Reklama

Reklama

Gutayubaljadeul

Obsahy(1)

Univerzitní profesor veze svým zánovním Mercedesem jednu svou studentku z konkurzu zpět do Soulu. Cestou zastaví v horách a pokusí se dívku znásilnit. Té se sice podaří utéct, ale náhodný kolemjedoucí, kterého stopne, ji odveze shodou okolností zpět k Mercedesu, kde se už shromáždila skupinka místních pobudů a začíná brutální hra s vyřizováním jejich účtů... (Jelly)

(více)

Recenze (34)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fílm s Názvem, Gutayubaljadeul, který mi Česky zní jako Týden neumyté Koule. .Se povedl!! První hodinka byla jen taková příprava na to co příjde, ale zábavná a usměvná samozřejmě.. Pak příjde Psychický Teror a Šíkana středoškoláka. který ukáže, že ovládá bojové umění a natrhne tam vše Prdel! Banda grázlů Působila komicky.. Indian byl nejspíš i Laponec.. červenovlasý Papagáj.. Hlavní Boss se celou dobu Civil a nešli mu vidět Oči.. Zkratka Povedená Banda.. Ale mohlo to být Brutálnější, Mohlo tam býrt více násilí, gore všeho.. Určitě šlo vytřískat z toho Více.. a se Srovnáním Filmu the Bedevilled.. Je tohle o dvě třídy Výše! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Práve kvôli takýmto filmom mám rád kórejskú fimografiu. Usmievavé tváre na plagáte a očakávanie buranskej vyvražďovačky ma prikovávalo k snímku s pribúdajúcimi minutami stále viac a viac. Nič sa nedialo tak ako by som očakával, dej bol skrátka nepredvídateľný no ku koncu všetko do seba zapadalo. Super začiatok obyčajného dňa profesora na meďáčiku vezúceho mladú študentku s myšlienkou pohrať si s ňou, s menšou konfrontáciou s policajtom pri priestupku na červenú skvele zaujme aby sa dej zasekol na samote pri jazierku kde sa pán proferor odviaže, no nečakaná návšteva dedinských šrákov riešiacich v okolí to svoje rázne zmení profesorove smelé plány... Absurdné a smiešne no smiať sa nebudete, možno len na pár momentoch (napr. napuchnutá pera). ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Celý film se ve mě střídal pocit napětí a zároveň zhnusení. Celá sitace je neuvěřitelně, opakuji NEUVĚŘITELNĚ přitažená za vlasy, vesničani jsou ta největší lidská zvěř, která je vykreslena tak strašně brutálním způsobem, že něco takového se nevidí ani v komixu. Následuje jedna nepříjemná scéna za druhou, všechen ten hnus a brutalita se jenom stupňuje až do závěru, který je tak překombinovaný a odporný, ale vzhledem k předchozímu dění vás už v podstatě ani nepřekvapí. Pro mě je strašně těžké tenhle film nějak zhodnotit, v podstatě se rozmýšlím mezi pětkou a odpadem, protože dělat nějaký srabácký kompromis v hodnocení u takhle nekopromisního díla mi přijde jako urážka. Co se týká komediálním prvků, tak za celou dobu sem si nevšiml jediného a ani jednikrát jsem se ani náznakem neusmál. A to třeba Barking dogs never bite mi přišlo celkem vtipný. Smát se ale tady, to bych si připadal homosexuální pedofil, co zrovna udělal něco fakt hnusnýho. Ale už jenom z toho, co jsem zatím ze sebe vysoukal, plyne, že film na mě hodně silně zapůsobil a obávám se, že ho zatraceně dlouho nedostanu z hlavy. Nejlíp uděláte, když se na něho sami podíváte, protože tady žádný koment nepomůže a nepřipraví vás na to, co uvidíte. A to moje pětihvězdičkový hodnocení si můžete libovolně zaměňovat za odpad, záleží, jakou máte zrovna náladu. Já jsem u tohoto film fakt schyzofrenní a možná to zítra změním na odpad. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

90%. Bloody Aria je korejskym prirastkom k typu filmov ako napr. Boormanov Deliverance, t.j. snimkam, kde v centre pribehu stoja ludia z velkomesta konfrontovani na odlahlom vidieku s buranskymi praktikami krutych vidiecanov. Film je nezastavitelnym strojom vyborne pointovanych sekvencii, viackrat presnym timingom odlahcenymi o riadne cierny humor, tak typickym pre korejske "zle" filmy - t.j. filmy, v ktorom sa postavam deju iba same skarede veci a sladky happy-end je tu cudzim pojmom. Najsilnejsou strankou filmu je praca s divackym ocakavanim - resp. jeho nenaplnenim, ci uz v smere predpokladaneho vyvinu deja ako i hlavne postupneho preskupovania dolezitosti pozicii jednotlivych postav v deji. Aj napriek imho mierne prekombinovanemu zaveru a mozno az okato posobiacej frckovacej kritike do socialnej diferencie korejskeho obyvatelstva ide o snimku, ktora vas drzi v permanentnom napati (nezamienat za strach) nie davkou brutalnych scen (je ich tu viac ako dost), ale samotnym vyvinom pribehu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po přečtení obsahu a žánru komedie+thriller jsem očekával ze začátku napětí kvůli znásilnění (to přišlo), a pak jsem měl představu o nějaké vtipné shodě okolností plné omylů, gagů a zábavy. Chyba lávky. Komedie se nekonala, zato přišlo něco nechutnýho a krutýho, v čem místy pokulhávala logika. Sice měl konec jakous takous tendenci vše vysvětlit, ale to už téhle úchylnosti moc nepomohlo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama