Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 136)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik - dokonalý film! Hodně jsem se na něj těšil. Zprvu mě zaujalo hvězdné obsazení ( Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, nebo třeba Scarlett Johansson) a když jsem zjistil, že to zrežíroval Nolan, nemohl jsem odolat. Snímek jsem viděl až letos, takže nemohu posoudit, jaký měl film tenkrát ovace, ale mě se líbil hodně. Film přeskakuje sem a tam, takže je to hodně zmatečné a musíte u toho přemýšlet. Rozuzlení zápletky je ovšem parádní...100% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Filmu nemůžu upřít dokonale zahrané postavy dvou přátel, mágů, které rozdělila tragická událost. Jejich následné soupeření kdo z nich příjde na lepší trik, kdo přitáhne do divadla více lidí vyústila jen v další zášť a závist. Zajímavě natočené drama, ale nemůžu si pomoct ... příběh mě nijak zvlášť silně nezasáhl. Uvidím ... zkusím se na něj časem podívat podruhé a třeba své hodnocení změním. :-) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Julyan: 1. Are You Watching Closely? ,2. Colorado Springs ,3. The Light Field ,4. Borden Meets Sarah ,5. Adagio for Sarah ,6. A New Trick ,7. The Journal ,8. The Transported Man ,9. No, Not Today ,10. Caught ,11. Cutter Returns ,12. The Real Transported Man ,13. Man's Reach Exceeds His Imagination ,14. Goodbye to Jess ,15. Sacrifice ,16. The Price of a Good Trick ,17. The Prestige , ()

Lima 

všechny recenze uživatele

4 a půl*. Návrat k rafinovanému vyprávění a určitě nejlepší Nolanův film od MEMENTA. Zamrzel jen doslovný závěr. Kdyby místo polopatické vysvětlovačky Nolan použil elegantější řešení, třeba v podobě náznaků a potrápil tak divákovy závity, byl by to ´dokonalý´ zážitek. Nicméně s každým přibyvším filmem dvojky N+N platí, že "nápady bratří Nolanů míti, filmařskými legendami v budoucnu býti". Trumfem je každopádně herecké obsazení - moc pěkná role Michaela Cainea, až nelidsky charismatický David "Tesla" Bowie a především Christian Bale - herec mnoha tváří a všechny mu věříte. Když nahodí svůj typický lišácký úsměv, hned byste s ním zašli na pivko, naopak před jeho zlověstným výrazem byste nějraději zalezli někam pod stůl :o). Atmosféra je mňamózní, samostatnou kapitolou jsou zde použité dekorace, ty by zasloužily nějaké speciální filmové ocenění. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mistr nad mistry, Christopher Nolan, učí jak vyprávět. Svůj magický příběh vypráví adekvátně magickým způsobem, umí zaujmout, imponovat, vtáhnout, zmást, působit chytře i přechytračit. Celý film lze pojmout jako jedno veliké dvouhodinové kouzlo, u kterého divák postupně zatajuje dech, mizí mu okolní svět a po závěrečném "the prestige", omámen, téměř pochybuje o reálném světě. Dokonalost Dokonalého triku ještě podtrhuje výborná herecká posádka v čele s Balem, směle stoupajícím na vrchol, Cainem, který už na něm dávno je a vyspělě ne-x-menovským Jackmanem. PS: A jako vždy u Nolana, hutná atmosféra a obrovské množství detailů zaručí parádní divácký požitek i na opakované zhlédnutí. 10/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Iniciály hlavních hrdinů Alfreda Bordena (Christian Bale) a Roberta Angiera (Hugh Jackman) záměrně tvoří slovo „ABRA“, což odkazuje na začátek klasického kouzelnického zaříkadla „abrakadabra“. (formelin)
  • Prakticky celý soundtrack sa skladá z predĺžených tónov prechádzajúcich po stupnici hore a dole, čo vytvára podmanivý, no zväčša náladový hukot. (Biopler)
  • Pomocník Fallon vlastnil vo filme zbraň typu Derringer. Táto malá pištoľ bola obľúbená v 19. storočí a slúžila hlavne ako tzv. "vrecková pištoľ" na sebaobranu. Jej vynálezca bol Henry Deringer a zbraň nebola drahá, takže bola prístupná skoro každému. (BoncheR)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama