Reklama

Reklama

Grand Canyon: skrytá tajemství

  • USA Grand Canyon: The Hidden Secrets
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 1984, 35 min

Obsahy(1)

GRAND CANYON: SKRYTÁ TAJEMSTVÍ zve diváky na nezapomenutelné a věčné dobrodružství při zkoumání jednoho z nejzvláštnějších míst na světě. Tento velkoformátový film zachycuje nesmírnou krásu Grand Canyonu a dává divákům jedinečnou možnost poznat jeho hloubku a prožít to, co by sami nikdy nemohli spatřit. Od vzrušujícího letu nad kaňonem, k raftingu na divoké, zpěněné vodě, film poskytne divákovi velkolepý pohled na tajemství skrytá mezi impozatními stěnami kaňonu. Diváci také získají jedinečnou možnost pochopit úctyhodnou historii kaňonu, poznají vše od původních domorodých obyvatel Ameriky, až po slavné průzkumníky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Projdeme se nepřístupnými místy kaňonu a budeme obdivovat krásu toho, co nám život (nebo snad Bůh?) nadělil. Opravdu, ... to nejkrásnější, co tady na světě máme, je ta nádherná příroda. Ta, kterou ten bezohledný člověk ještě nestačil zničit. Ta, která tomu člověku stále vzdoruje, ale nakonec možná podlehne. Proletíme se s kamerou nad nádhernými a nebezpečnými kaňony a budeme mít pocit, jako by jsme tam byli. Naše duše zaplesá a oko si dopřeje očistnou lázeň plnou krásy a duševna. Nechte se unést alespoň na chvíli tou krásou a neodsuzujte autory tohoto snímku pro drobné nedostatky. Oprostěte se alespoň na chvíli od pouta dnešní civilizace a nechte se unášet krásou přírody, takové jakou ji stvořila galaxie. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Arizonsky Grand Canyon povazujem za jeden z najkrajsich divov sveta...je az neuveritelne co dokazala za par milionov rokov...obycajna rieka Colorado:). Heh, obycajna asi teda az tak nebude:)))! Cize uz len prvy prelet IMAX kamerkou v prvych minutach, pomedzi jeho utroby a steny, vo mne zanechal zimomriavky...NADHERA! Trosku ma tam odradovalo, ze tvorcovia sa s dokumentom snazili vratit do minulosti...a fingovali do neho jeho povodne kmene, ktore tu mali domov...a zazemie. Sice mozno pre niekoho efektne...ale pre mne iba UMELÉ. Kazdopadne to stoji za pozretie...nazdar ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Špičková ukázka toho, jak by měl vypadat vytříbený dokument formátu IMAX - pro svou vizuální stránku dokonale využívá velké plátno, obsahuje informační hodnotu pro široké spektrum diváků (nejen pro děti a mládež, jak bývá u IMAXů zvykem) a je bohatě oživen věrnými dobovými dramatickými sekvencemi. Jedná se o velice poutavé, poučné a zábavné seznámení se s okázalým přírodním fenoménem jménem Grand Canyon. Vše navíc podbarvuje velice pěkná hudba Billa Contiho. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tento film viděl v roce 1996 přímo v IMAXU na okraji Grand Canyonu. Konečně jsem se ho dočkal na DVD od ABCD video a tak se můžu k této přírodní kráse vracet. ()

Reklama

Reklama