Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nuda, kterou zachraňuje krásné prostředí zasněženého městečka a Danny DeVito (jeho filmová dvojčata také nejsou k zahození, mají ale po hříchu málo prostoru). Kýčovitost vánočních ozdob na domech je šílená a v rámci pointy dotažená až ad absurdum, ale mluvím li o pointě, je samozřejmě naprosto odhadnutelná a v "nejlepší" tradici amerických rodinných filmů. Snímku by dost prospělo větší rozehrání vedlejších postav (třeba děcka obou rodin) a ne jen policisty, co rád růžová tanga. 40% ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Občas to bylo opravdu vtipné, ale jinak to bylo spíš na nervy. Prostě se do města přistěhuje jeden mrňous se ženou a dcerami, co vypadají jako barbie a aby si nepřipadal tolik jako nula, tak se pokusí na svůj dům navěsit tolik světel, aby to bylo vidět i z vesmíru, čímž se otvírá prostor pro sousedské naschvály. Akorát, že se to dalo všechno předvídat. Scénář nebyl nic moc, bylo to takové patlání všeho možného dohromady a nakonec byl stejně klišoidní happy end. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie, která si neláme hlavu s logikou, s reálností, nesnaží se blýsknout žádnou velkou originalitou, jen bere kouli obvyklých klišé a pokouší se je natáhnout místy až do absurdna v příběhu, který přináší tradiční poučení o tom, že příliš tlačit na pilu se nevyplácí a hezké na vánočních tradicích je především to nenucené. Přesto se mezi všemi těmi vtípky, fousatými tak, že by Santa záviděl, občas mihne i nějaký povedený, takže se člověk občas zasměje, vánočně naladí a třeba i vypne a místo úporné snahy po "úžasných" vánocích prostě jen tak relaxuje. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito se rozhodne, že jeho dům půjde vidět z vesmíru. I přes všechny snahy se mu nedaří dům rozsvítit světlem tak, aby vidět šel. Díkybohu, existují Vánoce a láska. A tak když dům rozsvítí po devadesáté úplně stejně jako 89x předtím, oslní jeho dům všechny teleskopy a NASA přestane hrůzou fungovat. Bohužel žánr filmu není kutilský, ale komedie, a v té film tragicky selhává. Ale tak asi na několik milisekund ve filmu zavoní vánoční nálada a je to tak blbý, že se od toho vlastně nedokážete odtrhnout, takže 2* za .. za to že to je, hádám - nebo, dá se to dodívat, když jste dost povzneseni na to sledovat jak jeden soused bombarduje dům druhého petardami, které odpaluje ze své střechy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela dobrá a nepochybně zajímavá vánoční komedie těžící z tématu sousedských sporů a dovádějící toto téma až do absurdních výšin, takže není od věci, když řeknu, že považuji mnoho věcí ve filmu za přehnané a nereálné. Film začíná v okamžiku, kdy se přistěhuje naproti Finchovým rodina Hallových. Dcery Buddyho Halla jen tak z legrace zjišťují, jestli je jejich dům vidět z vesmíru, a bohužel zjistí, že vidět není. A tak Buddyho napadne, že by mohl dům ozdobit vánočními světýlky, aby byl vidět z vesmíru. Z prvotního nápadu se stává posedlost a zároveň souboj se sousedem Stevem Finchem, kterého tolik světla v noci ruší. Díky tomu začíná souboj, který nemůže mít vítěze. Hlavní role Buddyho se velice dobře zhostil Danny DeVito, jeho protihráče si potom zahrál Matthew Broderick. Takže obsazení je zde více než zajímavé, a opravdu to nedopadlo zase tak špatně. Jedinou výtku mám právě k tomu, že film v mnohém přehání. Pochybuji, že je možné či reálné vytvořit takovou světelnou výzdobu, kterou vytvořila postava Buddyho. To asi opravdu není reálné, stejně jako není reálné, aby za jednu noc stihli dva muži ozdobit žárovičkami jednu velice dlouhou cestu od motelu až k domu jednoho z nich, a ještě navíc během té samé noci uvařit velkolepou hostinu. Takže je zde několik velkých nelogičností, a díky nim nemohu film hodnotit lépe, nežli průměrně. Ale jako vánoční komedie je to docela zajímavý film. Uděluji tři hvězdičky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)
  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)

Reklama

Reklama