Reklama

Reklama

Hvězdné duo Jean-Claude Van Damme a Vivica A. Fox se společně poprvé představuje na filmovém plátně v napínavém akčním thrilleru Elita armády. Philip Sauvage (Van Damme) býval během operace Pouštní bouře vojákem speciální jednotky. Teď je najat k ochraně vysloužilého světového šampióna v těžké váze Waynea Barclayho. Barclay, ze kterého se zatím stal zámožný podnikatel, se i se svou rodinou ocitl v nebezpečí. Z vězení právě propustili bývalého rapového krále a gangstera a ten se chystá Barclaymu pomstít za to, že ho pomohl dostat za mříže. Riziko je vysoké, a proto Sauvage sestavuje tým mladých bojovníků a bývalých vojáků, kteří dohromady tvoří Elitu armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Relativně slušný akční film s JCVD v hlavní roli. Příběh celkem zajímavý, potěší sympatická hudba a zajímavé exteriéry (žádné Bulharsko ani Rumunsko není vidět). Akce je sice málo, ale film vesměs nenudí, a tak se dá mluvit o jednom z těch lepších filmů belgického karatisty za poslední dekádu. Solidní tři hvězdy. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Van Damme by měl zvážit, jestli se místo herectví nebude věnovat profesionálnímu hraní pokeru. Jeho poker-face, kterej dokázal udržet po celou dobu bez ohledu na to, co se dělo, by odrovnal kdejakýho zkušenýho pokerovýho hráče (problémy by nastaly asi jenom v případě, kdyby si naproti němu ke stolu sednul Seagal). Příběh je klasickou Van Dammovkou, takže scénář s aspirací na Oscara nečekejte. Ale je pravda, že čas od času i nějakej ten jednodušší příběh přijde vhod, hlavně, když si chce člověk trochu oddychnout a nad filmem (moc) nepřemejšlet. Technická stránka věci je kupodivu obstojně zvládnutá, což je menší plus. Když k tomu přidám sympatickou čokoládovou Vivicu A. Fox dostanu se nakonec na dvě hvězdy. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Perfektní nástup měl JCVD za zvuku gangsta rapu a frajerů ověnčených zlatými řetězy v tričkách xxxxxl. Zárukou kvalitního béčkovitého nářezu mělo být i samo jméno režiséra Letticha. Jak to skvěle začlo, tak to bohužel tragicky dopadlo. Vykleštěné bojové scény, kde se Van Damme drží na uzdě. Až na pár štěků šílený scénář a naprosto neúnosně mnoho nesmyslných příběhových zvratů. Dvě hvězdy za dvě filmové hlášky a V.A. Fox!! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keď už mám pred kameou šikovného gymnastu, tak je dilentantstvo točiť 5 minútove dialógy typu: "Je v dome", "pôjdeme do domu", "ja nempôjdem do domu", "nemôžem isť sám do domu", "ty nemôžeš ísť do domu?", "to je ten dom", "už sme v dome", "dom je rúžový". Ono je to vlastne diletantstvo v každom prípade, ale keďže sa tu podobné perly trúsia celé pochabé dejstvo, tak to duplom nasere. Kopanec do gúl je potom samotná akcia, ktorá vyzerá, že ju strihal nadšenec z fóra amatérskeho filmu (aj to v lepších prípadoch) a hlavné ktorá Van Dammeho kĺby necháva pokojne odpočívať. Zbytočný film, zaujímavý maximálne pre shithunterov, alebo do Markizáckej ponuky. 15% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme už není žádný mladík. Šediny a lysina postupují, vrásky jsou čím dál hlubší, fyzička je čím dál slabší. V tomto filmu vypadá Van Damme skutečně ztrhaně a unaveně. Nedočkáme se žádných úchvatných kopů či soubojů tělo na tělo, neuvidíme žádného vymakaného a nabouchaného Van Damma. Zdá se, že na své image z mládí (odhodlaná, aktivní a nezastavitelná mlátička) zcela rezignoval a pro své poslední dva projekty si vybral hrdiny s temnější minulostí, bojovou zkušeností a také určitým životním zklamáním, kteří působí velmi unaveným dojmem a dělají chyby. V tomto filmu si zahrál bývalého vojáka léčícího se z traumatu, který utrpěl při akci v Afghánistánu. Tehdy i částečně jeho chybou zahynulo při teroristické akci pár dětí a tak je příznačné, že se léčí na psychyně. Odtud jej jako bodyguarda jednoho bohatého černocha vyzvedne bývalý velitel a oba se dostávají doprostřed války mezi dvěma znepřátelenými gangy. Popisovat děj dále je zcela zbytečné, stejně jako zbytek filmu. Jde o klasické akční béčko trpícími všemi typickými (ne)dostatky (naprosto trapné střelecké scény, ucházející bojové scény, sem tam nějaká suchá hláška, nevěřitelný love-motiv, dlouhá stopáž, příšerný střih, jednoduchá, i když docela účinná hudba). Oblíbený herec Sheldona Letticha Van Damme zde sice je hlavní hvězdou, ale nestrhává přímo na sebe pozornost, a tak i jeho zcela toporné herectví se dá přežít. Ve své podstatě na to, že se pár černochů, béčkový režisér a vyhaslá akční hvězda, která vypadá, jako by si na filmování odskočila z kokainového dýchánku, vydali do Kanady a rumunských ateliérů natočit akční film, to nakonec dopadlo celkem slušně a chvílemi je, vedle kupy nudy, i jakž takž zajímavý. Hudba: Joseph Metcalfe ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama