Reklama

Reklama

Koncert pro jednoho

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Hudební
USA, 2005, 4 min

Obsahy(1)

Jeden z krátkých filmů studia Pixar. Vesnická holčička se chystá vhodit penízek do kašny na náměstí, aby se jí splnilo její přání. Dva hudebníci by ovšem zlaťák raději viděli ve svých kasičkách, a tak se Tippy ocitá uprostřed souboje jednočlenných orchestrů, který nakonec dopadne zcela jinak, než by kdokoli očekával. (Nogard)

Recenze (158)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, že ať se pravý umělec snaží jak chce, slávu a bohatství, které by si právem zasloužíl, stejně nakonec získá nějaký kanál. // Jinak samozřejmě, když si odpustím přemoudřelé dvojsmysly, pixar se opět vyšvihl s překrásnou animací a úsměvným minipříběhem. Není to nic, co by člověka odpálilo do nebes, ale rozhodně potěší // 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemilovať z pozície filmového fanúšika snímky z dielne Pixar je ťažké a to isté platí aj o ich krátkometrážnych počinoch, ktoré z príjemnej tradície umiestňujú k svojim „plnohodnotným“ filmom. K Autám je to Koncert pre jedného, pôvabný mini príbeh o hudobníkovi na vyľudnenom námestí, ktorému nemá kto dať zarobiť... až kým neuvidí, ako si to so zlatým peniažkom k neďalekej fontáne mašíruje dievčatko s víziou hodiť dukát pre šťastie do vody. To však umelec nemôže dovoliť. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený předfilm, který se snaží do pár minut vtěsnat dlouhý příběh a kupodivu to celkem funguje. Bohužel není ani vtipný a stejně jako většina těchte krátkometrážních věcí nedokáže příliš zapůsobit. Holčička se mi nelíbila, ale nápaditost hudebníků ano. Škoda jen toho předvídatelného konce (SPOILER: Myslím hození peněz do fontány, ten pytel jsem nečekal ani náhodou). ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Rovnako netradičný ale predsa stále detský a magický, animáciou hravý a vizuálne nápaditý snímok patrične Pixarovskej kvality. Emocionálne je navyše One Man Band mnoho dimenzionálny až je zarážajúce, že v zopár minútach to chlapíci od Pixaru zvládajú tak ľahko. Nie je moc, čo vytknúť. Z hľadiska krátkometrážneho snímku je to robota odvedená bez chybičky. 90% ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tak asi už i v Pixaru přišli na naši starou dobrou moudrost, že když se dva perou, třetí se směje :-) Ilustrovali ji velice dobrým příběhem. Hudebníci jdou ve snaze zalíbit se malé holčičce až na hranu svých možností... Snad jen ta holčička mi přišla trochu zlomyslná, na druhou stranu ale uměla dobře hrát... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento krátký filmeček byl v některých kinech uveden před filmem Auta. (HappySmile)

Reklama

Reklama