Reklama

Reklama

Seuseungeui eunhye

  • Jižní Korea 스승의 은혜 (více)

Recenze (11)

tombac 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavá vyvražďovačka natočená podle profláklé horrorové šablony, kdy skupinka mladých lidí přijede do odlehlého domu (zde na pozvání své bývalé učitelky), kde není telefonní signál, na povrch začnou vybublávat nehezké věci z minulosti, atmosféra houstne a v domě a okolí se pohybuje někdo, kdo nemá se všemi nejlepší úmysly... Bohužel v reálu to s atmosférou a napětím není žádná sláva. První mordy jsou jako přes kopírák, chování postav a jejich půtky postrádají patřičnou vyhrocenost, zběsilé zkratkovité prostřihy brzy otráví, zápletka je průhledná, finální rozhřešení nepřekvapivé... Tvůrci se ke konci snaží udělat z filmu cosi víc, najedou na tragickou linku prošpikovanou flashbacky a podbarvenou obvyklým klavírním aranžmá, leč tím takový nijaký dojem z většiny filmu nepřebijou. Formálně ucházející, ale moc mě to nebavilo. 5/10 ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu jeden z tých lepších hororových thrillerov od Korejcov. Pozitívum je už to, že sa tu nezjavuje nejaká dlhovlasá teta v nočnej košeli, nie sú tu hulákajúci tennageri a rovnako tu nie je pokus o slaboduchý humor. Klasický Thriller aj so zaujímavým záverom, vlastne 2 po sebe nasledujúcimi záverečnými zvratmi (aj keď pre niekoho možno trochu predvídateľnými). Užijeme si trocha gore, trocha drámy a vcelku primeranú stopáž. Ako to býva zvykom u východných susedov film je postavený skôr na atmosfére, na jednotlivých hercoch, celé je to minimalisticky spracované a ako opäť býva zvykom okorenené pár dobrými mordami. U mňa spokojnosť ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejci prostě vzali klasický US slasher, se všemi klady i zápory a natočili ho u sebe. Na jednu stranu do něj dokázali vložit něco ze sebe, ta dramatická stránka příběhu je přeci jen silnější a působivější, než tomu bývá u podobných západních vyvražďovaček, dokonce bych ji označil za to nejsilnější z celého filmu, přesto si neodpustili poměrně lehkovážně pojatý závěr s možnými chybami a neořečeními. Maska velikonočního zajíčka je fajn, mordy jsou více-méně fajn, postavy překvapivě sympatické a psychologické vztahy-postupy ujdou. Snad bych se i nebál, ač se příběh neodehrává ve škole, tenhle snímek zařadit do korejské vlny školních horrorů, on totiž k atmosféře tamního školství má co říci i tak. Čistý průměr, ale s takovým trochu příjemným a sympatickým oparem. 2.5* ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Parta spoluzaku jede navstivit svou byvalou ucitelku ze zakladni skoly, ktera je vazne nemocna. Jenze jak to tak byva, velmi zahy se zacnou z minulosti objevovat ruzni strasaci a cely abiturientsky vecirek se zmeni v hruzostrasnou party (kruzitka? Odlamovaci noziky? Korejci jsou vynalezavi). Kdo by si byl pomyslel, ze beloouckej kralicek muze bejt tak krutej. Jinak je ale ve filmu i nekolik nelogicnosti: co napriklad vedlo divcinu k tomu, aby se najednou vydala do sklepa, nebo zamackavani oci, autonehoda... Predzaverecny prekvapeni vlastne ani neni prekvapenim, ale vlastni zaver... No to bylo moc - v lepsim i horsim smyslu slova. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý kórejský horor, od ktorého neviete čo čakať a do poslednej chvíle si nemôžete byť istý čo od neho ešte dostanete. Začína ako jemne mysteriózny film, čudná atmosféra. Po nejakej chvíli sa mení na slasher (!) s prvkami exploitationu. To ma fakt dostalo, lebo slasher z východu som ešte nevidel. No bolo mi trochu čudné, že vraha sme vypátrali 20 minút pred koncom. No film nám ponúkne ešte dejový zvrat a končí ako perfektná dráma. Ja som spokojný v mnohých ohľadoch. Jedna z mála, vecí, ktoré sa mi nepáčili sú herecké výkony a výber postáv... 80%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama