Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Chen 

všechny recenze uživatele

Možná bych se pozastavoval nad tím, že hlavní postavy likvidují protivníky po desítkách, možná bych se pozastavoval nad tím, že vyskočí 10x výše než zvládne průměrný jedinec, jenže nevidím důvod. Realita není to, co od podobného typu filmu čekám. Kromě toho, je zde naznačeno, že v příběhu figurují i magické síly, takže proč nepřijmout to, že se ústřední charaktery občas proběhnou po stěně. Obsazení je sympatické, vizuální stránka je skvělá, choreografie vynikající, takže klidně přehlédnu i ne tak úplně povedený děj. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno zklamání. Od Donnieho jsem čekal víc než hezky stylizovanou rubanici bez nějakého zapamatováníhodného momentu. Dragon Tiger Gate mnou sice proplul bez problémů, ale po pár dnech si vzpomenu jen na vcelku fajn tréninkovou montáž a závěrečnou ultimate řežbu, kterou jsem sice vůbec nepochytal, ale bavil jsem se u ní jako malý kluk při sledování Pokémonů. Tj. náramně. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bohužel až moc roztříštěný film, než abych mohl jít výš. Bombastické a poctivě lanové souboje naráží na (možná až příliš) béčková CGI, která prostě ruší, ačkoliv ve scenéricíh (prozměnu ostře konstrastujících se skutečnými a rušivými prostředími) fungují výborně. Stejně tak prapodivně naivní vedení herců, inscenace kecací vaty a vlastně kecací vata obecně brání skutečnému prožitku a film neuvěřitelně brzí. Ne vždy se sice podaří potlačit skutečný potenciál a emoce na povrch vyplavou (hřiště, pagoda, lék), obecně ale platí, že takhle podívaná se tvůrcům pro přehršel motivů, postupů, nápadů a dialogů tak trošku rozsypala pod rukama. Kenji Kawai ovšem opět diktuje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak nie ste priaznivci bojových umení (a podľa hodnotenia je zrejmé, že ja ním som), tak vaše hodnotenie len ťažko pôjde nad dve hviezdičky, pretože dej je neskutočne príbehovo vyprahnutý a všetko vlastne zachraňujú len bezchybné akčné, bojové scény. A tvorcovia nimi naozaj nešetrili. 60%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý čiastočne fantasy ladený akčný film s Donnie Yenom. Má celkom dobrý príbeh o dvoch nevlastných bratoch, majstroch bojových umení, ktorých cesty sa už dávno rozišli, pričom jeden žije slušne a venuje sa tréningu v uznávanej škole bojových umení a druhý sa stal bodyguardom vplyvného mafiána. Po rokoch sa znovu stretávajú a kvôli nečakaným okolnostiam a zrade sú nútení spojiť svoje sily a spoločne s ich novým priateľom sa musia postaviť novému veľmi silnému nepriateľovi. Spracovanie sa mi páči, ale aj tak nie je úplne ideálne. Už na prvý pohľad je jasné, že v tomto prípade sa rozhodne nejedná o bežnú žánrovku, keďže aj napriek tomu, že dej je vo svojom úplnom základe videný už mnohokrát a navyše sa odohráva v súčasnosti to pôsobí tak netradične, pomerne originálne, je tu množstvo skvelých scén a síce sa občas nájde aj niečo, čo mi moc nesadlo, jedná sa ale len o nejaký detail a tak sa mi to väčšinu času veľmi páčilo. Ale škoda, že v poslednej tretine sa dej začne uberať úplne iným smerom, pričom to na mňa pôsobí dosť samoúčelne a síce aj táto fáza je stále dostatočne kvalitne zvládnutá, prišla mi ako z iného a menej zaujímavého filmu a tak to celkový dojem predsa len zhorší. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Súboje sú zaujímavou kombináciou realistického bojového umenia, kde sa dajú užívať skutočné schopnosti zúčastnených s množstvom skvelých záberov a nejakých tých nereálnych, ale zaujímavých prvkov, čo mi väčšinu času sadlo, pričom súboje majú našťastie aj kvalitnú choreografiu a rovnako aj vizuálne sú veľmi dobre zvládnuté. Ale opäť to platí len o tej prvej hodine, finále síce stále dokáže zabaviť, ale predchádzajécej časti sa nevyrovná. A najviac sa mi páčia prvé dve akčné sekvencie, teda úvod v reštaurácii, no hlavne pri nasledujúcej akcii v hoteli musím okrem iného vyzdvihnúť zaujímavý štýl kamery, vďaka ktorej je skutočne okulahodiaca. Herecké obsadenie je skvelé, obzvlášť perfektné hlavné trio Donnie Yen, Nicholas Tse a Shawn Yue, poteší aj legenda Wah Yuen a bavili ma ženské postavy, len mohli mať viac priestoru. Len škoda, že záporáci za moc nestoja. Réžia a technická stránka sú výborné, Wilson Yip už viackrát dokázal, že je v akčnom žánri rôznych typov skutočný talent, pričom nesklamal ani tentokrát a predviedol opäť niečo trochu iné a získal si ma hlavne tou zaujímavou štylizáciou a skvelým vizuálom. Takže škoda tej poslednej tretiny, ktorá to kazí, ale aj tak sú Strážci dračej brány veľmi zaujímavý akčný film s množstvom kladov, ktorý ma baví aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na komiksu Oriental Heroes od Yuk Long Wonga, který si zde zahrál postavu Master Qi. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama