Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Hodnocení vyzrálých pubescentů mě na csfd vždy uklidní. Je to lepší než kompas, stačí sem juknout a hned vím, na co se mám v bedně kouknout. Skvosty jsou zvláště škatulkáři, snažící se svým upoceným slangem lajnovat mantinely, kam až co může a kde začíná něco jiného. Synáčkům a dívenkám ze spořádaných rodin třikrát nazdar !!! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film jsem hltal od začátku a dost si užíval herecké výkony. Skvělá A. Bening, nádherná E. R. Wood a výborní B. Cox, J. Cross, J. Fennes i A. Baldwin. Škoda, že neměla G. Paltrow ještě více prostoru, přesto mile překvapila. Celej film se jeví, jako magořina, která už hraničí s tím, jestli to pořád jako brát vážně, ale vážnost si to udrželo... Na konec člověk zjistí, že je to podle knihy hlavního hrdiny. Takže založeno na skutečné události. To je drsné.... Moc moc spokojený. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

S tunajším hodnotením nesúhlasím, ale rozumiem. Až na herecké výkony (vrátane Baldwinovho takmer len šteku) je to krajne nedivácke, nepríjemné, chvíľami vyslovene odpudzujúce. Je ťažké vytvoriť si k niektorej z postáv čo i len trochu pozitívnejší vzťah, napriek absurdnosti mnohých scén je takmer nemožné sa pri sledovaní zabávať, uvoľniť. Ešte aj rozhodnutia a postoje, s ktorými by sa samými o sebe dalo stotožniť, sú v kontexte vývoja postáv a ich prostredia prinajmenšom kontroverzné. Ale zároveň to nie je hlúpe ani do seba prepadnuté a určite originálne... vlastne až bizarné a bez vyslovene pozitívnej čo i len sekundy. Nebolo by zlé dať si to znova a pre tentokrát sústrediť pozornosť už len na hlavného hrdinu, na tú JEHO cestu, pretože v tejto rovine by snáď šlo zo seba vydolovať aspoň záchvevy empatie. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, pre "otvoreného diváka", podľa tunajšieho hodnotenia si dovolím tvrdiť, že nedocenený, možno nepochopený (?). Ono to samozrejme nie je ani bohvieaké dielo, ale svoju umeleckú hodnotu nesporne má. Najviac ma bavilo pohrávanie sa s freudizmom a jeho symbolikou, niekedy mi to pripomínalo absurditu Johna Watersa (hoci umierneného). Samého by ma zaujímalo, do akej miery je príbeh reálny a čo si Burroughs trošku prikrášlil v zmysle väčšej pútavosti. Snímku neprospieva ani dĺžka (ja som pozeral 126 minútovú extended verziu), to už je fakt na pováženie. Čo mi vyslovene vadilo bol predstaviteľ hlavného (anti)hrdinu, btw totálne nepodobný skutočnému Burroughsovi..Inak zaujímavé dielko (neviem povedať či zaujímavé dobré alebo zaujímavé nič moc), preto volím alibistické hodnotenie :) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Milujem šáhlé postavy, sú nepredvídateľné a zábavné. Tu tej zábavy mohlo byť ešte viac, aj keď malo to niekoľko skvelých momentov aj hlášok. "To hovno směřuje ven ze záchoda, směrem k nebi. Směrem k Bohu. Mé hovno je přímá komunikace se Svatým Otcem." Takéto postavy vždy dajú vyniknúť hercom, ktorí ich stvárňujú a nie je tomu inak ani tu - Annette, Evan Gwyneth, Brian, Joseph - všetci boli skvelí. Niečo tomu ale predsa len chýbalo, občas to bola nuda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)
  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)

Reklama

Reklama