. Především pak prostřední část mi dokázala vehnat slzy do očí. No byl jsem sice rád, že už je konec filmu, ale když jsem nad tím pak přemýšlel...tohle si nic jiného než 5* nezaslouží. :) ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s NALBERTikem, všechny tři příběhy byly zajímavé, ale ten prostřední hiphopový byl nejlepší a po zásluze byl herec Piotr Głowacki oceněn za ztvárnění hlavní role na FF v Koszalinie. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

skoro za pět hvězdiček... uvěřitelný, strhující, nabitý, mrazivý film. první povídka hraje na industriální bezútěšnost a nulové perspektivy (vynikající scéna svatby). ve druhé povídce je hrdina, který má snahu se bít se světem: ten mu ale dává poznat nejen úspěchy, ale i zklamání. a těch je víc. ve třetí části by hlavní postava zasloužila profackovat - ale nakonec se všichni setkají: při útěku z polska... ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

NO, todle byly opravdu qalitní 3 příběhy... hlavně ten prostřední mi dal opracdu zabrat... ani sem už nemel chut na ten třetí...ale i ten byl vynikající... opravdu silný zážitek, umocněný atmosférou v kinosálu, ve kterém bylo, bohužel, fšehofšudy 10 lidí.... ()

Ernst 

všechny recenze uživatele

Ja si tu zahraju trochu na dablova advokata. Osobne nepopiram snahu a vervu s jakou se nova polska generace filmaru snazi vypovidat sva temata, ale bohuzel v celkovem vyzneni me tento film prilis nepresvedcil (a mozno rici ze az zklamal). Tri pribehy, tri reziseri. Bohuzel prvni a posledni nemaji dostatek energie pro udrzeni divakovi pozornosti. Nejlepsim se tak pro me stava pribeh o mladem zacinajicim zpevakovi rapove muziky (a tonesnasim hip hop). Ma v sobe vsechno: energii, pribeh, spad, vizualnost, zvrhlost... presto mi nekdy prijde ze nevychodnost a marnost situace je tu konsturuovana ad absurdum. nebyt slabsich dvou pribehu dam 5. Takto jsou jen kamenem na noze vynikajiciho prostredku.... ()

Reklama

Reklama