Reklama

Reklama

Malá prodavačka slunce

(festivalový název)
  • Senegal La Petite Vendeuse de soleil (více)
Rodinný / Drama
Senegal / Francie / Švýcarsko / Německo, 1999, 45 min

Obsahy(1)

Chromá dětská hrdinka Sili Laam se rozhodne prodávat noviny jménem Slunce a dokázat si svou soběstačnost. Řetězec problémů se spustí paradoxně ve chvíli, kdy všechny její výtisky skoupí neznámý boháč a malá Sili náhle vlastní nečekané množství peněz. Film jako lehce naivistická, leč odzbrojující píseň, jejímž refrénem je tep města umocněný rytmickými strukturami vířících bubnů. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (3)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

On to prakicky není film, ale vůbec neva, protože těch 45 minut mně bohatě stačilo k tomu abych si uvědomil jak moc se mám dobře. Silný zážitek sledovat jak se žije dětem na stejný planetě, jen někde jinde. Přesně to je učelem tohoto filmu, ukázat realitu a vyvolat emoce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro někoho tento film může být nesmírně těžkou zkušeností. Ukazuje totiž, jak děti přežívají v ulicích Senegalu a v tomto případě vypráví příběh holčičky, která už v dětství má problém s nohami, ale nemá problém se se životem poprat. 45 minut dlouhému filmu by se dalo vyčíst ledacos. Rozhodně mu ale nevyčtete emoce, které na konci vyvolal. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že to nebude žádný Hollywood, ani nevím jestli Malá prodavačka měla nějaký scénář. Celý film na mě působil spíš dokumentární a zvláštní výpovědní hodnotou. Ano, všimla jsem si těch kontrastů bohatších čtvrtí a chudinských, kde měli děti ruce a nohy jako sirky, ale malé Soli i přes její fyzický nedostatek svítilo sluníčko v duši a na srdci. Mně z toho bylo smutno a nedovedu si představit, kam až to ta naše slavná lidská rasa s mnoha vymoženostmi a inteligencí dotáhne ? ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama