Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (275)

castor 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, to jsem dostal. Koření života je klasická romantická komedie bez přidané hodnoty. Hrdinka Kate se nám hlásí přímo od sporáku, nemá soukromý život a práce šéfkuchařky v luxusní restauraci se stala jejím posláním. Jenže osud a scénárista tomu chtěl, aby při autonehodě zařvala její sestra a Kate se tak namísto truchlení musí vypořádat s péčí o dospívající neteř Zoe. Zbytek znáte.. život nabízí i pestřejší barvy a důležitější věci než jen správně naaranžovaná rybí pochoutka. K tomu všemu jí vytáčí nová kuchařská posila Nick, který je nejen těžkou konkurencí, ale stál by i za hřích.. Jenže osud a scénárista tomu asi chtěl, abych hlavní hrdince (Catherine Zeta-Jones) nedržel palce, protože se chová odtažitě a diváka si nezíská. A stejný osud a scénárista tomu zřejmě chtěl, že scénu rozjasňuje až energický Aaron Eckhart a neotravná Abigail Breslin. Režisér Scott Hicks, který si udělal jméno na těžkých psychologických dramatech (Záře, Sníh padá na cedry), ale předkládá scény, v nichž se věci dějí zcela očekávaně.. vypulírovaná jednohubka, která na pár desítek minut zachutná.. ale zasytit nedokáže. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem obyčejná romance, na druhý pohled pak tak, co si budeme povídat, ale nemůžu si pomoct, jak je něco z kuchyňského, kuchařského nebo gurmánského prostředí, docela mě to zajímá a má to pro mě něco navíc. Navíc ta ústřední dvojice (Zeta-Jones a Eckhart) jsou na první pohled tak nevhodným párem, že mezi nimi ta chemie nakonec funguje a vlastně i celkem dobře. Že má film jasnou strukturu, to je prostě dané. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, zabývající se vařením a tento bych zařadila mezi ty lehce nadprůměrné. Námět ze života vorkoholičky posedlé kuchařským uměním není nikterak originální, herecké výkony jsou nevýrazné, vlažné, prostě mi tam chybělo to avizované koření života. Zaujaly mne moderní kuchařské kreace zážitkové gastronomie a sehranost kuchařského týmu v restauraci. Ráda bych si tam zašla na večeři. Na svém pracovišti v hotelové škole jsem nic takového nezažila, celý tým se vždy pohyboval tempem spíše hlemýždím. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být hraný Ratatouille s lidskými postavičkami, takto z toho vznikl nedopečený dort plný různých ingrediencí, které však jaksi nejdou dohromady. Už jen ten nápad stavět romantickou komedie na základech toho, že se hlavní hrdinka musí starat o neteř osiřelou po tragické smrti své maminky mi přijde přeci jen trochu utržený za vlasy. Jinak Zeta-Jones i Eckhart jsou sympaťáci, jen vůbec není mezi nimi chemie a oněm pár polibkům divák prostě nevěří. Přesto je to občas vtipné, občas dojemné, chvílemi poučné. Jen škoda, že film je sterilní až běda. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kvůli stále pěkné Catherine (byť její dřívejší "sexbombovitost" už je zřejmě nenávratně pryč), šarmantnímu Aaronovi, roztomilé Abigail a mé lásce k dobrému jídlu a stále se zvětšujícímu zájmu o gastronomii (ano, může za to především Zdeněk Pohlreich) tomu odpustím i tu spoustu sentimentu a ubrečenosti... Jinak typický film na jedno zhlédnutí - ničím výjimečný, lehce zapomenutelný, ale aspoň neurážející, relativně milý (na tom má největší zásluhu Eckhart, jehož je pro tuhle esenciální průměrnost skoro škoda) a ne k smrti nudný. 60 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Nick říká Kate, že tiramisu znamená v italštině „jídlo pro bohy“. Ve skutečnosti však slovo tiramisu znamená „životabudič“. (becki_tu)
  • Píseň, která hraje ve chvíli, kdy Kate mluví se Zoe u hrobu její matky, je ze soundtracku k filmu Okrsek 49 (2004). (becki_tu)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 2007 v New York City. (BMW12)

Reklama

Reklama