Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (726)

teutates 

všechny recenze uživatele

Spočiatku nelogická a chaotická postupnosť písmen a čísel sa mení v mysteriózne psycho, ktoré začína odkrívať svoju temnú tvár a skutočnosť, ktorá dokonale šokuje... Avšak aj napriek tomuto všetkému mi vadili kamerové efekty, prevedenie niektorých pre mňa dôležitých scén, chaotický strih... Number 23 sa snaží na nič nehrať, aj keď podobnosť by sa tuna našla. Snímok pojednáva o psychike človeka a jeho dávnej minulosti. Silnejší priemer, takže 6-7/10 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

To tu máme zase jednou krásně rozporuplná hodnocení... Já se zbaběle přidám do průměru z několika důvodů. Scénář není tak pitomý, jak tady spousta lidí píše - nejde tu vůbec o to, hledat logiku v událostech okolo třiadvacítky, ten film je o duševně nemocném člověku a postupném odkrývání vlastní minulosti. Je fakt, že místy hodně nudí, nepřináší nic nového ani zajímavého. Není tajemný, mysteriózní, překvapivý ani při jeho sledováí nemrazí. Ale má hodně povedenou vizuální stránku, zajímavou kameru a slušného Carreyho v hlavní roli. Největší slabinou JE onen nespočetněkrát zmíněný scénář, ale zas taková tragédie to opravdu není. Mimochodem - teď jsem si všimla, že tohle moje hodnocení má pořadové číslo 666, není to záhadné? :-) ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film, kde mě Jim bavil. Zřejmě ho těžký osud loosera připravil o mimiku, ale absence toho jeho debilního šklebení konečně dává vyniknout jeho opravdovému herectví. Roli zvládl, až na malá zakolísání výtečně. To se ale nedá říct o zbytku týmu. Scénář je stupidní. Dělat umění z numerologicko-mystického třeštění je pitomost, dělat z něho trhák ještě větší. Patlanina žánrových momentů, trapně slepených k sobě, aby se na konci vše zhroutilo v kolosální křeči. Dost slabota, Mr.Schumacher. 2FilmLord: Podívej se, hošíku, to že se ti líbí hovadiny neznamená, že ostatní jsou hlupáci. Koneckonců, dát si Mela Gibsona do top režisérů, to už vyžaduje velký přehled a zkušenost. O tom ostatním nemluvě:-))) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Začíná to nadějně. Zajímavý námět i jistá atmosféra se tomu zpočátku upřít nedá. Jenže scénář se v druhé polovině filmu naprosto "zblázní" a tak jde veškerá atmosféra do kytek. Překvapivě to tentokrát není až tak chybou Schumachera, který se snaží seč může a do nejedné scény nějaký vizuální nápad či atmosféru procpal, ale čistě scénářem. Přitom z námětu by bezesporu šlo udělat dobrý základ k filmu, jelikož pointa sama o sobě není až tak hloupá. Jen je velice špatně podaná. Výsledkem tedy je průměrný thriller jakých jsou na poličkách videopůjčoven desítky. Další z řady nevýrazných snímků v nevyrovnané filmografii Joela Schumachera. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé určite. Najväčší problém som však videl v tom, že v istom momente sa to zdá zbytočne prekombinované, až to vyznieva príliš nerealisticky. Body strhávajú hlavne scény ako vystrihnuté z komiksu a tým posúvajú film do trochu inej roviny, akoby som si želal. Záver je logický, všetko do seba pekne zapadá, ale i tak vás film nijako nerozhodí. Stačilo málo a J. Schumacher mohol poblázniť hlavu nejedného diváka. Ja som už dva roky trochu pobláznený číslom 38 tragicky zosnulého P. Demitru. Od tejto tragédie vidím to číslo úplne všade a podstatne častejšie, než by som si to pred tragédiou pripúšťal. Nedá sa na to nemyslieť. Ak si raz vezmete do hlavy nejaké číslo a čísla si všeobecne začnete všímať častejšie, tak to vo vás automaticky vzbudí pocit, že ho vidíte veľmi často a takmer všade. 60%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Keď sa vysloví meno autora knihy Číslo 23 "Topsy Kretts" rýchlo, znie ako "Top Secrets". (misterz)
  • Třicetimilionový paranoidní thriller vydělal v USA během prvního víkendu v kinech (23.-25. 2. 2007) 14,6 milionu dolarů a figuroval na druhé příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek v amerických kinech se vyšplhal na 35,2 milionu dolarů, celosvětový pak na 77,7 mil. (imro)
  • Postava Jima Carreyho Walter Sparrow hraje na saxofon s třiadvaceti klapkami. (imro)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama