Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá scénáristka Lee Su-jin zajistí pro televizi speciálního hosta, aby si udržela své pracovní místo. Je jím proslulý profesor Yoon Suk-young, který touží znovu spatřit svou mládeneckou lásku Jung-in. Příběh se vrací do roku 1969, kdy Suk-young odjíždí v rámci letní studentské brigády do skromné vesničky, kde pozná plachou knihovnici Jung-in. Postupem času se z jejich přátelství vyklube pravá láska, která je však vystavena těžkým zkouškám v bouřlivé politické době. (Káronoš)

(více)

Recenze (35)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Ve slaboduchý, nesnesitelný kýč se to naštěstí promění až během záverečné čtvrthodinky. Do té doby se jedná o řemeslně kvalitně natočenou a příjemně zahranou vztahovku. A když ta Korejka předčítá "pornografický" úryvek z knihy nadrženým korejským dědulům, upřímně jsem se pobavil. Chytl ji za ... ruku (kozu ty náno)... :) Mělo to skončit za branou věznice. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na čistokrvnú dojemnú romantiku, namiešajte si juhokórejské prísady, ochutnajte a .... vyletíte do neba. Áno, toto najlepšie vystihuje Kórejcov. Pri ich ideovom vyznení snímky sa cítim, akoby som sa vznášala niekde medzi nebom a zemou, nikto iný nemá dar vyžmýkať z námetu toľko úprimných emócií, pričom sa vôbec nepovažujem za citovo vydieranú. Ústrední herci sú po hrdinoch z Moment to remember druhým najväčším duom, s akým som sa u Kórejčanoch stretla - ani si nemuseli hovoriť večné slová lásky či opakovať ich do nemoty, aby ich vzájomné pohľady nevystihovali to najdôležitejšie. Nádherné prostredie nenápadnej dedinky, magická hudba, každodenný stret dvoch ľudí, medzi ktorými to bytostne iskrí a aj tá emocionálne vypiplaná a najdôležitejšia scéna vo väznici, ktorá ma totálne odrovnala. S Moment to remember najpôsobivejšia Kórea. Jedným slovom: prekrásne. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Ve dvou časových rovinách se odvíjí příběh mladého studenta, později slavného profosera, který odjíždí v bouřlivé době ze Soulu na venkov, aby zde pomáhal místním obyvatelům. Seznámí se s dívkou, kterou ze začátku prostě špicluje, ale brzo se do ní zamiluje. Celý úvod se nese v duchu krásné bezstarostní letní atmosféry prázdnin a letních lásek a jedna nádherná scéna střídá druhou. S postupem času a návratem do Soulu se všechno dramatizuje. V této části ale mají herci kromě rozverného vtipkování konečně co pořádného hrát a scéna ve vězení je bezesporu emocionálním vrcholem filmu. Krásný je i poeticky epilog. Vyzdvihovat technickou dokonalost filmu (nádherná práce se světlem, kamerou, hudbou) mi přijde jako nošení dříví do lesa. Pokud máte rádi romantické filmy, tak si tenhle krásný film bezesporu užijete, jako jsem si ho užil já. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příběh zakázané lásky v bouřlivé politické době, který plyne tak trošku samovolně a ospale, jako láska dvou hlavních hrdinů, přesto mě film nedokázal chytnout, tak jako tomu bylo u ostatních jihokorejských romantik, které jsem měl možnost zatím vidět, což je škoda, přesto je 그 해 여름 krásný film s krásnou Soo Ae, ale jak již mnozí napsali, korejci to umí lépe. Lepší 3***. 64% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Podle mého se jedná o jeden z nejlepších korejských filmů. Tak jako mě tutově rozbrečí A moment to remember, s jistotou mě rozbrečí i tento skvost. Začíná to sice docela nevinně, ale poslední třetina je emotivně hodně náročná. Hlavní představitelé patří mezi moje TOP oblíbence, takže i po téhle stránce jsem nadstandartně spokojená. A ty jejich krásné úsměvy v kombinaci se slzami v očích...5* ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama