Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (388)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Motel Antal. Za poměrně nízkou cenu nabízí pěkný interiér s neodlupujícími se tapetami, nicméně matrace obsahu jsou opotřebované, nefunguje žádná studená sprcha a celé je to překvapivé asi jako přítomnost bible v šuplíku nočního stolku. Recepční Wilson i pokojská Beckinsale příjemní, občas se objeví nutkání zašlápnout švába Whaleyho. Na jedno přespání dobré.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Antal je talent. Řemeslo má v paži a s minimálním rozpočtem si vystačí naprosto v pohodě, takže dokud se bouchá na dveře a kouká na ošoupané VHS-ky s poněkud bizarním domácím videem, boduje. Pak ho začne banálnost historky, kterou vypráví, dusit a on musí chtě nechtě provléct diváka hutnou vrstvou klišé, která gradují v hodně přiblbé finále. Do zapomnění to upadne brzy, ale pro ty občasné znepokojivé momenty se mi to zatratit úplně nechce. Slabší 3*. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Půlhodina totální nudy s nejrůznějšími a hlavně předvídatelnými klišé, bez jakéhokoli leknutí, s logickými kiksy a příšerně hrající Kate. Vrchol nastal při protahované scéně s boucháním na nejrůznější zdi a dveře, kdy jsem se téměř červenal nad její naprostou nefunkčností. A pak najednou stačí párkrát zablikat, v krátké době několikrát vyděsit a už koukám na všechno jinak a hlavní dvojici (spíš tedy sympaťákovi Wilsonovi) upřímně fandím. Výstavní šoky, pro změnu nějaké to popření klišé a děsivá atmosféra. Ten protiklad proti úvodu je téměř neuvěřitelný. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Laciný horor, který potřeboval pár aut, jeden motel, kus jedné silnice, 7 herců, jednu podzemní chodbu a dvě pistole. Dva lidé lapeni v pasti a mučeni hrou na kočku a myš třemi nevýraznými záporáky, z nichž jeden je spíš takový nervově nevyrovnaný ťulpas. Masky jsou mizerné, napětí budované tak standardně, že víc už to ani nejde (zástupce americké standardizované produkce), žánrové postupy milionkrát okoukané, takže proč a čeho se tu bát? Ničeho. Ústřední dvojice je ale sympatická a líbí se mi logické postupování. Konečně někdo vysvětlil, kde se ti zabijáci tak náhle za vašimi zády berou, což je sympatické. Ale to je asi tak jedna z mála sympatických věcí na tomto jinak velmi samoúčelovém hororu, u něhož se budete bát spíše zůstat vlivem nudné a okoukané podívané. Jinak konec je...ne nebudu spoilerovat, ale tyhle konce mám rád. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné překvapení. Určitě to není nic, za co by se měl v Hollywoodu debutující Antal stydět. Myslím, že už jsem nakoukal hodně podobných záležitostí a v thrilleru, o jednom nefunkčním manželství a jednom naopak zvláštně fungujícím motelu, skvěle šlape napětí, gradace, navíc se šetřilo filmovým pásem a svižně to ubíhá. Šablonovitý scénář? Jaký horor ho v posledních letech neměl? Klišé..? To bychom se z místa nepohnuli. Samozřejmě všichni moc dobře víme, jak velkým obloukem se máme vyhýbat opuštěným motelům, kterým navíc správcují šílení podivínové, z kterých se nakonec vyklubou ještě šílenější videoamatéři. Stejné je to i s pokusy o útěk, jejichž lepší načasování by mělo přirozeně větší šanci na úspěch. Antal ale moc dobře ví, kdy přitlačit na pilu. Jednoduše, ale účinně přivedl na plátno dvojici obyčejných lidí (jindy už dosti otravný Luke Wilson razantním způsobem změnil žánr a to je jenom dobře, Kate Beckinsale příjemně v mezích žánru vykreslila chladnou a deprimovanou ženu), se kterými postupem rozehrává zajímavou hru, ve které jsou jednou pronásledovanými, na podruhé ale mají trumfy ve svých rukou. Škoda jen několika dosti zásadních chybiček – policista, navíc ozbrojený, by nikdy neotvíral kufr a neotáčel se k nebezpečí zády, navíc by na stanici na jeho neohlášení nějakým způsobem reagovali. No, a s faktem, že by pobodaný manžel takřka určitě přes noc vykrvácel, bych jenom obíral diváky o povinný happy-end. Zvláštní je ale i tvůrcův přístup k násilí, nejdříve slibuje solidní „maso“, ale kdykoliv se k něčemu schyluje, tak decentně ustupuje ze scény, i kamera se vzdaluje někam za roh. Přesto sympatický nadprůměr – 65%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Všetky snuff scény boli natočené hneď v prvý deň nakrúcania. (misterz)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Temporary Arrangement" (Přechodné ustanovení). (HappySmile)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama