Reklama

Reklama

Indiánské léto

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dlouhometrážní film Indiánské léto, který vznikl u příležitosti Světové výstavy v Montrealu 1967, je pohledem Středoevropana na Kanadu - zemi, v níž se pokojně prolíná nejmodernější životní, společenská a technická racionalizace s kouzelnou romantikou nedotčených míst a přírodních krás. Rudolf Krejčík se snažil v kostce přiblížit co nejvíce - od životní úrovně, která se zdá být pohádková, přes přírodní, historické a technické pozoruhodnosti, až po mentalitu a názory krajanů žijících v Kanadě desítky let. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z celovečerního dokumentárního filmu Rudolfa Krejčíka o Kanadě v roce 1967 s názvem Indiánské léto je snad nezáživné akorát podrobné představování fungování velkoobchodních center, neboť stejná centra fungují dnes už i u nás. Nicméně kultura krajin střední Evropy zůstává té kanadské nadále odlišná natolik, že tenhle dokument působí velice zajímavě i po půlce století. A to nejen svým originálním spracováním. Z reportáží z různých kulturních a sportových podujatí zůatává jedním z nejlepších momentů pohled do zákulisí Světové výstavy v Montrealu, s výstupem tamnějších slovenských folkloristů. Docela mrazivě působí interview se starým českým imigrantem, pamětníka na 1.světovou válku a politické dění v první ČSR. V 60.letech se o Československu mluvilo ve světě opravdu hodně, i díky mnoha filmovým skvostům "zlatých šedesátých", takže i ta scéna z kanadské školy, kde se učí o naší bývalé společné republice a národu, je docela uvěřitelná. :-) Dokument je provázen příjemným, mírně vtipným komentářem v podání Otakara Brouska a Luďka Munzara a anglicky zpívanými písničkami v podání skupiny The Rangers (Plavci). ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kanada je moje srdcovka...O tom jaká Kanada byla dál před 40 lety dál než mi dnes...kanoe z březové kůry fakt ne...za socialistický ironický komentář * dolů...Jinak si pamatují že jsme viděli dokument v kině a všichni jsme z něj "tenkrát" byli nadšeni ... ()

Bambulin 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouho, co jsem pozdě v noci viděl tento dokumentární film. Toto spolu se Zemí svatého Patrika a Mlýnu na konci cesty, by měli povinně sledovat dnešní tvůrci doku filmů. Tohle je pravá filmařina, ne ty splašky, co vytváří dnešní rychlokvašky z FAMU Klusák a spol. Best of je ten století švec. ()

Reklama

Reklama