Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

VOD (1)

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Shit 

všechny recenze uživatele

No je to tak, jak už tady někdo zmínil, že se jedná spíš o takovou upgradovanou variaci na Zachraňte Willyho, kde místo kosatky je 10ti metrovej mořskej koník a děj se odehrává během války někdy ve 40-tých letech, ale narozdíl od Willyho mi to přišlo nudný a mdlý, i když se to snaží tak trochu o rádoby hodnotnější film, ale tim to ztrácí zase na zábavnosti. Ovšem ten mořskej koník je v rámci těhle filmů celkem dobře zvládnutej a jeho animace vůbec neruší. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, fajn oddychovka. Ľúbilo sa mi, že bol príbeh zasadený do obdobia druhej svetovej vojny, detsky herci sú tiež v pohode, lochneska príšera, masky, kostýmy, výprava alebo efekty (na ktorých robili machri od Wety, ktorý nám priniesli aj Pána Prsteňov) vyzerajú dobre aj niekoľko do rokov po premiére. No chýbal mi tu lepší príbeh, pretože ten tu vlastne ani nie je, ak nepočítam za príbeh to, že si deti nájdu svojho maznáčika, ktorý sa im vyliahne s vajíčka. Veľké plus je tu ešte hudba od Jamesa Newton Howarda. Ako celok je to zaujímavé, mám rád Lochnesku príšeru a bavila ma aj v tomto rodinnom prevedení, ale na lepší zážitok tomu chýba lepší príbeh. 70% - 3* ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Povedený rodinný film o přátelství chlapce a příšery z jezera Loch Ness. I když příšera je v tomto případě příliš silné slovo. Ona je totiž dost roztomilá již od okamžiku, kdy jí chlapec objeví. Jenže ona také dost rychle roste. Vizuální zpracování je na solidní úrovni a ani herecké výkony nejsou špatné. A při scéně s nataženou železnou sítí mi okamžitě naskočila v hlavě velmi podobná scéna ze Zachraňte Willyho. Pro dospělé 60%, pro děti 80%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zažili jste někdy ten pocit, že se koukáte na docela obyčejný film, který vlastně nenabízí nic zajímavého či převratného, ale přesto cítíte, že si ho budete dlouho pamatovat a zřejmě na něj nikdy nezapomenete a po jehož zhlédnutí máte pocit smutku a jakési zvláštní nostalgie? To je přesně můj případ a mé pocity ze zhlédnutí tohoto rodinného fantasy filmu, který mi hned na první zhlédnutí maximálně přirostl k srdci a u něhož cítím, že se v mých myšlenkách bude vynořovat ještě pěkně dlouho. A přitom by se dalo říci, že to vlastně není nic jiného než příběh jednoho chlapce, který najde jakési zvláštní vejce, z něhož se vylíhne malá příšerka, která dá vzniknout legendě o lochnesské příšeře. Ale spojení toho chlapce a té příšerky jménem Crusoe, to je něco příjemného, něco, co mě prostě dojalo a absolutně dostalo. Ty citlivě natočené záběry, jak se příšerka seznamuje se světem, jak se kamarádí s tím chlapcem a vezme ho na projížďku po jezeře na svém hřbetě, a vlastně i ten konec, kdy ta příšerka odplouvá a chlapec i divák ví, že už se zřejmě nikdy neukáže. To mi bylo skoro do breku a smutnil jsem spolu s tím chlapcem, zcela jsem totiž chápal, že se do příšerky zamiloval, já jsem si jí totiž zamiloval taky a loučit se s něčím tak krásným, milým a sympatickým a vědět, že už to nikdy neuvidím, tak bych měly oči zalité slzami. Každopádně ale docela potěšil optimistický konec, to zase musím přiznat. Tolik tedy k filmu, nyní k hodnocení. Pokud jste pečlivě přečetli mé předchozí řádky a mé myšlenky, tak vám musí být jasné, že k tomuto filmu a příběhu jsem si vybudoval hluboký citový vztah, a jak jsou v něčem city, tak pak člověk bývá zaslepen. I já jsem zaslepený a netečný k některým chybám, které by mi za jiných okolností u filmu vadily, ale já vidím jen roztomilou příšerku a kamarádství chlapce a příšerky na celý život. A to mi stačí abych udělil pět hvězd, tenhle film je zkrátka výjimečný a hodně příjemný, a proto nevidím důvod s hodnocením jakkoliv šetřit. ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Tak tahle kamarádská příšera dětské sny neplní. Tone v moři klišé, dezorientovaná ztrátou základní logiky a bičovaná prachsprostě ledabylým žonglováním s charaktery postav i jejich motivacemi (které mění potěšení z klukovsky fantaskního dobrodružství v utrpení, vepsané pak doslova fyzicky do tváří skvělých herců, plácajících se na bezradné scénáristické mělčině, a to fotogenické výpravě, dobovým kostýmům i tklivým notám navzdory). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)
  • Ve scéně při rychlých ponorech do hlubin jezera by Angus bez vyrovnávání tlaku záhy přišel o ušní bubínky (barotrauma ucha, končícím až ztrátou sluchu) a díky nesnesitelné bolesti v hlavě by se po vynoření určitě nesmál štěstím. (Lasskoun)
  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)

Reklama

Reklama