Reklama

Reklama

Salanghal ddae iyagihaneun geotdeul

  • Jižní Korea 사랑할 때 이야기하는 것들 (více)

Obsahy(1)

In-ku (Han Suk-Kyu) je lékárník, který vlastní obchod v Soulu. Bydlí stále s matkou a většinu času pečuje o svého mentálně postiženého bratra. Rodiče jeho přítelkyně by jej nepřijali do rodiny, a proto jejich vztah končí. Hye-ran (Kim Ji-Su) prodává padělky značkového zboží a žije ve strachu, že nesplatí dluh, který zdědila po svém zesnulém otci. In-ku a Hye-ran se poznají čirou náhodou a nacházejí vzájemnou útěchu. Narůstá nejen jejich blízkost, ale také jejich problémy. (Denila)

(více)

Recenze (8)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě lepší než podobnej Han Seok-gyuův film Christmas in August. Přišlo mi to ucelenější, s postavama se dalo líp sžít a jejich problémy, chování a všechno kolem bylo daleko záživnější a zajímavější.a líp pochopitelný. Krom toho vztah Han Seok-gyu a Kim Ji-su má tady nějakej vývoj ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne romanticky ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o slušnom lekárnikovi, ktorému život sťažuje nutnosť starať sa o mentálne postihnutého brata a majiteľke malého butiku, ktorá kvôli dlhom, ktoré po smrti otca prešli na celú jej rodinu je nútená predávať aj nelegálne oblečenie a po pár náhodných stretnutiach si k sebe nachádzajú cestu. Spracovanie je dobré, ale ničím výnimočné. Ešte prvých pár minút ma to až tak nezaujalo, ale už po chvíli sa dá skvelo zoznámiť so všetkými dôležitými postavami a toto je dobre zvládnuté. Rovnako ma zaujali aj všetky tie problémy, ktoré hlavné postavy sprevádzajú a bránia im byť skutočne šťastní, teda dlh a postihnutý brat, ale ešte tomu niečo chýba. Presne mi to pripomenulo veľmi podobný film Christmas in august s niekoľkými totožnými prvkami a prakticky podobnými kladmi a aj zápormi, dobre sa na to pozerá a ani táto dĺžka nie je žiadnou prekážkou, nejaké slabé miesto som si nevšimol, ale ani to moc negraduje, väčšinu času si to drží prakticky totožnú úroveň, chýba viac výnimočných scén, skutočne ma zaujali asi len dve a aj ten vzťah medzi hlavnou dvojicou nepôsobí až tak ideálne, ako by mohol. A to ovplyvnilo aj samotný romantický žáner, ktorý je až príliš nevýrazný, čo je prakticky hlavnou slabinou tohto filmu, ale aspoň dráma funguje celkom dobre. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Han Suk-Kyu v hlavnej úlohe, ktorý výborne zahrá snáď všetko, o moc nezaostáva ani druhá hlavná postava Kim Ji-Su a chválim aj vedľajšie postavy, obzvlášť Lee Han-Wi v úlohe postihnutého brata. Réžia a technická stránka mi prídu len mierne nadpriemerné, dalo sa z toho získať aj viac. S týmto filmom nemám väčší problém, bavilo ma to a to aj po druhom pozretí, ale na lepšie hodnotenie by som potreboval ešte nejakú výraznejšiu zmenu v príbehu, obzvlášť upraviť vzťah hlavnej dvojice. 66% ()

Reklama

triana 

všechny recenze uživatele

Nie je na ňom absolútne nič, čo by sa mi páčilo, práve naopak - miestami ma znechucoval (a že tých miest bolo hojne), miestami popudzoval, potom rozčuľoval. Úplne zbytočný, ničím nezaujímavý film s obohraným príbehom. Hercom som ani na minútu neuverila, avšak nebude to ich chyba, pretože s nimi v iných filmoch problém nemám. Vina bude asi na strane scenáristu alebo/aj režiséra. Takto to vyzerá, keď má človek z filmu veľké očakávania, ktoré po pozretí spľasnú ako žuvačková bublina. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Milé, smutné, i úměvné, romantické, emoční, tragciky krásné. Aneb jak každý řeší nějaký existenční problém. Zajímavý příběh lékárníka, který měl postiženého staršího bratra. Do toho se seznamuje a setkává s dívkou, která bojuje o vlastní přežití a splacení dluhů po tatínkovi. Začíná se objevovat láska, emoce a nějaké ty menší tragédie. Vše vyvrcholí záchvatem staršího bratra.. Co se týče scén tak nejemotivnější byla scéna s maminčinou namluvenou kazetou. Herci sympatičtí, herecké výkony skvělé. Film pro osamnělý večer (končí to dobře). "A jednou vyrazíme do Himalájí..." ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalejší příběh o setkání dvou lidí, kteří to nemají v životě lehké. In-ku je lékárník, kterému se rozpadl vtah kvůli tomu, že se musí starat o svého mentálně zaostalého bratra. Hye-ran zase po zemřelém otci zdědila velké dluhy, které se teď snaží se setrou splatit výrobou a prodejem napodobenin značkového oblečení. Film je natočený naprosto klasicky, žádné zběsilé střihy ala mtv, žádné nečekané zvraty a snaha o maximální coolovitost. Díky tomu vypadá velmi realisticky a v podstatě takové příběhy se kolem nás dějí dennodenně. A přesto nenudí, hlavně díky skvělým hercům, v čele s Han Suk-kyuem. Pokud jste viděli Christmas in August a líbil se vám, mohl by se vám líbit i Solace. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama