Reklama

Reklama

Truhla předků

(festivalový název)
  • Kyrgyzstán Sunduk predkov (více)

Obsahy(1)

Ajdar, původem z kyrgyzského ailu u jezera Issyk-Kul, již léta pracuje v Paříži, kde žije s půvabnou Francouzkou Isabelle. Na opakované výzvy rodiny se s ní rozjede domů, aniž tuší, jak nesnadné situaci se vystavuje. Zatímco on se poevropštil, jeho příbuzenstvo a sousedé dodržují tradiční způsob života. Očekávají, že se mu nezpronevěří ani Ajdar, který by se měl podle mínění matky oženit. Už nachystala pro vyhlédnutou nevěstu truhlu s výbavou a dárky. I proto Ajdar vydává nic netušící Isabelle jen za svou kamarádku. Ta, odkázaná výhradně na jeho překlad, bezděčně hraje přisouzenou roli. Očarovaná krásou exotického prostředí a krajiny si ani neuvědomuje hloubku Ajdarova dilematu. Blíží se však okamžik, kdy oba budou muset vyřešit nesnadný problém své národní a kulturní identity a zvážit hodnotu vzájemných zisků a ztrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Sunduk predkov / THE WEDDING CHEST / Truhla předků) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Romantika kyrgyšských stepí v pozadí dramatu o střetu kultur i generací. Potěší zejména vynikající Natascha Régniér a spousta roztomylých vedlejších postav (například strýc Josup a malý Timur). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama