Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající režisérka Sue nedostane od producentů ani vindru, aby mohla natočit svůj vysněný film o hrdinech indického boje za nezávislot z počátku minulého století a tak se vydává na vlastní pěst do Indie. S projektem jí pomáhá Indka Sonia. Díky ní se seznámí s partou mladých lidí, které se rozhodne do filmu obsadit. Jak probíhá natáčení, začínají diskuze o tom, zdali zkorumpovaná a chudá Indie vůbec stála za to, aby za ni dávní hrdinové pokládali životy a zda by mělo smysl udělat něco podobného i dnes. Odpovědi ale přijdou rychleji, než by se zdálo. Po smrti jednoho z nich je třeba vyřešit, jak pomstít jeho smrt a očistit jeho jméno. Pomalu začíná být jasné, že se hranice mezi herci a jejich postavami začíná ztrácet. (bolly.cz)

(více)

Recenze (19)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Už nikdy viac, tento typ filmov z duše neznášam. Je tu presne ukázané ako sa z pomerne normálnych ľúdí stanú cez noc teroristi, áno, lebo inak sa to nazvať nedá. Absolútne stupidný film. Nemyslím si, že práve takýto snímok mali venovať na počesť pilotov, ktorí zahynuli v službe, lebo to žiadna pocta nie je. Partička hlupákov berie spravodlivosť do svojich rúk, strácajú súdnosť a už nedokážu rozlíšiť čo je správne a čo nie, fanatici. Hrôza. Áno, film ukazuje realitu Indického systému, ale kde je to iné, môžno s malýmimi rozdielmi a z vonkajšieho pohľadu krajšie, ale je to všade rovnaké.... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně rozporuplná záležitost. Na jednu stranu má tenhle snímek všechny klasické bollywoodské ingredience (včetně délky) a nechybí mu ani klasická typizovanost a schematičnost (za všechny třeba ve scéně noční party, kdy dojde na nacionalizmus, pákistánskou otázku i korupci). Na stranu druhou, zpracování, příběh i jeho vyústění jsou pro Bollywood všechno, jen ne typické. Na jednu stranu se pokouší otevřít dveře problémům, těmi druhými ale zároveň pouští notnou dávku korektního patriotizmu a vlastenectví. Na jednu stranu kritizuje represivní složky a metody státu, korupci, na tu druhou se nebojí použít a obhajovat násilné metody páchané pro tu "správnou věc", navíc s přímým odkazem na Leninovu ideu spravedlivé revoluce (o Ghándím se tu nedozvíte). Spouštěčem děje je navíc zahraniční studentka (samozřejmě blond a navíc otřesně zahraná postava), kterou zaujal právě onen odkaz revolucionářů. Tohle není stylizovaná "Vendeta", na druhou stranu by mohl někdo namítnout, že "Statečné srdce“ je o tom samém. Nechávám tuhle otázku otevřenou, asi Indii nerozumím natolik, abych pochopil, co chtěl autor vlastně říci a koneckonců se mi ve filmu líbily i věci, které s tou to otázkou bezprostředně nesouvisí. Tenhle film si zaslouží jakékoli jiné hodnocení než průměrné, to je ale tentokrát vyjádřením právě oněch rozpaků. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mám velmi rozporuplné pocity z tohoto snímku. V některých úsecích mě bavil velmi, jindy zase vůbec. Určitě velmi zajímavý nápad s nějakou tou historickou hodnotou. Rád jsem viděl staré (mladé) známé indické herce, které jsem si zamiloval například ve 3 idiotech. Úplně mi ovšem nesedl zdejší humor, kdy jsem se nezasmál snad ani jednou. Naopak snímek docela hezky fungoval v té dramatické rovině a postupně směřoval k neskutečně drastickému konci. Posledních zhruba 35 minut bylo skvělých. Bohužel to byla poměrně malá část stopáže. Velkou část sledujete opičky a flákání mladých revolucionářů. Z nějakého důvodu však ve mně tato sociálně-politická kritika nezanechala úplně hlubokou stopu. Nemohl jsem se zbavit určitého pocitu strojenosti. [60 %] ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že sa bude jednať o natáčanie historického filmu. Nakoniec to však dopláca na doslovnosť v podobnosti medzi udalosťami minulými a súčasnosťou. To, čo kedysi urobili revolucionári, urobia aj teraz mladí ľudia, ktorí sa predtým len bláznili, čvachtali vo vode a tancovali? No to hádam nie! Vlastne ani neviem, prečo sa mi to nakoniec páčilo. Asi ma tými neustálymi pesničkami zhypnotizovali, teroristi jedni. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Áno, priznaj farbu - tú horúcu farbu svojej teroristickej krvi. Zober spravodlivosť do svojich rúk, zober zodpovednosť do svojich rúk a potom môžeš zabíjať a meniť veci v spoločnosti podľa svojho presvedčenia. Presne toto propaguje film, pekne zaobalený do veľkých emócií a životných drám rodín a priateľov. Samozrejme nesmie každých 5 minút chýbať dlhotrvajúci spev a tanec. Nepopieram, že niektoré hindské piesne boli po hudobnej stránke zaujímavé, ale čoho je veľa, toho je veľa. Aspoň že mužské oko poteší indická kráska vo vedľajšej roli Soha Ali Khan. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama