Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mae Nak byla normálně pohřbena, jako každý jiný, ale bylo jí odebrán kousek lebky a tak nenašla pokoje. Děj je zasazen do doby před sto lety, kdy se do domu nastěhovali manželé Mae a Nak, který patřil tehdejšímu duchovi jménem Nak... (Pepy)

Recenze (3)

tombac 

všechny recenze uživatele

Po velice zdařilém Nang Nak další zpracování thajské duchařské legendy. Mladý pár Mak a Nak se nastěhuje do starého domu v současném Bangkoku. Záhy se dostanou do kontaktu s dívčím duchem jménem Mae Nak... Ghost of Mae Nak jsem byl trochu zklamán. Obsahuje překvapivě slušné gore scény (rozpůlení těla), leč jedná se sotva o asijský duchařský standard, jenž nedokáže téměř vyděsit. Na vině je hlavně sám nechutně digitální a statický duch, který se zjevuje jen ve dvou polohách: v klidu a s otevřenou ječící pusou. Plusové body snímku nepřidá ani občasné infantilní chování některých postav. Abych jen nehaněl, film je zpracován slušně, jisté napětí v něm lze nalézt a narozdíl od takového Omena má hlavu a patu. 5/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neviem síce, či malo ísť o nepriame pokračovanie, ale Ghost of Mae Nak, pracuje s rovnakou legendou ako Nang Nak. Tentokrát sa však dej presunie z pralesov do moderného Bangkoku, ktorý je však rovnako (ak nie ešte viac) atraktívnejší. Film má síce dosť dlhý rozjazd a zoznamovanie s postavami a ich osudom je možno pre niekoho až príliš detailne vysvetlené, no mne to nevadilo. Slúžilo to skôr na lepšie vžitie sa do ich konania a správania sa v daných situáciach. Atmosféra bola vynikajúca - zvlášť v poslednej cca. 20 minútovke, Bangkok pôsobil naozaj deprimujúco, prekvapili veľmi slušné gore scény (úmrtia mierne pripomínali am. Final Destination), ktoré by som u hororu tohto typu vôbec nečakal. Slabšie to už bolo z tým najhlavnejším a to s duchom Mae Nak, ktorý bol až priveľmi digitálny a statický. Škoda šlo to vypilovať na maximum. Takto to je aj tak slušný ázijský nadštandard. 4* ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce hororu příliš nedoporučuji, film zasazuje starou thajskou legendu do ulic moderního Bangkoku. Protože je začátek poměrně zdlouhavý a šel by zkrátit na půlku, s Mae Nak se tak setkáváme později. V podobném tempu se nese i zbytek filmu, který už alespoň přibližuje a pracuje s tématem ze kterého čerpá. Ve filmu nalezneme hrstku zajímavých nápadů, neokoukané prostředí Bangkoku, ale bohužel i vykradené triky a především pak minimum atmosféry, což je u tohoto žánru hlavní kámen úrazu. 50% ()

Reklama

Reklama