Reklama

Reklama

Zastav a nepřežiješ

  • USA Crank (více)
Trailer

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Chev Chelios dnes začíná své ráno neobvyklým způsobem. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Tento nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život... Teď mu však v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť... Musí zachránit Eve a najít protilátky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (983)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je prostě jedna velká akční jízda, jedna dlouhá nabušená mlátička, adrenalinovka, hořící panák Absinthu s kouskem karamelizujícího cukru, jízda z prudkýho kopce bez brzd a záchraných pásů ve staré roztřesené fordce. Stathamovi drsňáci jsou sice všichni na jedno brdo, ale pokud je ten film opravdu hodně akční, dost humornej a ne úplně bezduchej, jde o dobrou zábavu. Crank si mě získal hlavně tím, že některý klasický klišé akčního žánru prostě staví na hlavu a dělá si z nich viditelnou legraci. No, radno zamýšleti se ale nad obsahem není. Proč? Je tu spousta hloupostí, některý chování postav je nelogický, taky určitá nezničitelnost hrdinů je přehnaná. Pokud má tenhle film něco společnýho s Hlásím svou smrt ať už originálem nebo remakem, tak je to pouze hlavní motiv smrtelné otravy a snaha pomstít se svému vrahovi (původně to bylo najít svého vraha). Konec je tomto žánru dost nečekanej a oproti jiným podobným koncům je dost nápaditej. Sice film občas trošku skřípe, chvílemi to už začne trošku nudit, a občas vám připadne trapný, že by se hlavnímu hrdinovi zvedal adrenalin ve chvíli, kdy trochu šlápne na plyn, přesto si myslím, že je to nejlepší akčňák posledních několika let. Stejně je to zvláštní, je spousta způsobů, jak dostat do těla adrenalinovou šlupku, třeba jen obyčejný běh velkou rychlostí. Ale koukat na Stathama devadesát minut, jak běhá po městě, to by mohlo být zajímavý leda tak pro ženský, kdyby si zapomněl vohoz. A ještě drobnost, přestože je Crank zábavnej a dobrej akčňák, tak kam se hrabe na Bagmana. Bagman je kápo! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Crank má obrovskou výhodu ve zběsilém tempu, díky němuž kolem vás prosviští i mnohé nedostatky. Je to snímek evidentně ušitý Jasonu Stathamovi přímo na tělo a ač se jedná o debut, tak i za malý rozpočet dělají tvůrci v průběhu devadesátiminutové stopáže opravdu psí kusy. Vše má být děsně "cool"; jenomže zatímco někdy to skutečně je cool, tak mnohdy se to naopak snaží být tak děsně "cool" až je to směšné. Rozhodně tvůrcům nelze upřít nápady (asi mají dost rádi herní GTA) a je vidět, že i škatulka filmových béček může být v rámci žánru stále originální. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vypněte mozek a nechte se unášet neuvěřitelně rychlou a zběsilou adrenalinovou jízdou, sráči! Crank naprosto postrádá jakákoliv hluchá místa a s ničím se holt nesere...představte si takovou Nebezpečnou rychlost, kde místo autobusu máte mlátičku Stathama, k tomu si připočtěte bandu latino badass gangsta shitheadz, náser akce a pořádná porce sprostých slov! Tak a teď máte představu o čem tenhle film vlastně je....a hodně mě potěšil konec, pussyny tenhle film holt nezkousnou, that's it beotch! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Režiséři Mark Neveline a Brian Taylor natočili přiznanou poctu hrám typu Grand Theft Auto a snad díky tomu, že nevycházeli z jedné konkrétní hry, natočili jednoznačně nejlepší videoherní film; tedy alespoň v akčním žánru. Z her totiž využili pouze realitě podobný, ale přitom nadsazený svět, kde je ve jménu divácky přitažlivé adrenalinové jízdy dovoleno naprosto vše. Film spojuje dravost, drzost a sebereflexivitu videoher s videoklipovou hyperestetikou moderního akčního filmu a skrze to divákům sugeruje podobné emoce, jaké zažívají hráči. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že už viem, čo mám urobiť.“ – „Chlap VŽDY VIE, čo treba urobiť.“ Kur... To nie je nadávka, ale prvá vec, ktorá vám napadne po pozretí už pár minút tejto snímky. Obvykle nemám rád hlučné, agresívne klipy 14-ročných (resp. takým dojmom pôsobiacich) režisérov, kde je 8 strihov za 7 sekúnd, kde je všetko agresívne, prehnané, vulgárne, kde sa v jednom zábere vystrieda 19 uhlov kamery, hudba trhá uši atď. Ale toto je proste brutálna bitka, ktorá sa nezastaví - a to je dobre. Je ako hlavný hrdina: ak by troška spomalila, zomrela by. A tak nezastavuje. V tomto smere tvorcovia predviedli husársky kúsok: hoci som myslel, že ma prístup „stále niekam utekám, aby sa mi nezastavilo srdce“ začne po prvej polhodine nudiť, v skutočnosti som snímku celkom s chuťou dopozeral (je pravda, že to má len 88 minút aj s titulkami, ale na taký priamočiary príbeh je aj to dosť). Film má tempo a odvahu, celé je to príjemne „anarchistické a morálne škodlivé“, drastická akcia, drogy, holý zadok Jasona Stathama... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (24)

  • 20milionová jízda nezávislého studia Lions Gate Films utržila během prvních tří dnů promítání v severoamerických kinech (1.–3. 9. 2006) 10,5 mil. amerických dolarů, což stačilo na druhé místo žebříčku návštěvnosti. Jelikož zároveň šlo o prodloužený víkend, úvodní výdělek i s pondělní tržbou byl 12,9 milionů. Snímek tak překonal debut Stathamova (Chev) prvního Kurýra (9,1 mil., 2002), ale nedostal se ani na dohled jeho pokračování s 20,1 miliony v roce 2005. Z amerických kin se film nakonec vytratil se sumou 27,8 mil., celosvětově pak utržil 42,9 milionu. (imro)
  • Ve scéně v restauraci nebyla škytavka Eve plánovaná ani hraná, Amy Smart ji před natáčením skutečně dostala. (don corleone)
  • Slovo "crank" je také anglický slangový výraz pro hlasitou hudbu. (Stanley619)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

24.04.2010

Na Valentýna romantika vydělává. Kdykoliv jindy si můžete u přítelkyně vydupat, že půjdete na Zastav a nepřežiješ, ale na svátek všech zamilovaných se prostě chodí na slaďáky. A když v nich hraje… (více)

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (více)

Reklama

Reklama