Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Hollywoodland, inspirovaný skutečným příběhem nejnechvalněji proslulé hollywoodské záhady, která dosud nebyla vyřešena, nabízí pohled do světa oslnivé, leč pomíjivé filmové slávy a odkrývá i její odvrácenou tvář - aféry, skandály a korupci v Los Angeles 50. let minulého století. Když je úspěšný představitel Supermana George Reeves nalezen ve svém domě mrtev, miliony fanoušků jsou šokovány okolnostmi jeho smrti. Policie a šéfové studií chtějí uzavřít případ jako sebevraždu, ale zvěsti se šíří dál. Soukromé očko Louis Simo se pustí do vyšetřování a začne skládat dohromady střípky z hercových posledních napjatých dní. Kdo stiskl spoušť? Byla to jeho svůdná, ale záludná snoubenka, zavržená milenka, rozzuřená manželka, nebo Reeves sám? (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Smutné a bezútěšné drama, které se dost dlouho tváří jako detektivka. Jen je na jeho konci vlastně úplně nepodstatné, kdo vlastně zastřelil slavného představitele televizního Supermana. Trochu mate, že něco z toho, co se tváří jako retrospektiva, jsou jen představy hlavního hrdiny. Pomalé tempo se k vyprávění hodí, ale chtělo by to výrazněji zkrátit. Příběh mne zase nezaujal tolik, abych s ním musel strávit dvě hodiny (50%). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mám rád film noir. Tyto snímky mívají fajn retro atmosféru, soukromé očko, jímž ostatní buď opovrhují, nebo mu jdou po krku, dámu v nesnázích (což už je dnes hnusný, šovinistický a genderově nevyrovnaný přežitek), suchý humor (někdy) a další komponenty, které pro mě dělají z tohoto žánru přitažlivou záležitost. Hollywoodland byl jiný. Soukromé očko bylo zároveň i dámou v nesnázích (alespoň mi tak Louis připadal), a i když se celkem vydařila atmosféra padesátých let, příběh mě vcelku zklamal. Děj se po celou dobu dost vlekl, místy mě až nudil, a potom, co si hlavní hrdina přehrál v hlavě několik verzí jedné události, jsem zjistil, že je konečně po všem a já vím přesně tolik co na začátku. No, a to mě nadšením zrovna nenaplňuje. / Poučení: Budovat si silné city k fiktivním postavám není úplně ideální. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

od tohto filmu sm dostal viac ako som ocakaval. brody je perfektny a predstavte si, da sa pozerat aj na v poslednej dobe podpriemerneho afflecka...ostatok hra nadstandardne..diane laneova je stale velmi okuzlujuca a nieco do seba ma aj hoskins..pribeh je dobre napisany a celkom prijemne zamotany...na jedno pozretie urcite neuskodi..ja si o par rokov neodpustim veru tento film este raz. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

O hollywoodskych svinstvách sa tunajší divák dozvedá len prostredníctvom takýchto filmov. Keďže doteraz (pokiaľ som film videl), nebola na ČSFD ani zmienka o Georgovi Reevesovi, ktorý stvárnil prvého hraného Supermana, myslel som, že pôjde len o ďalší fiktívny krimi príbeh. Na mušku vzatý skutočný prípad je spracovaný trošku netradične v noirovom tempe. Na tento štýl vznikli v roku '06 okrem tohto ešte dva snímky ('Lonely Hearts' a 'The Black Dahlia'), no žiadny z nich neprerazil do červených čísel a aj tento vyčnieva z priemeru len výnimočne. Popri pomalom tempe sa však divák nenudí, za čo divák vďači hlavne pútavému prerozprávaniu a hercom. 75%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Hollywoodland je rafinovane a pozvolna plynúce krimi, ktoré má svoj vnútorný náboj a ťažko definovatelné čaro. Áno, Ben Affleck vie aj zahrať raz za čas a Brody je štandartne skvelý a presvedčivý.Obidve časové roviny a príbehy tvoria kompaktný celok, ktorý je každou minútou lepší až do "tajuplného" vyústenia príbehu. Príjemné prekvapenie... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V dobe, kedy sa odohráva dej filmu, neboli v Kalifornii čerpacie stanice značky Esso, ale Enco. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy Truth, Justice, and the American Way a Untitled George Reeves Project. (MikaelSVK)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama