Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (797)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych se chtěl zbavit automobilu, který by se svojí kvalitou vyrovnal filmu Kazatel, nedal bych ho ani do autobazaru, ale ani na vrakoviště. Nenechal bych ho utopit v místní řece, ani nepustil ze skály. Prostě bych ho nechal stát na ulici, napsal na něj Na prodej, cena 20 tisíc. O víc bych se nestaral, protože víc si to nezaslouží. Stejně jako Kazatel. Naprosto obyčejnej a všední film, který ničím nevyniká, stojí asi třikrát víc, než vypadá a nezanechal ve mě jedinou emoci nebo vzpomínku. Skončí to, vypne se to a jdu dál. Nemám důvod se ohlížet nebo o něm přemýšlet. Přesto na úplný odpis není, díky Bettanymu a Urbanovi jsem to dokoukal bez újmy na zdraví. Toť vše. 60 miliónů dolarů(rozpočet)/69,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Post apokalyptický sci-fi thriller. Tak to byla ta návnada, na kterou jsem se chytil. Úvodní komixové titulky byly zajímavé, ale měly mne rovnou varovat , že toto nebude šálek mé kávy. Válka upírů s lidstvem skončila prohrou pro upíry a ti teď živoří v rezervacích pod kontrolou lidí... Už toto nechápu. Smrtelné nebezpečí pro lidstvo a lidstvo mu dělá rezervace.... Samozřejmě dojde k tomu, že se upíři znovu vzchopí ve své touze ovládnout svět.... Postaví se jim - kazatel. Superbojovník vycvičený církví k likvidaci upírů... Snímek mne zaujmul prakticky pouze dvěma momenty. Návštěvou rezervace včetně upířích hnízd a průjezd hrdiny na sci-fi chopperu mezi zřícenými mrakodrapy... To ostatní byl jen škvár s tu a tam zdařilými digitálními efekty. Konec se zvrtne z postmoderny skoro až k westernu a místy nudí. Naštěstí zde tvůrci rozumně vyměřili upírům čas a tak po hodině a půl naskočí milosrdné titulky. Snímek si hraje na víc, než může nabídnout. Hodnotím to jako takové lepší béčko, ale stále béčko. Dvě kulky s vyříznutým křížem musí stačit. * * ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Představte si film, který má podhoubí na ohromnou mytologii a luxusní charaktery. Pak si představte režiséra, kterej to celý dojebe takovým způsobem, že ten film nedává smysl a je jediná klika, že měl kolem sebe výtečného kamerana, slušné herce a především geniální třikaře. A pak si představte střihače na koksu, kterej to všechno vezme a sestřihá film, kterej pořád nedává smysl, ale má 87 minut, žádná scéna netrvá dýl jak minutu (a je úplně jedno, že jsou postavy uprostřed důležitého dialogu) a všechno to prostě nemilosrdně žene vstříc 20minutovému finále. Důsledek to má ovšem takový, že se tam v tom filmu stihne udát docela dost věcí a to finále díky tomu nepůsobí náhle. Nicméně pořád to vypadá spíš jako pilot k hodně drahýmu seriálu od HBO (což je ale pořád pochvala)... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rovnako imbecilné ako Légia, ale toto má aspoň slušné tempo, rozumnú stopáž a ako-tak pozerateľné akčné scény. Navyše tu nie je toľko akože sofistikovaných dialógov o viere, čo je fajn, pretože akonáhle nejaký dialóg príde, je to čisté peklo. Najsmiešnejšie sú akože tvrďácke hlášky, ktoré tentoraz nedokáže predať ani Bettany. Prísľub pokračovania (trilógie?) v závere je dosť desivý. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výrazně lepší než mizerná Legie - hlavně díky posunu do čistě sc-fi prostředí ve kterém už není možné brát všechno tak zoufale vážně. Priest tedy nijak nevybočuje z řady v pohodě snesitelných postapo béček jako třeba Mutant Chronicles, pár zábavných momentů má, demetní děj je ignorovatelný, Maggie Q je kočka a Karl Urban by měl konečně vypadnout zas do nějakého pořádného akčního filmu (Bettany ať raději zůstane tam kde je). 6/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Pro některé herce nebyl film první zkušeností s upírskou tématikou. Cam Gigandet si již dříve zahrál upíra Jamese ve snímku Stmívání (2008) a Stephen Moyer ztvárnil upíra Billa v seriálu True Blood: Pravá krev (od r. 2008). (Aknah)
  • Film měl být původně přesnou kopií komixu, jenž se odehrával na Divokém západě, ale tvůrci se ho nakonec rozhodli zasadit do daleké budoucnosti. (Beckett51)
  • Po filmu Legie (2010) se Scott Charles Stewart a Paul Bettany sešli jíž u druhé spolupráce. (R´Hell)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama