Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Arius 

všechny recenze uživatele

Ak Augusten svoj príbeh neokorenil tak sa dá jeho detstvo/dospievanie zhodnotiť ako jeden velký absurdistán. Od útleho detstva mal Augusten obrátené všetko hore nohami,v rozporuplnom veku sa dostal do zlej spoločnosti no možno bolo pre neho záchranou práve to že klesol tak hlboko až si sám uvedomil že sa s toho musí vysekať, prakticky bez spriaznenej duše prežil pár rokov v absolútnej deštruktívnom prostredí, holt nikdy nebolo tak zle aby nemohlo byť ešte horšie. Postava Dr.Fincha hrala dôležitú rolu. Dr.Finch bol manipulátor ktorý zničil prakticky všetkých svojich "blízkych" svojim prístupom, vykorisťoval ich,šikanoval a zneužíval. Hlava nehlava považujem za 116 minútovú plejádu ludských trosiek na scéne,smutný, prežívajúci ludia ktorý dávno stratili svoju tvár, navyše výborná ironická atmosféra. Hlava nehlava je výstup na kopec ktorého výprava zapichla vlajku len kúsok od najvyššieho bodu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Koukám, nějak lidi nemaj pochopení pro odchylky nebo co, přitom je to jenom film, nemusí se s tim člověk přece nutně identifikovat a nebo si na tom chladit žáhu. V skrytu duše jsem čekala, že to bude když nic tak zajímavý a ono to bylo navrch ještě dobrý. Kromě toho tam byla moc pěkná hudba a mít někde poblíž knihkupectví a nebejt hafo hodin, tak skočim hned pro předložku. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Augusten Burroughs měl opravdu smůlu - na své rodiče. Jeho matka Deirdre (Annete Bening) byla tak trochu bláznivá básnířka (trochu víc) a jeho otec (Alec Baldwin) toto manželství taky nějak špatně nesl. Když Deirdre vyhledá pomoc renomovaného psychiatra Dr. Finche (Brian Cox), nabere všechno spád. Deirdre se s Dr. Finchem domluví, že "než se všechno srovná", zůstane Augusten v jeho rodině - což znamená šílená dcera Hope (Gwyneth Palthrow), její sestra Natalie (Evan Rachel Wood), v rodině taktéž vychovaný Neil (Joseph Fiennes), ale hlavně sám pan doktor... Knihu jsem nečetl (a do dneška o ní ani neslyšel), takže mohu hodnotit jen film jako takový. A ten, ačkoli natočený podle skutečně vydaných pamětí Augustena Burroughse, je pěkná sračka. Teda - film jako takový by asi špatný nebyl, hraje zde spouta (více či méně) známých herců, a ve svých rolích jsou perfektní, ale celý příběh šel docela mimo mě, a jen jsem Augustena celou dobu litoval, co si musel prožít (řekl bych, že přesně takto vznikají masoví vrazi). Do konce film jsem sice vydržel, ale vzpomenout si o co zde vlastně šlo byl nadlidský úkol ... ()

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel len vďaka Annette Bening a Brianovi Coxovi. Najskôr som si hovoril, že je to celkom v pohode no a na konci som bol nadšený, keďže som od tohto filmu veľa nečakal. Nieje to komédia, pri ktorej by som sa váľal od smiechu, ale celé to na mňa pôsobilo takým milým dojmom a pár scén bolo naozaj vtipných. Pomerne originálny film, pekná hudba, skvelá réžia a skvelá Annette Bening. 90% ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Tvorca kontroverznej (a to je ešte slabý výraz) série NIP/TUCK vo mne vzbudzoval nádeje, že nudiť sa nebudem, nanajvýš sa opäť morálne znechutím. Nuž a podľa tunajšieho "výcucu" bizarností v jednotlivých komentároch by človek nadobudol dojem, že sa objavil nový GREGG ARAKI. Lenže chyba lávky ! RUNNING WITH SCISSORS je čosi ako GARDEN STATE 2. Bohapustá nuda, ktorá ma skoro odrovnala a neveriacky som sa sám seba pýtal čo tým autor vlastne chcel povedať. Ak by som teda mal jedným slovom zhrnúť podstatu tohto veľdiela, napadá ma jediný výraz: "BLÁBOL". (14.5.2007) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)
  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)

Reklama

Reklama