Reklama

Reklama

Dalkom, salbeolhan yeonin

  • Jižní Korea 달콤, 살벌한 연인 (více)

Obsahy(1)

Film pojednává o jednom korejském učiteli anglické literatury jménem Dae-woo (Yong-u Pak), který ještě nepotkal žádnou lásku. Ovšem jednoho dne potká "tu pravou" Lee Mina a po chvilce váhání ji pozve do kina. Na tom by nebylo zas až tak nic divného, jenomže Mina není obyčejná dívka. Na své živobytí si vydělává řekněme poněkud svérázněji, proto musí odletět ze země, přesněji se chystá do Itálie. Když Dae-woo zjistí co je Mina zač rozhodne se jí, i když nechce, nenásledovat a opustit ji. Ovšem cesty se jim zkříží ještě jednou ... (Propeth)

(více)

Recenze (5)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ach jo, je opravdu co Korejec-muž, to společensky nepoužitelný kretén, že je tak zobrazen v každém filmu? Nebo to je tak roztomilé nebo vtipné? Začátek k nepřežití. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o učiteľovi, ktorý vôbec nie je spokojný so svojim životom, keďže mu chýba láska a dokonca má s opačným pohlavím aj problém komunikovať. Všetko sa zmení, keď sa do jeho bytového domu nasťahuje mladá atraktívna žena, ktorá sa mu zapáči, čo mu aj ona čoskoro opätuje, ale nanešťastie ukrýva jedno veľké tajomstvo, ktoré môže spôsobiť problémy. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný. Už od začiatku som mal z toho také zvláštne pocity, k hlavnému hrdinovi som mal na rozdiel od väčšiny podobných filmov problém nájsť si cestu, aj to zoznámenie a celý ich vzťah je taký zvláštny, chýba tomu ten správny náboj. A keď po polhodine príde nečakaný zvrat, očakával som, že sa to výrazne zmení, no to sa nestane a film na podobnej vlne vydrží až do konca. Určite nie som moc sklamaný, nenašiel som tu nič podpriemerné, pár prvkov sa mi páči, tie necelé dve hodiny ubehnú veľmi rýchlo, vďaka čomu nuda rozhodne nehrozí a celkovo sa na to pozerá celkom dobre, ale film ponúka slušný potenciál v niekoľkých smeroch, no ani v jednom sa moc nevyužil. A môže za to aj zvládnutie jednotlivých žánrov, pri takejto zápletke by som očakával smerovanie buď čisto komediálnym smerom alebo dramatickým, no v tomto prípade sa tu síce nejaký humor, dramatické momenty a aj romantika nájdu, ale len v takom vlažnom prevedení. Herecké obsadenie je celkom slušné, ale ich postavy sú už trochu slabšie. Hlavné duo v zložení Park Yong-Woo a Choi Gang-Hee, ktorých som si obľúbil z iných filmov sa tu na prvý pohľad výborne hodia, lenže jeho postava mi tentoraz nesadla, ona je omnoho lepšia, ale tiež jej niečo chýba a tých pár vedľajších postáv až na jej otravnú priateľku je celkom obstojných. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, nič výraznejšie nesklame, ale vizuál a ani celková atmosféra sa nad lepší priemer nedostanú. My scary girl určite nie je zlý film, celkom ma to aj bavilo, ale po všetkých stránkach sa to ešte dalo výrazne vylepšiť. 60% ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Nejde mi moc do hlavy, proč tento film není červeně, jelikož podle mě není o nic horší nežli jiné tamější filmy. Téma je dost nápadité a provedení taktéž nestojí pozadu. Jak napsal tombac, tvůrci se vyhnuli crazy pojetí, ale přesto je zde znát vtip, několikrát jsem se i zasmála a divákovi/divačce by neměl chybět jistý nadhled, a jak už je u Koreje obvyklé, nechybí ani smutnější scény. Herecké obsazení téměř bez chyby, jediná Jo Eun-ji mi byla vyloženě nesympatická a dle mého i místy nelibě přehrávala. Ale i přesto jsem ráda, že jsem se nezalekla nízkého hodnocení, protože to byly rozhodně příjemně strávené dvě hodiny. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Notoričtí stydlíni a suchaři, kterým se ženské zpravidla pochechtávají nebo je litují, by si měli dávat pozor na znenadání dostupnou roztouženou náruč hezké slečny. Ono to nebude asi jen tak... Onen háček, jeho ztvárnění a určitou změnu v ladění filmu jen tak někteří nevydýchají, jak je vidět na zdejších hodnoceních. Mně to snímek nepokazilo, ba naopak - běžná romantická komedie (velmi dobrá!) pro mě dostala pikantní příchuť. Některé situace vyloženě sváděly natočit je ve stylu "crazy", což tvůrci neudělali. A dle mého nechybili... My Scary Girl má díky tomu v druhé polovině zvláštní feeling. Mimochodem, být v reálu Mina mou potenciální přítelkyní, toleroval bych jí opravdu hodně věcí. :) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama