Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policistce Soyoung se každou noc zdají hrůzostrašné sny, pokaždé se probudí těsně před zazvoněním budíku. V práci, kde zrovna vyšetřují smrt jednoho muže, který uhořel v domě, dostane nového parťáka, moc z něj sice nadšená není, ale brzy se s ním spřátelí. O několik dní později sedí jeden chlapík u svého počítače, přijde mu zvláštní e-mail, tak ho otevře. Nachází se v něm vzkaz o Solné vesnici, muž se vylekaně začne rozhlížet kolem sebe, když tu k němu přistoupí podivná mrtvá dívka a on strachem zemře. Takových případů se později stane více. Soyoung si myslí, že tyhle vraždy mají spojitost s holkou jménem Minjung, jenž se ztratila před devíti lety, a od té doby zůstává nezvěstnou. Možná se její duch mstí. Později se zjistí, že každé z obětí přišel tenhle vražedný e-mail. Otázkou je, jestli opravdu vraždí duch zemřelé Minjung nebo snad někdo jiný? (Ssimca)

(více)

Recenze (11)

t_gon 

všechny recenze uživatele

Na mě osobně tenhle snímek celkem zapůsobil. Jde o to, že podobných duchařin jsou mraky, ale tomuhle snímku se podařilo dobře spojit jak strašidelné motivy, tak i dobře rozjeté vyšetřování série záhadných úmrtí. A taky zde nebyly lekačky stále z jedné opakující se škatulky "malé bíle děti s velice černým přelivem". Proto celkově lepší průměr (3 a půl *), ke kterému pomohlo i dobře vygradované finále... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ještě zhruba před rokem bych na asijskou distribuci nedal dopustit a pomalu každý její film jsem vychvaloval do nebes. Dnes už tomu tak není a pomalu jí potlačuji do pozadí Španělé a Seveřané. Díky přibývajícím filmům v mé filmotéce mám nyní mnohem větší přehled a nelze si nevšimnout velké podobnosti mezi většinou filmů pocházejících z Japonska, Jižní Korea, Hong Kongu a jiných. Ve většině z nich figurují tmavovlasé dívky, které vylézají napovrch z nejrůznějších míst a na své oběti útočí za pomoci televizí, počítačů, nočních můr atd. většina z filmů je na to samé brzo a jen málokterý z nich přijde s něčím novým. Najdou se však i takové, jenž se můžou opírat o různé asijské legendy a tento není výjimkou. Ani v této duchařině nesmí chybět detektivní zápletka a popravdě, právě ona je asi tím nejzajímavějším prvkem v celém filmu. Postupné poodhalování pozadí celého příběhu sice není bůhvíjak šokující, ale nemůžu říci, že by jste to čekali po první půlhodině. Děj měl docela svižné tempo, které až na pár zadrhnutí dokázalo vytvořit přijatelnou atmosféru. Dočkáme se zde i několika pokusů diváka vylekat, ale na mě to moc nepůsobilo. Správnou volbou byla vyčkávací metoda, kdy tvůrci nechtěli zbytečně brzy ukázat svou černovlasou krásku v celé své parádě. Když už k tomu však došlo, tak jsem jaksi necítil onu mrazivost, kterou jsem kdysi pociťoval při sledování Kruhu či Nenávisti. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zbytočná vložka v podobe mysteriózna narušila celkové smerovanie snímku. Nuž ale keď títo šikmáči z Juhu v minulosti všade jebali tých duchov ako keby ani nebolo iného nápadu. Tie skutočné, vydarené Thrillery o sériových vrahoch prišli až "potom", toto je taký za každú cenu originálne pôsobiaci snímok s duchom, ktorý pôsobí viac komicky než hororovo. Medzi 2-tri .. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Pouštěla jsem si to cestou v autě a musím říct, že mi to parádně uteklo. Jak cesta, tak film. Nejde o žádné extra veledílo, ale líbilo se mi, že na začátku se to tvářilo jinak, než to později vypadalo, aby se to pak zase k tomu začátku vlastně vrátilo. Nebudu mít problém si to časem dát znovu a vychutnat si to v telce. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se to zpočátku nezdá, jedná se opravdu o policejní thriller o vyšetřování několika záhadných úmrtí, na který jsou naroubovány prvky duchařiny. Podle závěrečných titulků se tvůrci filmu inspirovali 400 let starou legendou o dívce Arang. Jak už tu přede mnou uvedla May, jejich podání této legendy se blíží story v Shutter. Dalo by se říci, že předzvěst příchodu ducha, mail s charakterisitickým cinkáním, zkopírovali z jiných známých ghost stories, obou dilů One Missed Call (hlasová zpráva), a jen kosmeticky upravili. Za to bych autory nepeskoval - originalitu lze nalézt v podobných filmech jen stěží... Horší je, že duchařská část nefunguje (podprůměrné lekačky, režisér neumí moc pracovat s gradací napětí) a ta policejní je stěží průměrná. Snímek též trpí překombinovaností závěrečných minut. Po hodině jsem se už u Arang hodně nudil a ten dějový veletoč mě z toho nijak nevytrhl. 5/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama