Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako malý chlapec Jo-kang (Seung-woo Cho) pozná podivnou dívku ve žluté pláštěnce a zamiluje se na první pohled. Lee Ari (Hye-jeong Kang) je ve škole nová a vypráví se, že patří na jinou planetu; je prokletá a kdokoliv se jí dotkne, tomu se něco zlého stane, proto nosí žlutou pláštěnku a ještěrku, která ji chrání. Všichni ve škole se Ari bojí, kromě Jo-kanga, který její příběhy rád poslouchá a je ochoten cokoli pro ni udělat. Jejich přátelství sílí, když se schovávají před deštěm pod žlutou pláštěnkou, Jo-kang onemocní a Ari nato zmizí. O deset let později se znovu setkávají a zjišťují, že k sobě mají stále blízko, její prokletí však přetrvává... (Denila)

(více)

Recenze (16)

misterz 

všechny recenze uživatele

O čakaní a dúfaní v to, že sa raz sny stanú skutočnosťou. Typicky ázijské, pričom je tu všetko, čo má mať poriadna romantika - túžba, nádej, láska ale i strata, bolesť, smútok... Spolu to fungovalo výborne. Len škoda tých pár scénok (hlavne v strede), ktoré svojim zbytočne pomalým tempom trochu na emocionalite ubrali. Tiež niektoré pasáže mi vyzneli trochu naivne, ale to je možno len tým, že to bolo príliš tesne ukotvené k regionálnej tradícii, čomu samozrejme našinec nemôže rozumieť. Na druhú stranu páčilo sa mi, ako sa pri konci vysvetlila ta "divnosť" hlavnej hrdinky. Slušný nadpriemer. 75/100 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická dráma. Má vydarený príbeh o dievčati, ktoré prichádza do novej školy a už dlho verí, že jej dotyk prináša nešťastie, čo si už niekoľkokrát overila a tak sa jej ostatní vyhýbajú, ale až na jedného chlapca, ktorému sa zapáči, lenže časom sa ona odsťahuje. Po desiatich rokoch sa mu ozve a keďže ju stále veľmi miluje, vytvoria pár, lenže stále odmieta dotyky a navyše opäť časom odíde. Po rokoch ho znovu vyhľadá, on je stále rovnako zamilovaný, ale už si musí vyjasniť, či vzťah s ňou má skutočne význam a zisťuje nečakané fakty, kvôli ktorým sa pohľad na ich vzťah výrazne mení. So spracovaním som dosť spokojný, ešte úvodná štvrťhodina v detstve pôsobí až na ten jeden nápad s dotykmi len čisto priemerne, potom sa to už vylepší, keďže postavy sú už staršie a ich vzťah sa môže začať vnímať ako plnohodnotný, ale aj tak som sa dlhší čas nevedel zbaviť čiastočne rozporuplných pocitov. Pozerá sa na to celkom dobre, obe postavy sú v spoločných scénach príjemné, lenže tie jej neustále úteky mi vadili, kvôli čomu som ich vzťahu ani moc nefandil, čo je v tomto žánri celkom problém. No v polovici príde jeden perfektný zvrat, ktorý síce nie je šokujúci, ale vôbec som ho nečakal a teraz si ma to už úplne získalo. Celé to získa silný náboj, je tu mnoho výborných scén, chválim zaujímavý prvok s kruhmi v obilí a síce záverečná fáza mohla byť trochu iná, ale aj tak ma táto druhá polovica veľmi bavila a navyše som vďaka tomu zvratu spätne ocenil aj prvú, takže aj ako celok to vo mne zanechalo veľmi dobrý pocit. Veľmi spokojný som aj s jednotlivými žánrami, romantika je veľmi príjemná, dráma hlavne v druhej polovici funguje naplno a poteší aj pár úsmevných scén, hlavne spočiatku. Herecké obsadenie je výborné, tradične skvelá Kang Hye-Jung, síce tentoraz pôsobí trochu vyspelejšie, než obvykle, čo ale samozrejme nie je zápor, k tomu môj obľúbenec Cho Seung-Woo, ktorý je opäť ten správny sympaťák, takže vytvorili skvelé hlavné duo, ale bavilo ma aj tých pár vedľajších postáv, hlavne mladíkov otec. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, príjemný vizuál, fungujú aj emócie, tu si nemám na čo sťažovať. Takže aj keď som ešte v polovici filmu nebol až tak moc spokojný, celkovo môžem len chváliť, veľmi príjemná romantická dráma, ktorú si určite ešte pozriem. 79% ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi příběh o jakési osudovosti, lásce od dětství, je to milé a roztomilé. Herci oba skvělí, ale ta poslední třetina to hrozně ubila. Úplně se tu nedaří konec udělat nějak originálně a nebo netlačit moc na pilu. Je to prostě korejský must have romantických filmů, jen se to už párkrát podařilo i lépe a proto nižší hodnocení. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Málokdy vidím natolik rozpolcený film jako tohle. Z totálního nereálného blafu se děj mění v krásný film a následně zase mutuje zpátky, zase a zase... až to dospěje do stavu, kdy mi přijde, že ani autor nevěděl, co chce vlastně vyjádřit. Chtěl-li jedno, dal bych *, chtěl-li druhé, dal bych *****. Bohužel, jelikož pravdy se v téhle kaši nedobereme, dávám střed. Protože prostě nevím, jak to skončilo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám milá, zábavná a dojemná romantika jak se sluší a patří. Oba dva hlavní představitelé podávají ve svých rolích parádní výkon jež se na celkovém dojmu podílí velkou mírou, celý příběh od dětství po dospělost se sleduje nesmírně pohodově, o silné momenty není nouze, ale ti dva dokáží též svým špičkování člověka fakt rozesmát - no a hezká hudba všemu napomáhá, takže ač to na plný počet není, těch 71% zde považuji za nepřiměřené číslo, u mne 82%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama