Reklama

Reklama

Telenovela

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaatřicetiletá Charlotte se právě rozešla se svým dlouholetým partnerem. Nastěhuje se do nového bytu, začne žít uprostřed nevybalených krabic a každou noc tráví s jiným mužem. Její transsexuální soused Ulrik, který bydlí o patro níž se svým psem, Slečnou Daisy, si vydělává peníze prostitucí a čeká – na návštěvy své neurotické matky, na povolení k operaci, při níž se i fyzicky má stát ženou, na své oblíbené telenovely, na opravdovou lásku... Osamělost sblíží dva zcela rozdílné charaktery: sebevědomou a někdy až bezcitnou Charlotte a zoufale zmateného a bezbranného Ulrika. Příběh citového a sexuálního chaosu je členěn do několika kapitol, uvozených vždy krátkými černobílými záběry doprovázenými hlasem vypravěče. S intimitou příběhu koresponduje intimita prostředí, do něhož jsou všechny scény vsazeny: film se celý odehrává pouze v bytech Charlotte a Ulrika. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vraj komédia... no tak takúto nálepku musel filmu priradiť niekto nepríčetný. Poctivá komornejšia drámička to je, ktorú odohrajú síce prevažne len dvaja herci, avšak stačilo to úplne. Výraznou mierou k tomu pomohla slušná réžia a nie najhorší scenár, ktorého záver ponúkne celkom zaujímavé rozuzlenie. Aké tajomstvo to vlastne tá Charlotte mala? 70/100 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„No tak, dej mi pohlavek.“ - „Jsi strašně přízemní.“ - „Tak mi dej pohlavek. Pak si zašukáme a můžeš mi pomoct přestěhovat postel.“ Charlotte je praktická a s ničím se nepáře. Po přestěhování do paneláku (kde je vše slyšet) se ovšem seznámí se sousedkou Veronikou (ta neumí vařit ani stěhovat postel, za to však umí trestat, a dělá to rukou i pusou), která ji „jinakostí“ zaujme…Nevšední ale vcelku zábavná romantická queer tragikomedie. Vážné chvilky většinou fungují, přesto jsem se spíš usmíval (např. u holčičích tanečků, Charlotte konsternované podrobnostmi přeoperování, Veroničina pohlcení telenovelou atd.). Režisérka navíc pro celovečerní debut získala 2 tahouny předvádějící takový malý herecký koncert (Dyrholm toho spoustu uhraje jen očima, Dencik zas potvrzuje, že čím divnější role se zhostí, tím lépe ji ztvární). Dobře jim sekunduje i vychcaný pes (s pizzou a vlastním ehm, hradem). I vkusný konec se podařil, takže tomuhle malému filmu (kterému ubližuje jen občasné zkratovité a nevyrovnané chování postav) dávám solidní 4*. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Málokdo mně bude věřit, ale k Telenovele jsem se dostala omylem. Jakmile jsem v jednom nákupním centru uviděla, že je tam vystavený dánský film, tak jsem ho jako jejich správně zapálená fanynka bez přemýšlení nakoupila, aniž bych četla obsah a hned jsem si ho obratem pustila. Po chvilce mě Veronika donutila jít si ho přečíst a byla jsem doma. Z rozjetého vlaku se prý nemá vystupovat a abych se přiznala, tak David Dencik to nejen, že nedovolil, ale navíc mě po skončení projekce donutil k tomu, abych si o něm něco přečetla, prohlédla si jeho civilní fotografie a ještě jsem si s ním projela pár YouTube snímků. Hrál absolutně přesvědčivě a to je hlavní důvod, proč hodnotím tak, jak hodnotím. Mé pocity byly skutečně místy silně rozpačitéí, přesto tohoto nákupu vůbec nelituji. A Veroniko, radím Ti, aby jsi si to se sousedkou z horního patra, Charlotte, hodně dobře promyslela, já to moc růžově nevidím....ale to už by mohl být spoiler :-( ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Prvni film reziserky Pernille Fischer Christensen a hned trefa do cernyho. Male intimni drama, ktere si vystaci skoro s dvema herci, ale to reziserce staci, aby s toho udelal vybornou psychologickou sondu. Charlotu hraje danska znama herecka Trine Dyrholm (napr. Okay, Forbrydelser nebo Rodinna oslava). ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Téma mi je tak vzdialená, že som si prvú polhodinu vravel: "Na čo sa na to pozeráš?" Ale ono je to veľmi silný a neodbytný film. Naozaj netuším, ktorý cynik to v tunajšej hlavičke zaradil ako komédiu, lebo je to teda dráma ako od Shakespeara. Nesúhlasím s tým, čo som videl, ale chápem to a som tým fascinovaný. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama