Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (998)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zavilí Jagali zavile se bili, víly pak nebyly, Roland je unylý... ;o] . . . No to zas bylo zábavy! . . . Nějak mi tam ale chyběl Jirka Bartoška! Co dělali v kástingu, co dělal jeho agent? Aha, ono je to v našem šoubizu všechno zase asi trošku jinak... ;o))) Zcela jistě by se ovšem v takovém opusu naše hvězda vejvarů neztratila, když už ne jako akční lovec, tak třeba jako tajemný cizinec z hvozdů šašské republiky, že... °-/ . . . Každopádně pak je tenhle film jen blbučký blockbuster, typická to oddechovka bez hlavy a paty pro desetitisíce ryzích ne moc bystrých nováckých rodinek n.l., p(r)ožírajících v marný sobotní večer svou pravidelnou dávku >kultury< a bramborových lupínků, ovšem v novoidní blbovizi uvedená samozřejmě s ořezem obrazu a stupáckým dabingem (obzvláště ty mládežnické role, bože to bych liskal...), beroucím zbytek nějaké atmosféry, jestli ji ten originální zvuk vůbec jakou měl... (no, tady bych mágům hw zábavy - díky možnosti okamžitého srovnání se scénami, kde se mluví jinou hatmatilkou - snad ještě trošku důvěřoval...) . . . Takže tak, odškrtnuto - a za šest pětek na dvd v pošetce si to snad ještě někdy dám, tedy myslím tak, jak mr. E. ten film skutečně natočil. Možná by pak i moje hodnocení bylo malinko progresivnější... ;-) . . . Jedna hvězda tedy za ty >trendy genrové< obrazy zručného >kameramanisty< a nějaké ty zvláštní efekty, za ja(ga)lové mamuty a tak - a ta druhá za jistou umanutost režiséra, že se v tom světě hollywoodské továrny na sny tak zdatně >umělecky< etabloval a za všechnu tu jeho promrhanou energii - a taky proto, že jinak bych musel (bez ohledu na jisté žánrové odlišnosti) jednu ubrat i té naší >kamenné< dobrodružné trilogii... - - - P.S. Jo, přiznávám, ne-ba-vi-lo mě to... °-[ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2011 na tv Nova, bohužel s českým dabingem, hodnocení 7388., komentář zde jako šestistýpadesátý - 26.2.2011) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Na regulérní hollywoodský velkofilm moc blbé a naivní, na realistický útržek ze života prvních lidí zas příliš pohádkové a neskutečné. Kdyby se však Emmerich křečovitě držel historických faktů, nevypadalo by to dobře - rok 10 000 př. n. l. zde prezentuje v podobě velkolepé trikové exhibice, kterou jsem prostě nemohl sledovat s vážnou tváří (dialog s tygrem! Velká matka! zázračné obživnutí!), ale zároveň mě nikdy vyloženě neiritovala. Je to celé tak pečlivě zkonstruované, vymydlené, ploché a rutinní, že to v žádném případě nemůže zanechat jakýkoli osobitý otisk. P.S. Ale mohli se prásknout přes kapsu a na závěr připojit cool bitku mamuta s dinosaurem. Dílo zkázy by bylo dokonáno... 50% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. I věku doby kamenné… Příběh, kterého směr určují znamení a všelijaká proroctví v sobě nemá náboj dramatičnosti. Provází jej jen zvědavost k vizuální stránce. Technicky slušné, jinak nuda. Zbytečné dialogy o ničem a love story, vystavěná na podivném základě. Napadá mě srovnání s Apocalyptem. To sice neuchvacuje pravěkými stvůrami, ale dějově je to někde jinde. Tohle je jen historická slátanina. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si tento biják stylově schovat k svému deset tisícímu komentáři, ale myslím, že i k pouhému pětistému se hodí. Tento film, který prezentuje rastafariány, jako drsné týpky, kteří čelí nějakým Egypťanů, jenž s pomocí mamutů staví pyramidy, nemá v podstatě ve svém žánru obdoby. Proto si zaslouží nějakou tu hvězdu za novátorství, nicméně, historicky výpovědní hodnota zde blatantně selhává a středně vzdělaného diváka musí notně iritovat. V podstatě to je tak, že se tvůrci sešli a řekli si, že zkusí dát dohromady všechny vývojové etapy v dějinách lidstva a sloučí do jednoho krátkého období a že i padnou hranice mezi zeměpisnými vzdálenosti. Tomu už skutečně chybí, aby tam přijel na parní lokomotivě sněhem pokrytý římský centurion ozbrojený mušketou a kordem. Nakonec je štěstí, že se třeba tito tvůrci s Emmerichem v čele nepustili do líčení procesů v padesátých letech v Československu. To si už ani nedovedu představit, co by do toho zakomponovali. Mimozemšťany? Elfy? Agenty ze západu? Proč ne, že? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherné scény s mamutmi, možno ešte naháňačka s obrovským vtákom a ... a viac nič. Prvá hodina bola ako tak zaujímavá, hlavne prenasledovanie unesených členov kmeňa, ale po príchode do "novej civilizácie" všetko spľaslo ako bublina. Prišla nuda a vešala sa po mne až do trápneho záveru "zmŕtvychvstania krásnej princezny". Hlas rozprávača, ktorý mi takmer nikdy neprekáža, tu akokeby rozprával rozprávku pre osemročné deti. Pre mňa iba na jedno pozretie. 50%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Většina mamutů vymřela na konci doby ledové, nemohli být tedy používáni při obchodech s otroky. Otrokářství se rovněž začalo rozvíjet až přiíbližně 3 000 let př. n. l. (Novalinda)
  • Než se vůbec mohlo začít natáčet, strávili filmaři dva roky digitálním modelováním pravěkých zvířat. (Cherish)
  • Před samotným začátkem natáčení tvůrci požádali maorský kmen Ngāi Tahu o možnost zúčastnit se tradičního obřadu, při kterém se udílí požehnání –⁠ aby si herci uvědomil, jak důležitá byla mystika pro kmeny, žijicí v dávné minulosti. (Amplifier)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama