Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tajemné Stužkonosce ze zámečku Na ovčince... Bohatý a lakomý sedlák Janoš (M. Vávra) způsobil své sestře Mileně (V. Křížová) velkou bolest. Nařídil, aby její oblíbenou ovečku Kudrnku upekli k večeři. Ovečku ale zachrání kuchař Janek (J. Šťastný). Odvede ji do hor a tam se v podivném zámečku setkává se záhadnou zámeckou paní. Zámecká paní Stužkonoska (S. Postlerová) ví o Jankově lásce k Mileně. Pomocí kouzel potrestá zlého Janoše a pomůže mladým lidem ke štěstí. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Až na Vendulku Křížovou docela nezáživná pohádka. Přitom lze ocenit, že studio se míchá s reálnými venkovními exteriéry. A zachraňování ovce vzhledem k roku natočení asi nejvíce potěší vegetariány a děti z organizace Greenpeace. Nejzábavnější je, jak se ovce snaží utéct i před hlavními představiteli a Milena má co dělat, aby ji udržela. Evidentně se jí natáčení zamlouvalo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Některé dialogy jsou lepší než odpovídá průměrné televizní pohádce, jenže všechno to kazí neskutečná pasivita dobrých postav. Zlý bratr jim vlastně nemůže nic udělat, přesto u něj všichni otročí, poslouchají ho a nakonec na něj potřebují kouzla, proč se na něj prostě a jednoduše nevykašlou. ()

Reklama

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byla ta ovce která v posledním záběru chce vzít roha...Béééé. Výkvět herců včetně štěku Miroslava Táborského, slabší scénář, milá hudba a hezké exteriéry to vše dohromady dělá vcelku pěknou “studiovku”. Samozřejmě pro excelentního Miloše Vávru byla role chamtivého hrubiána psaná na tělo, vtipné role byly i obě neomalené služky v podání Barbory Lukešové a Jaroslavy Stránské. Ať už je to pohádka jakkoliv jednoduchá princip dobro vítězí nad zlem je dodržen a herci jsou zkrátka skvělí. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně, hodně slabá televizní pohádka. Děj je prakticky o ničem. Bohatý sedlák má být potrestaný zámeckou paní za to, že nařídil upíct ovečku k večeři. Do její role se Postlerová vůbec nehodí. Je nepřesvědčivá, stejně jako ostatní herci. Pohádka je vizuálně laděná do hnědo-šeda, což by se u pohádky stávat nemělo. [68. hodnocení, 2. komentář, 46%] ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama