Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2006 si Jin-pyo Pak jako svůj další snímek vybral dramatické momenty roku 1991. Natočil snímek, který je volným přepisem následujících týdnů poté, kdy byl z jednoho Soulského sídliště unesen mladý chlapec a navzdory obrovskému úsilí rodiny a policie nebyl tento případ dosud objasněn. (jorgus)

Recenze (33)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny trvající beznaděj a zoufalství... Něco velmi slizkého vám zůstane v žaludku po zhlédnutí filmu, aneb psycho teror toho nejhrubšího ražení... Je jasné, že pro záchranu syna udělali cokoli, přesto se to zdá tak málo... A chudák polda v kufru... Těžko se to hodnotí, jak tvůrci zvládli přenos té zoufalosti na diváka, když se to opravdu stalo... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hm jsem velmi v rozpacích, že tak slušný film mi toho nenabídl více. Celý film si udržuje takový průměrný standart, pomalejší tempo, napětí příliš není,akce vůbec, takže vlastně spíše jen drama, ale posledních 15 minut film vytasí slušné esa z rukávu, nejen, že na vás vychrlí perfektní a šokující zvrat, ale také emocionální nálož spojenou s vynikajícím hereckým výkonem otce, který ve zprávách sledující celý svět vše shrne, následně je puštěná nahrávka opravdového vraha z roku 1991, který nikdy za svůj trestný čin nebyl dopaden. Jo tohle dokáže diváky pěkně zdeptat. Husí kůže v závěru nevyhnutelná. 70% ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film začíná s tím, že je podle skutečné události, a to jediné u mě omlouvalo jeho nedostatky. Protáhlé scény, zbytečné scény, přidaný patos určený k prvoplánovému brnkání na emoce diváka. To ale z Voice nedělá špatný film, jen nic výjimečného po filmové stránce, pro mě spíš podprůměr. Mockrát za film jsem se opravdu nudil nebo se chytal za hlavu (například top-secret stealth akce policie se zapnutými majáky a konvojem aut) kvůli scénám, přidávaným pouze pro efekt. Předkonec byl typicky přetažený a přehraný, a to celé skočilo do skutečně mrazivého skutečného konce. Nevěděl jsem, jak ohodnotit film jako celek - rozhodl jsem se tedy jako poslední a nejdůležitější aspekt zjistit, nakolik se film drží skutečnosti. *** jsou důkazem, že nepříliš; v hlavních bodech ano, jinak přidaný patos. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nenudil jsem se ani chvíli a policejní lapsy bych často nepřikládal na vinu filmu (potažmo scénáři), jako spíš tomu, že policie prostě taky dělá chyby. Stačí si vzpomenout na českého Krejčíře a je vidět, že možné v podstatě všechno. Citové vydírání a patos tu samozřejmě je a já ho mám rád, ale nepřijde mi, že by v tomto ohledu nějak vyčníval nad ostatními korejskými filmy. Možná i díky tomu, že jsem k filmu dělal český titulky a tudíž na něho koukal v podstatě 14dní nonstop, tak jsem to zoufalství hlavních postav užil orpavdu v míře vrchovatý. Oba hlavní představitelé jsou vynikající, hlavně otec mi přišel někdy až fenomenální, hlavně v samotném závěru, který mě dohnal k slzám. Už dlouho jsem takhle necítil s postavami a to, že pachatel je stále na svobodě, ve mě zanechalo stopy na dost dlouho a dobrou hodinu po skončení filmu jsem se nedokázal na nic soustředit a pořád jenom uvažoval, jak bych se v danou chvíli zachoval já. Nezbývá mi než doufat, že nikdy nic podobného nezažiju. 100% ()

May 

všechny recenze uživatele

V roce 1991 Jizni Koreu obletla zprava o unosu desetileteho Lee Hyeong-hoa. Za celych 16 let, kdy se tento pripad stale prosetruje, na nem pracovalo jiz vice nez 100 000 lidi, do dnesniho dne se vsak unosce nepodarilo zadrzet. Geunom moksori popisuje tuhle udalost misty az chladne, s tisni a v neuveritelnem, od pocatku stejne vlacnem tempu, ktere az dusi svou intenzitou a vyvrcholi v neco, co skze svou syrovou, skutecnou mrazivost a hruznou autenticnost nenecha chladnym. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama