Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během jediné noci kulminuje letité nedorozumění dvou povahově zcela protikladných bratrů. Prvním je ušlechtilý kněz Nikos, druhým protřelý, zkorumpovaný policista Andreas, který se do rána musí dostat ze země, aby unikl spravedlnosti. Protože potřebuje oživit své nečisté kontakty s podsvětím, požádá o pomoc sourozence, s nímž se deset let neviděl. Vztah mezi bratry se postupně vyjasňuje: před lety je rozdělila ostrá roztržka, která zasahuje i do současnosti. Vyprávění o střetu světce s ďáblem ústí v konečnou relativizaci těchto zprvu tak zřetelných označení… Komorně laděné drama situované do noci a prostředí ostrova Salamis nabídlo režisérovi možnost vybudovat poutavou atmosféru prakticky jen prostřednictvím dvojice hlavních postav. Snímek, který je prvním hraným filmem v jihovýchodní Evropě natočeným na HD, získal Cenu diváků na MFF v Aténách 2005. Představitel Andrease Vangelis Mourikis získal cenu pro nejlepšího herce na festivalu v Soluni 2005, kde byl snímek oceněn jako druhý nejlepší titul roku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Nic noveho pod sluncem, forma, kdy je hlavni postavou spachan zlocin a v prubehu filmu se zjistuje jak a proc a vyplouvaji na povrch dalsi skutecnosti, je uz dost proflakla. Nicmene dej ma docela spad, drhne jen misty, stopaz je zvolena v podstate optimalne. Zajimave jsou nocni obrazy reckeho ostrovniho mesta, do kterych je cely film zasazen a v jejich popredi se odehrava pribeh. Jako celek hodnotim prumerne. ()

Meechee 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Děj má spád, nikde vyloženě "nedrhne", herci jsou docela přesvědčiví (hlavní hrdina vám možná občas svou podobou připomene Al Pacina - nevím jestli to byl jeho záměr či nikoliv), zápletka sice nikterak originální, nicméně udrží v určité nejistotě minimálně do tří čtvrtin filmu. Šel jsem na tento film víceméně náhodou (ono to tak ve Varech už chodí :)) a jak jsem řekl, odcházel jsem příjemně překvapen. Mohu doporučit (řecky mluvených filmů se u nás mnoho neobjevuje). Rozhodně 4 hvězdičky ()

Mocoft 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony (hlavně Andease) zastiňujě občas nesrozumintelný děj. I tak budete udrženi v napnelizmu od začátku až do konce a po filmu se ještě pohádáte s přáteli, jak to vlastně dopadlo ;) ()

Reklama

Reklama