Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (276)

hippyman 

všechny recenze uživatele

velmi chutná kombinace šarmantního aarona eckharta a svůdné catherine zeta-jones, osolená slzičkami abigail breslin a brilantně zamíchaná šefkuchařem scottem hicksem, voila! k dokonalosti emotivního guláše chyběla opravdu jen špetka šalotky... no já vim, no, ale snad mi dal někdo do jídla nějaký estrogeny nebo co, tohle mi prostě fakt moc chutnalo! 90% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem milovnice filmů, kde se vaří. Tady se vařilo až to doma vonělo a do toho ehm...ta lááááska. Vztah mezi Catherine a Aaronem byl víc než dostatečně hezký a malá Abigail samozřejmě zase nezklamala. Pro mě dobře koukatelné a milé, místo opravdu skvělé. Jdu proti nízkému hodnocení zde a dávám 5 hvězd, ikdyž nejsou úplně tak čisté. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neví co chce. Ze začátku na mě vybafne cílevědomou ženskou, která ví co chce, jenž během deseti minut se jí život totálně překope a z filmu se okamžitě stane šílená frustrace na xtou. Pak se k tomu přimotá ne nepříjemnej, ale spíš naprosto blbej Aaron Eckhart, kterej tam dělá pátý kolo u vozu a všecko by se mělo změnit. Ale mně to tak nepřijde. Spíš se to táhne na tý blbý snaze změnit smutnej příběh k lepšímu, jenže se to nedaří a Aaron to se svou blond patkou prohrává na celý čáře. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro italskou kuchyni, romantiku nad talířem a Aarona Eckharta (překvapivě víc než pro Catherine, která tu vypadá dost unaveně), ale tomuhle filmu chybí... víc koření! Scott Hicks remakoval možná až příliš uvolněně a jeho otravně vyvážená režie ještě umocňuje dojem z vyžehlenosti a předvídatelnosti finálního produktu. Tak nějak mi to celé splývá s Ratatouille a už si pamatuji v zásadě jen tři věci - pravidelné zavírání se do mrazáku, rozkošnou Abigail Breslin (vážně jsem to napsal? ;) a Eckhartovy stoprocentně italské špagety od jeho babičky z Miami. Měl bych si nějaké udělat. Abych zajedl ten mírně hořký pocit ze spálené šance. (50%) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když se v romantické komedii více brečí než padá ze židlí smíchy, je asi opravdu něco v nepořádku. Koření života byl film na který jsem se docela dost těšil. Je z prostředí, které mám rád a hrají tam schopní herci. Dopadlo to ale pod moje očekávání. 90% filmu se řeší problémy Kate feat. Zoe, takže Aaron Eckhart může stát v pozadí a maximálně nám mávat. Je to škoda, protože když chce dokáže být jako tornádo a režisér ho obsadí do role tak nevírazné, že jen kroutíte hlavou. Jak jsem zmínil v úvodu otázka " Tak jo to bylo docela smutný, teď ale něco vtipnýho.." stále běhá sledujícímu divákovi v hlavě a odpověď nedostane ani v závěrčných titulcích. Alespoň, že ta jídla stála za to. Ale řekněme si na rovinu, existuje nějaká kuchyně ve které je 24 hodin čisto jako na operačním sále? Ale ano! V Koření života jedna taková je...:) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 2007 v New York City. (BMW12)
  • Nick říká Kate, že tiramisu znamená v italštině „jídlo pro bohy“. Ve skutečnosti však slovo tiramisu znamená „životabudič“. (becki_tu)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno