Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Tomuhle filmu rozumím špatně. Hudebně bych film pochválila maximálně z toho hlediska, že má Glen v pokoji na dveřích plakát Ramones, jinak mě tenhle typ emocionální-nebo-co-to-je muziky nebere. A zbytek byl příliš umělý na to, abych viděla něco jiného než neherce nehrát. Křehký příběh se pro mě nedostavil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Cholerika uklidní, flegmatika zaujme, sangvinika dojme, melancholika rozpláče. Požitkářský příběh dvou hudebních duší umocňují krásné romantické skladby a zejména ta, při které film končí, rozemele emočně citlivého jedince na kaši. Once písněmi vyjadřuje vše, kromě všeho také vtipně podaný názor hlavního hrdiny na svoji přítelkyni v úvodu filmu. Postupně ale přibývají silnější a silnější scény, kterým kraluje závěrečná pětiminutovka. Hansard a Irglová úžasní. Jediné, co můžu snímku vytknout, je fakt, že na mě nezapůsobil natolik intenzivně, jak bych čekal. Čeho si ale na takovém filmu cením?? Šli jsme do kina tři páry. A po skončení se u půllitru piva kámoš naprosto vážně zeptá: "Tak co, ukápla slza?? Bylo to fakt pěkný..." Chápete?? Čtyřiadvacetiletí kluci se baví o tom, jestli někdo u filmu brečel... Silný zážitek. 90% "Take this sinking boat and point it home..." 150 tisíc dolarů(rozpočet)/14 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Toto je příběh, jako by ho napsal sám život. Já dokonce věřím, že ho z větší části, až na některé "roztomilé" detaily a značnou idealizaci, i život napsal. Nebo nějaký podobný. Život mnohdy píše tuctové příběhy. V našich končinách skoro pořád. Proto chodíme do kina. Na věci, které život nenapsal. Příběh Once, bych si asi užil a procítil, jen kdybych si s Irglovou či Hansardem byl blízký. Ale upřímně - jsou to cizí lidé, třebaže působí sympaticky. Nic zlého jim nepřeju, ale tenhle film mě úspaval. Ani písně, které v něm zazněly, nejsou můj styl. A herci mi před kamerou připadali napjatí, neuvolnění. Pak se těžko hodnotí kladně. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Filmová podíváná za 150 tisic dolaru, kde prevazne slysite hudbu, nez dialogy. Coz je dobre, scenar je jak z beckoveho pornofilmu a Marketa Irglova tomu moc nepomaha, jeji anglictina je silena a ceske steky jeste horsi, navic vykon je dost toporny, Gles je obstojny herec, ale hlas ma jako vyklestenej. Hodne muziky za malo penez a to doslova! Smekam za to, co uvarili z vody, ale i tak mi to nestaci k velkemu hodnoceni! 5/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je překvapení po všech stránkách. Od děje, přes kameru, češtinu ve filmu až po Oscara! No každopádně Oscara si to zasloužilo, (píseň Falling Slowly je opravdu výjimečná). Ale plné hodnocení nemůžu dát. I když to nemělo vyšší ambice, než jak to bylo natočeno, (rozuměj: nezávislý film), mohlo být dost věcí jinak. Alespoň ten závěr překvapil. Ale zase jsou tu i nesporné klady: Markéta Irglová je takové "třeštidlo", potěšila mne již zmiňovaná čeština, která tu zazní, ale největší klad je, že jsem čekal "slaďák až na půdu" a ne! Opravdu tohle není ten typ filmu. Tenhle má myšlenku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Filmovalo se výhradně v Irsku, konkrétn v Dublinu a jeho okolí a taktéž na dublinském letišti. (Lynette)
  • Když Glen Hansard a Markéta Irglová dokončili natáčení scény v obchodě s hudebními nástroji, kdy „Kluk“ a „Holka“ spolu hrají dnes proslulou píseň "Falling Slowly", režisér John Carney v žertu pronesl: "A Oscara za Nejlepší píseň získává… Falling Slowly!" Tehdy se tomu všichni zasmáli. (hippyman)
  • Glen Hansard hraje ve filmu na kytaru ve které jsou díry. Je to jedna z jeho prvních kytar, kterou běžně používá na koncertech The Frames. (kukentipla)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama