Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (726)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Vyzuál 7/10/// +líbil se mi Jim Carrey v dramatické poloze, bavilo mě to očekávání jakým směrem se to dál vyvine, závěr byl celkem logický a tudíž i docela překvapivý -dlouhou dobu tušíte a čekáte co že nám to chtějí filmaři naservírovat, v některých momentech už jsem propadal beznaději a nevěřil, že z toho bude něco zajímavého/// Byl jsem zvědaví co to bude a čekal jsem co z toho bude. Nakonec zklamaný nejsem i když si říkám, že z toho mohlo být něco víc nebo něco jiného. Je určitě škoda, že Joel Schumacher nedokázal navázat na mistrnou Telefoní budku. Škoda že se posledních pár let potácí v podprůměrných filmech. Samotný film asi neurazí a nejspíš ani nenadchne. Není špatný, není nejlepší. Alespoň u Carreyho to byla příjemná změna./// Celkem 63%/// ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete numerologický thriller pusťte si Pi, pokud chcete filmového hrdinu potácejícího se v příběhu literárního textu pusťte si Stranger than Fiction, pokud chcete rozervaného detektiva pusťte si Maltézského sokola, pokud chcete jima Careyho pusťte si Masku, pokud chcete Joela Schumachera pusťte si Telefonní budku... ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Chorobná posedlost číslem 23 z toho přímo čišela :). Já se moc dobře bavila a skutečně mě zajímalo, jak to dopadne - dopadlo to skoro až happy-endem, což mi film 23 trošičku znechutilo. Každopádně jsem se nenudila a Jim Carrey je pro mne čím dál zajímavějším hercem. Tady mu to opravdu slušelo a rozhodně se pro svou roli hodil. Občas byl děj malinko chaotický, jindy z něj však vyzařovala atmosféra podobná té v Sin City (to když si hlavní hrdina Walter představoval děj knihy, již četl). I rozuzlení ušlo a i když se možná dalo předvídat, rozhodně nebylo špatné... Zkrátka fajn thriller. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller se zajímavým vizuálem, hodně dobrým Jimem Carreym v nezvyklé roli a několika působivými scénami. Joel Schumacher se snaží, jak se dá, aby ukuchtil působivý "napínák", rozplizlý scénář mu ale až na pár světlých chvilek ve většině stopáže zákeřně podráží nohy. Výchozí námět přitom není vůbec špatný, mohla z toho být setsakra zajímavá story, jenže ono tu je jedno velké ALE - mysteriózní film o záhadě je většinou postaven na šokující pointě, která by vás měla v závěru posadit na zadek a dodat všemu, co předcházelo, ještě větší působivost. Pointa v tomto filmu o posedlosti číslem 23 a tajemné červené knížce se dá odhadnout už v polovině filmu a nejedná se o nic světoborného nebo originálního. Jim Carrey si zaslouží velkou pochvalu, Joel Schumacher poplácání po zádech za snahu, námět si zaslouží lepšího scénáristu a scénárista by si zasloužil jednu přes držku. 50% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

úplná blbosť, hovadina . . . jima carreyho mám veľmi rád a chápem, že sa snaží čoraz viac vzdialiť od povesti, ktorú v začiatkoch svojej kariéry nadobudol - resp. nie vzdialiť (pretože to nie je žiadna zlá povesť a podľa mňa je to naozaj skvelý komik) ale ukázať aj vážny a seriózny rozmer svojho herectva a mnohé filmy predošlých rokov dokazujú, že naozaj má čo ponúknuť . . . lenže v tomto prípade by urobil ooooveľa lepšie, keby mieto tejto nemastnej, neslanej a nesmierne trápnej zlátaniny natočil hocakú bláznivú srandičku s farrelyovcami alebo niekym iným . . . vizuál je asi jediná celkom dobrá vec, ktorá si tú horkoťažko zarobenú hviezdičku zaslúži, kameramansko výtvarná stránka má istú úroveň, jej pôsobivosť však vyznieva naprázdno v prirovnaní k tak tupému a diletantskému obsahu - pretože The Number 23 je scenáristicky jeden z najhorších hollywoodskych počinov poslednej doby. Nezmyselný motív čisiel, stokrát obohratá neprekvapivá pointa, pre lacný efekt robené "zvraty", no skrátka hrôza . . . keď film režírovaný joelom schumacherom s jimom carreym v hlavnej úlohe je "nechcene smiešny" a nápadne trápny, treba sa zamyslieť, kde je chyba. V tomto filme je to v SCENÁRI!!! Bohužiaľ . . . ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Elisabeth Shue měla původně hrát hlavní ženskou roli, ale musela odmítnout, protože byla těhotná. (Siriuss)
  • Byt, proti němuž bydlí postava, označovaná jako Suicide Blonde (Lynn Collins), má číslo 959 (9+5+9=23). (Matej.Krajci)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama