Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cristina je mladičká ošetřovatelka z venkova, která putuje ulicemi Santiaga de Chile jako stříbrná kulička z hracího automatu. Když zrovna nepředčítá z National Geographic svému stařičkému maďarskému pacientovi Milošovi nebo neflirtuje se zahradníkem z místního parku, sleduje Tristána Greenberga, třiatřicetiletého architekta, jehož věci našla poté, co byl na ulici přepaden. Tristán nemá momentálně co na práci, protože stavební dělníci na jeho stavbě stávkují. Navíc ho opustila jeho dokonalá přítelkyně Irena. Vrátí se tedy do vily na předměstí, kde vyrůstal, aby zjistil, že jeho matka žije s podivným kouzelníkem. Životy Cristiny a Tristána se neočekávaně protnou… Originální a hravý příklad současného latinskoamerického filmu, který byl za Chile nominován na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten film mi přišel hrozně prázdný. Bloudící postavy, které nám nic neřeknou. Co nám má být do jejich životů, když nám je tvůrci nedokáží nějak přiblížit nebo nám alespoň naznačit, proč by nás měly zajímat. Takhle je to jen sled jalových scén, přičemž některé jsou opakovány z jiného úhlu pohledu, což už není moc originální, zvlášť když to zde působilo dost samoúčelně. Ale na druhou stranu, byl to debut a proto dám tři hvězdy za snahu, protože vyložená kravina to nebyla. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Môj prvý letmý náhľad do končín filmovej Latinskej ameriky súčasnosti. Niežeby som bol sklamaný veď snaha sa ambicióznym tvorcom nedá uprieť, len popri tej všetkej hravosti a snahe zapôsobiť sa pozabudlo na usmernenie toku nápadov aby v konečnom dôsledku divákovi bol sprostredkovaný silnejší zážitok. Čo treba vyzdvihnúť je vynikajúca práca s hudbou. Aj s prihliadnutím na skromné podmienky natáčania nejde o nijaké preborné dielo ale len náznak, že treba filmovú rozšíriť o ďalšiu destináciu. ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Tento film bohužel není můj šálek kávy. Není to špatné, ale ani bůh ví jak úchvatné. Scény poskládány ledabyle vedle sebe, mají zřejmě v divákovi něco evokovat, vytvářet atmosféru a nebo je v nich zakódováno poselství? Vážně nevím, pro mě jde spíše o chaos bez hlubší jednotící linky. O co se tady tvůrci snažili? Ukázat pokrytectví světa skrze lidské vztahy, nebo šlo o něco jiného, např. o sondu mezi do vztahů jednotlivých hrdinů. Právě v tomto vidím velký mínus tohoto filmu, malá vyprofilovanost a nedotaženost celého snímku. Jednotící prvek zosobněný pro mě hlavní hrdinkou, je ovšem velmi milým překvapením. Hl. hrdinka je sice poněkud zvláštní patron, s divnými způsoby, ale přesto velmi sympatická, pro diváka. Pro mě jde tedy v celkovém součtu o celkem průměrnou záležitost s velkým, nicméně nevyužitým, potenciálem. Škoda té nedotaženosti. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Kdo je vlastně hlavní postavou? Opuštěný zajištěný mladík, který se utápí ve svém zoufalství. Nebo ošetřovatelka z venkova, která chce od života víc a přece jako by nic..tak se má stát spásným andělem nejen pro sebe ale i pro něj..chce poznat životy jiných, chce být..jaká vlastně? Na filmu mě zaujala úžasná jako by pasivita a pomalost..jako by svět ubíhal kolem a oni v té chvíli stáli..střídaní hudby ve sluchátcích...míjení se a potkávání..Mne nezná skoro nikdo..Bohužel..lyrika okamžiků vyznívá do prázdna..tady nebylo to pravé nechat svět nedokončit... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Play. Režisérka a scénáristka si opravdu vyhrála. Díky tomu sice film nenudí, ale občas bych opravdu rád věděl, co se stalo a co byl jen sen či představa. O postavách, jejichž jednání postrádá jakýkoli smysl, taky nevím, co si mám myslet. Je to rozhodně lepší film než argentinští Mrtví, ale ještě pár takových a na jihoamerické filmy se v televizi nebude nejspíš nikdo chtít koukat. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama