Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (388)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Nimrod Antál je provokatér, nejdřív si natočí maďarský debut, jenž se jen zdánlivě zdá hluboký a s komplikovanou vypravěčskou linkou, aby pak ve svém hollywoodském debutu předvedl dalši stylový zářez na své režijní pažbě, v němž je něco jako příběh naprosto nepodstatný a hloubka je zde přesně v duchu jeho předchozího filmu, tj. skoro vůbec. Doslovný český překlad původního názvu Vacancy, Motel smrti, dává jasně najevo, o co ve filmu jde a o moc komplikovanější to věru není - tak akorát dlouhá expozice, při níž se dozvídáme, že ústřední manželský pár má nějaké ty problémy, následuje několik lekaček a poté pořádně hustá atmosféra napětí a strachu._____ Ideální délka filmu, nemající přes 80 minut, překvapivě kvalitní a přesvědčivé herecké výkony Kate Beckinsalové a Luka Wilsona (fakt jsem to napsal?) a velice zajímavá stylová podvratnost vůči filmu a jistým hollywoodským tendencím, kdy se čerpá nejenom hodně z hororových (či spíše černohumorných?) klasik let dávno minulých, ale i evropského artu v hávu thrilleru s Hanekem v čele._____ Za odvahu být nestylový ve stylu, za konzistentnost a atmosferičnost vyváženější než v obdobně konstruované Identitě a za vyrovnanost a hladší žánrové přechody než Jízda peklem mírně nadsazené 4* (70%) pro film, který řeší krizi manželství originálním a zábavným, svižným a oddechovým způsobem. Jenom ty freudovské tunely si už, prosím, páni evropští filmaři debutující v hollywoodu, strčte do prdele. Nedík. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhádaný manželský pár narazí na motel, kde se s hosty točí snuff. Solidní a hlavně funkční napínačka, která u mě rozhodně přebyla takové THE STRANGERS nebo ILS. Dobře jsem se bavil a neměl žádný problém vtáhnout se do děje. Určitě i díky sympatickým hercům, namísto nějakých otravných maňasů. Nic světoborného, ale jsem spokojený. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně tedy nic moc. Film jsem viděl podstatně dříve než je datum tohoto komentáře, na které jste se pravděpodobně právě podívali. Pramálo si z filmu pamatuji. Dal bych dohromady asi základní stavební kostru a tím bych i skončil. Strach ani náznak strachu jsem zde zcela jistě nepocítil, tudíž jako horor film selhal a jako film taky. Snad i na ten odpad si troufnu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Otrepaný príbeh v slušne kvalitnom prevedení od maďarského režiséra,ktorý okúsil hollywood.Výborne vykreslená atmosféra,vyvolávajúca pocit bezmocnosti.Strach hlavnej dvojice o svoje životy spočiatku podrývajú snuff videá pohodené v izbe motela,neskôr,ako asi tušíte,vstúpia na scénu samotný vykonávatelia(takí milí chlapci,kto by to do nich povedal?).Slušné herecké výkony,na DVD napínavé už samotné menu s dobrým hudobným doprovodom.Film pravdepodobne mnohých zaskočí svojím prekvapivo rýchlym koncom.Cítil som šancu niečoho výnimočného(ako 8MM napr.),no nakoniec zostalo pri ľahko nadpriemernom psychologickom horore.Na vine bude trochu aj stopáž(už dlho som nepozeral kratší film),pretože to končí práve v momente,keď by som kľudne zniesol aj 20-30min. naviac.Kto to rád krvavo bude sklamaný,ale ostatní,ktorí dokážu oceniť kvalitnú atmosféru strachu,ako napr. v Saw 1,nemá čo riešiť.Film 70%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark L. Smith .. Dvě hvězdy za scénář, čtyři hvězdy za režii. Jádro příběhu nemá daleko do Psycha, inspirace tam rozhodně byla. Výsledkem je průměrný, přesto stále takový "malý hezký promo" film, kde si Nimród Antal vyzkoušel Hollywoodské hvězdy (Kate Beckinsale ta chladná mrška zatraceně sluší) a pocvičil se ve stylistické orgii. Doufám, že příště sáhne (nebo dostane?) i po patřičném scénáři. 55%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Ráno po napadení manžela sléza Amy (Kate Beckinsale) dolů, načež následuje záběr na nohy Davida (Luke Wilson), které leží na koberci. V dalším záběru, kdy Amy výjde ven, leží celé tělo za prahem venku přede dveřmi. (Danny F.)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama