Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (726)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nehodnotil 3*, abych si vzápětí řekl, jak vysoké hodnocení to dávám oproti ostatním uživatelům. Number 23 podle mě není tak špatný film, jak všichni tvrdí. Já se u něj ze začátku velmi dobře bavil a snové sekvence, které byli úžasně stylizované se mi velmi líbili stejně jako ďábelsky potetovaný Jim Carrey, který vůbec nevypadá jako někdo, kdo hrával v komediích. Celé je to naplánované a v půlce filmu to začne velmi skřípat, ale i tak je to zajímavé. Je tu příliš náhod, příliš čísla 23, které je doslova hledáno takže jednou postavy sečtou roky měsíce a dny a dostanou 23 a jindy jen dny a měsíce... apod. . Bohužel takhle ztrácí pozorný divák filmem vytvořenou iluzi čísla, které ovládá svět. Number 23 postupně odhaluje lehké nelogické okamžiky, které jsou od půlky filmu opravdu příliš znatelné. Joel Schumacher je opravdu nevyzpytatelný režisér a tentokrát měl dbát na větším vypilování scénáře, kterému dochází dech tak viditelně jako je součet 16+7 dohromady 23 :). Každý by měl dvacet trojku zkusit, protože mu možná sedne a najde v ní něco zajímavého a nebo jí bude nenávidět. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to jak slabý hodnocení to má, to je celkem kvalitní thriller. Jim Carrey hraje jak o život a už po několikátý za svojí kariéru dokazuje, že neni jen tim úchylákem z Ace ventury nebo z Masky, ale že je taky kvalitní charakterní herec. Příběh je tak akorát složitej a s pěkně zakrytou pointou celýho filmu, žádný vážnější kiksy ve scénáři, teda až na ten přiblblej konec, se taky nekonaly a o předvídatelných nebo naivních scénách aspoň z mý strany se taky mluvit nedá. Dokonce sem většinu času byl i napnutej a záhadu kolem čísla 23 si užil a rád sem jí věřil, já nevim co se tady řeší, pro mě to je dobrej thriller s vynikajícím Carreym ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Vyzuál 7/10/// +líbil se mi Jim Carrey v dramatické poloze, bavilo mě to očekávání jakým směrem se to dál vyvine, závěr byl celkem logický a tudíž i docela překvapivý -dlouhou dobu tušíte a čekáte co že nám to chtějí filmaři naservírovat, v některých momentech už jsem propadal beznaději a nevěřil, že z toho bude něco zajímavého/// Byl jsem zvědaví co to bude a čekal jsem co z toho bude. Nakonec zklamaný nejsem i když si říkám, že z toho mohlo být něco víc nebo něco jiného. Je určitě škoda, že Joel Schumacher nedokázal navázat na mistrnou Telefoní budku. Škoda že se posledních pár let potácí v podprůměrných filmech. Samotný film asi neurazí a nejspíš ani nenadchne. Není špatný, není nejlepší. Alespoň u Carreyho to byla příjemná změna./// Celkem 63%/// ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vyčítat tomuhle filmu zhovadilosti kolem čísla 23 je stejné, jako vyčítat Rain Manovi, že umí ve vteřině spočítat sirky v krabičce. Film není o čísle 23, ale o vztahu Carreyho postavy k tomuhle číslu. A protože je Walter Sparrow v podstatě cvok, nebudu se vysmívat nápadům chorobného mozku, ale soustředím se na film natočený o něm … Carrey je skvělý, Schumacher to v rámci nepříliš kvalitního scénáře zvládnul, no … a já moc nechápu velmi nízká hodnocení ... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Spočiatku nelogická a chaotická postupnosť písmen a čísel sa mení v mysteriózne psycho, ktoré začína odkrívať svoju temnú tvár a skutočnosť, ktorá dokonale šokuje... Avšak aj napriek tomuto všetkému mi vadili kamerové efekty, prevedenie niektorých pre mňa dôležitých scén, chaotický strih... Number 23 sa snaží na nič nehrať, aj keď podobnosť by sa tuna našla. Snímok pojednáva o psychike človeka a jeho dávnej minulosti. Silnejší priemer, takže 6-7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Pes se jmenuje Ned. N je 14. písmeno abecedy, E je páté a D je čtvrté. 14+5+4=23. (rafix)
  • Jim Carrey (Walter Sparrow) za svou roli inkasoval příznačných 23 milionů amerických dolarů. (johhny007)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama