Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (726)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na plakátech by mělo stát tohle: "Film obsahuje cca 23 sekund zajímavé stopáže. Náhoda?" - nebo záměr tvůrců?! Věděli jste, že 19 a 4 je 23? A že když číslo 92 dělíte čtyřmi, dostanete opět to samé mystické numero? Neuvěřitelné, že? Je dost možné, že ono číslo tady vystupuje jako obecný symbol patologické obsese, ale i tak jsem si po dlouhé době pohrávám s myšlenkou dát filmu odpad... a tahle slátanina by si ho zasloužila možná víc než kdejaký Emmerichův blábol. Ale přece jenom - kamera a hudba byly na úrovni a oba hlavní představitele (jimž by to v jiném filmu určitě skvěle klapalo) mám na to příliš rád - takže přivřu obě oči. 10% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Temný thriller s krimizápletkou. Takový, které Američané umí, leč tento se jistě vymyká zajímavým pojetím, jenž však nezakryje celkově neutěšenou kompozici jednotlivých film.dílců. Pátrání po tajemném vrahovi, který napíše o svém případu knížku a jednom vyšinutém muži, který se snaží záhadě kolem mladé krásné studentky přijít za každou cenu na kloub i za cenu nejvyšší, ztráty své svobody a skoro i mysli.!! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My nejsme blázni. Zaškrtli jsme každý 23. číslo na každý 23. stránce." Mám rád konspirace a čísla mi dávají smysl. Umím zkrátka proměnit matematickejma postupama jakýkoli číslo v libovolnej výsledek. Třeba číslo 23, ale proč bych to dělal? To už nedá spát Walterovi. Já jsem teda pro jistotu začal kolem sebe hledat dvacettrojku. Díval jsem se všude - na hvězdy, do mikrovlnky i pod postel, ale nic jsem nenašel. Důvodem toho je, že moje osudový číslo je 7. Posuďte sami: 2×3=7; 16:2=7; 43+65=7. To prostě nemůže být náhoda. Začínám z toho šílet, ale ne tak moc jako Walter, takže mám svý démony pod kontrolou a můžu přiznat, že ten útok čísla 23 na Waltera měl svoje světlý chvilky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Vyzuál 7/10/// +líbil se mi Jim Carrey v dramatické poloze, bavilo mě to očekávání jakým směrem se to dál vyvine, závěr byl celkem logický a tudíž i docela překvapivý -dlouhou dobu tušíte a čekáte co že nám to chtějí filmaři naservírovat, v některých momentech už jsem propadal beznaději a nevěřil, že z toho bude něco zajímavého/// Byl jsem zvědaví co to bude a čekal jsem co z toho bude. Nakonec zklamaný nejsem i když si říkám, že z toho mohlo být něco víc nebo něco jiného. Je určitě škoda, že Joel Schumacher nedokázal navázat na mistrnou Telefoní budku. Škoda že se posledních pár let potácí v podprůměrných filmech. Samotný film asi neurazí a nejspíš ani nenadchne. Není špatný, není nejlepší. Alespoň u Carreyho to byla příjemná změna./// Celkem 63%/// ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už od Věčného svitu neposkvrněné mysli vím, že Jim Carrey zvládne těžší role, než ty, kterými začínal (Blbý a blbější). Proto mě nepřekvapilo, že i tento film táhne dopředu hlavně jeho výkon. Ještě dvacet minut před koncem jsem uvažoval mezi 4 a 5 *, protože mě to jednoduše bavilo, ale pak přišel tak neuvěřitelný logický kiks, že jsem málem po televizi mrsknul ovladačem. Totiž POZOR, SPOILER! Beru, 23. kapitolu napsal na zeď v hotelu, ok. Ale když to psal, jak mohl vědět o své ženě, resp. že bude vůbec ženatý, když chvíli potom, co to dopsal, skočil z okna a AŽ potom ji potkal??!! KONEC SPOILERU! Takže po tomhle jsem měl o hodnocení jasno. Pevně věřím, že se na tento film někdy podívám, ale obávám se, aby to nebylo až za 23 let… ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Nepřiznanou inspirací filmu je německý snímek 23 (1998) režiséra a scénáristy Hanse-Christiana Schmidta o mladém hackerovi Karlu Kochovi (August Diehl), jehož obsese z čísla 23 dohnala k sebevraždě. Zabil se 23. května 1989. (imro)
  • Každý z rodičů přispívá třiadvaceti chromozomy do DNA svého dítěte, jehož pohlaví určuje 23. chromozom. (Krouťák)
  • Blonďatá samovražedkyňa alias Suicide Blonde (Lynn Collins), s ktorou sa Walter Sparrow (Jim Carrey) v úlohe detektíva stretol, mala obľúbenú farbu rúžovu: rúžová (pink) sa skladá z červenej (red) a bielej (white). Red: R=18, E=5, D=4. 18+5+4=27. White: W=23, H=8, I=9, T=20, E=5. 23+8+9+20+5=65. Pink = 4 písmena: 27+65=92. 92:4 = 23. (Čísla sú poradie písmen v abecede.) (mindkiller)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama