Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do konce 2. světové války zbývají poslední dny a troskami hořícího města proudí zástupy utečenců z východní fronty. Uprostřed všeobecného zmatku zajala Rudá armáda německého mladíka, kterého poté unesla hluboko za železnou oponu. Hlavou se mu neustále honí vzpomínky na dobu, která je nenávratně pryč, těžko se vyrovnává s krutou ztrátu přítelkyně, ale teď ho čeká jen osamělý a přísný vojenský život. O mnoho let později si ho vybírá sovětská vláda a posílá na tajnou misi do Londýna, aby zde v samotném centru konspirace na vrcholu studené války pracoval pro KGB a zapojil se do smrtelně nebezpečné hry na kočku a myš s britskou tajnou policií. I přes dvojí život špiona se zamiluje do mladé umělkyně a s tím, jak přivyká atmosféře Londýna 60. let, objevuje také chuť svobody… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Pttak 

všechny recenze uživatele

Vcelku se divím, tak malému hodnocení. Obě linie mají něco do sebe, ačkoliv ze začátku pro některé diváky můžou být přechody mezi nimi poněkud zmatené. Kdyby byla ve filmu pouze linie z Tomem Schillingem, tak je to z toho bezva válečnák z období konce druhé světové války z pohledu němců už v téměř prohrané válce. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Teď jsem to viděl podruhý a už se v tom začínám víc orientovat než předtim. Druhoválečný scény byly perfektní a zároveň jsem se nějakým způsobem s těma scénama ztotožňoval a cítil pocit nostalgie (scéna se zmrzlinou, psem a krásnou Bernadettou Heerwagen při slunečnim dni, apod...). Ten film nebyl o špionáži, o válce anebo o lásce, ale o poznání sama sebe a docílení konečného klidu. Nakonec je pravda, že filmu prostě něco chybělo a děj byl docela komplikovaný a na přemýšlení. Lepší střih a delší stopáž a mohlo by to být mnohem a mnohem lepší! ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, které režisér absolutně nedovedl zpracovat. V příběhu sem se ztrácel od začátku až do konce. Válečné flashbacky na mě sice působily dosti důvěryhodně ale byli servírovány, společně se zbylými dvěma rovinami náhodně jedna za druhou a přišlo mi, že kdyby ta či ona scéna přišla v ůplně jiný čas, vůbec nic by se nestalo. K tomu všemu dovolím si říct odporné herecké výkony (hlavně hlavní protagnista). A vyjde vám z toho opravdu nepovedený film. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Dvojití agenti, rozvědka, kotrarozvědka, puč, provokatéři...děj filmu byl na mě místy tak komplikovaný a chaoticky podaný, že jsem se ztrácel. Škoda...některé momenty byly zajímavé a velice silné. Hlavně válečné "flashbacky" hlavního hrdiny. Bohužel v momentu, kdy se divák začne s hlavní postavou ztotožňovat a zjišťuje jaké hrůzy ho v dětství potkali, přijde konec! Happy end někde v Arizoně nebo na nějakém podobném vyprahlém místě...50% ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film u které mi připadalo, že jej někdo brutálně sestřihal... Scény z války byly výborné... šionážní část v anglii taky zajímavá, ale než se divák dozví proč je hrdina tem kde je, co tam má dělat, komu slouží a komu ne, a jednoduše o co tam vlastně jde.. tak je děj úplně někde jinde... ostatní postavy se v něm jen mihnou aniž by se člověk dozvěděl jejich smysl... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V hlavní mužské roli Thomase Wagnera se střídají dva herečtí představitelé, mladý talentovaný Němec Thomas Schilling a Ed Stoppard, syn slavného anglického dramatika českého původu Toma Stopparda. (Lynette)

Reklama

Reklama