Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Wormboy odpad!

všechny recenze uživatele

Story by Dolph Lundgren. Directed by Dolph Lundgren. Nie je nutne hovorit,kto asi hra hlavneho hrdinu. Lundgren ako zivotombity mechanik,ktoremu ako byvalemu clenovi elitnej jednotky vyzabijaju rodinu a on o par rokov na to ma moznost pomstit sa, je uplne uzasny. Hra jeho mimickych svalov je symfonia herectva, podobna kreaciam Al Pacina v najlepsich rokoch.Jeho citliva,ale napadmi nabita rezia, je ako by sa stretol rozpravacsky duch Spielberga s geniom Bergmana. Hlboke myslienky a rozhovory pripominaju to najlepsie z dialogov Jesseho so Celine z Linklaterovych veldiel.Uwe Boll je dole, Kral Filmu Lundgren je tu!!!HAIL TO THE SHIT!!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super. Přesně v co jsem přes ty hrozný hodnocení tady doufal (mimochodem na IMDB dvakrát tolik). Dolph si napsal do puntíku film jaký se od něj očekává a jaký ví že mu sedne, to znamená akční film podle klasické šablony, kde se bude mstít, zabíjet a ne moc přemýšlet. Příběh je samozřejmě stokrát ohraný, ale to mi u tohohle typu filmů fakt nemůže vadit, jinak bych je těžko snesl. Zkrátka bývalý voják a současný automechanik Nikolaj přijde o ženu a syna, následně se pomstí a má tak relativně klid na duši. Přestěhuje se z Ruska do Států, jenže sedm let od osudné události ho vyhledá matka své unesené dcery, která po něm žádá její osvobození, a krom toho se Nik dozví, že za tím stojí kdo jiný než onen vrah jeho rodiny. Který bohužel přežil. Takže sice ohraný, ale na podobné filmy velmi slušně natočený a slušně odehraný. Akční scény taky dobře zmáklý, působí to docela reálným dojmem a ne jak to bývalo jeden proti všem za svištění kulek do zdi:) Navíc Dolph tady není jediný hrdina. Pár chybek to sice má, sem tam nějaký nedostatek v logice nebo překvapivě hladké zúčtování, ale jsem spokojený jak jen jsem si mohl přát. A hlavně mám radost, že typickým hrdinům mého dětství ještě definitivně neodzvonilo a že takový Sly, Van Damme, nebo právě Lundgren ještě točí. Jejich doba je sice pryč, ale pořád se najde vděčné publikum. Taky mám radost, že se u toho pořád ještě dokážu dobře pobavit. Where... are... the fucking.... WEAPONS? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak samozrejme jsem cekal blbost, to se potvrdilo, ale ze by to zase bylo tak spatny, tak to urcite ne. Prvni vec, ktera je naprosto vymastena, je ceskej nazev filmu. Co se tyce pribehu, v podstate je to klasika typu ublizily ste moji rodine, ja se pomstim, jenze to neni naka primocara cesta za pomstou, ale pribeh od toho odbocuje, do toho je tam jeste druhy tema o unosu, proste pribeh je slusnej (v ramci zanru). Problem je, ze neni moc zabavnej a rozhodne by se tam veslo vic prestrelek. Behem uvodnich deseti minut je totiz rodinka po smrti a Dolph se i stihne pomstit, i kdyz je problem to poznat, protoze kameraman si asi slehnul krapet vic drog, takze to je jedna zpomalovacka za druhou, presviceny filtry a i kdyz to vypada celkem cool, je to dost otravny, nastesti se pak film uklidni. Porad je sice neustala snaha vypadat cool, ale krapet se to dari a je to v pohode. Co se tyce Lundgrena, vetsinou ma stejnej vyraz a moc toho nenamluvi, ale obcas neco docela dobre zahraje a vyjimecne padne i naka slusna hlaska, navic neni zadnej velkej slusnak, spis krapet magor, takze klidne kohokoliv sejme nebo sereze. Taky je fajn, ze prestrelky jsou celkem krvavy a hlavni zaporak je dostatecnej. A dalsi fajn vec je, ze Dolph v tom neni sam, ale ma neco jako tym v cele se slusnym Crossem. Jenze i pres to, ze vetsina jednotlivejch slozek je v pohode, jako celek to moc nefunguje a krome zacatku a konce jsem se docela nudil, zvlast, kdyz to je misty docela zmateny, akce neni dynamicka a napinava a vicemene cloveka nezajima, kdo prezije. Lepsi 2*. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Kto si podobne ako ja po vzhliadnutí režisérskeho debutu Lungrena povedal, že horšie to už ani nemôže byť tak sa veľmi mýlil. Ano vážení,frajer Dolph to dokázal a natočil ešte väčši shit!!! Hlúpučký tisíckrát obohraný príbeh o tom, ako "niekomu zabijú rodinu a on sa pomstí". Dolphove toporné herectvo v tomto snímku dosiahlo maximálny vrchol, jeho verbálny prejav sa ešte okresal a obmedzil na minimum, hoci čo veta to perla ako napr: "guns are good" a pod.:) Lungren ako režisér-to je kapitola sama o sebe! Ešte aj akčné scény sú také nudné a stupídne, že sa to nedá vydržať, zvlášť keď akčnú scenériu predstavuje nejaká bulharská dedina...Toto už nie je recesia, pozerať The Mechanik je utrpenie vo svojej najčistejšej podobe! Žalostný,neakčný, meganudný, hyperstupidný prepadák "C" kategórie, ktorý sa môže páčiť iba fanatickým fanúšikom Dolpha (je tu niekto taký?) alebo masochistom. ()

TSZ odpad!

všechny recenze uživatele

Inkvizitor je hrdým zástupcem těch legračních odpadů, které jsou zábavné zcela jiným způsobem než tvůrci zamýšleli. Zde je navíc tvůrcem přímo představitel hlavní role, čímž se uzavřel kruh (nebo něco meta bizarního). Zejména finále, které se odehrává v jakési ruské prdeli světa, se vryje do dějin akčních filmů mnoha pozoruhodnými úkazy (zastřelené postavy padají k zemi dříve než vyjde výstřel, pronášejí zcela nesmyslné dialogy a ačkoliv se tak chovají, přesto nejsou z vesmíru). Navíc Dolph Lungren vypadá se zbraní hrozně legračně a neohrabaně, což je u rádoby akčního hrdiny dost podstatná vada. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou. (Stejšn)
  • Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama