Reklama

Reklama

Svatí válečníci

(TV film)
  • Velká Británie Empires: Holy Warriors - Richard the Lionheart and Saladin
Velká Británie, 2005, 110 min

Režie:

Richard Bedser

Kamera:

Lee Pulbrook

Hrají:

Colin Salmon

Obsahy(1)

12. století, třetí křížová výprava: Saladin, největší hrdina arabského světa a Richard Lví srdce, nejudatnější bojovník Evropy, se stali symbolem zápasu mezi říšemi islámu a křesťanství.
Saladin, největší hrdina arabského světa. Richard Lví srdce, nejudatnější bojovník křesťanské Evropy. Rozdělovala je víra, ale jejich cesty se setkaly ve svaté válce o Jeruzalém. Richarda i Saladina poháněla touha po slávě a moci - a boj o posvátné město jim od základu změnil život. Když v bitvě u Hattínu Saladin porazil křižáky, Jeruzalém se neubránil. V roce 1187 padl do rukou muslimů. Richard a celá křesťanská Evropa vnímali pád Jeruzaléma jako velké neštěstí. Papež okamžitě vyhlásil třetí křížovou výpravu za znovudobytí Svatého města. Do jejího čela se postavil Richard, který věřil, že vítězstvím v Jeruzalémě vejde do dějin jako jeden z největších hrdinů křesťanstva.
Druhá část dokumentárního filmu o dvou proslulých válečnících, kteří se utkali v boji o Svatou zemi, popisuje počáteční úspěchy křižáků v čele s anglickým králem Richardem Lví srdce v bojích s arabským vládcem Saladinem. Klíčová města Akra a Jaffa byla dobyta křižáky - ale Jeruzalém nakonec zůstal v Saladinových rukou. Po marných pokusem vypudit muslimy ze Svatého města bylo nakonec uzavřeno příměří, které oběma válečníkům zachránilo čest. Richard si vydobyl skvělou pověst válečníka a stal se vzorem dobových rytířských ctností. Saladin byl obdivován nejen v arabském světě. V příručce o křesťanských ctnostech byl dáván za vzor rytířství, který je pro svou chrabrost a šlechetnost hoden obdivu i v Evropě. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
Corado Jiné
13.11.2017
majo25 Jiné
14.02.2016
powell Jiné
19.05.2015
NaValse VCD
15.12.2012
edward1982 DVD
05.10.2009
vok DVD
11.11.2007

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno