Reklama

Reklama

Tom Dobbs, komik a hostitel politické talk show à la „Bill Maher a Jon Stewart“ kandiduje na prezidenta USA jako nezávislý kandidát, který po kampani zaměřené na problémy a explozivním výkonu v závěrečné debatě získá právě tolik hlasů, aby zvítězil. Problém je, že za své vítězství vděčí počítačové poruše v národním hlasovacím systému s dotykovou obrazovkou, který uvedla na trh soukromá firma Delacroy, jejíž akcie jsou na vzestupu. Vysocí činitelé firmy Delacroy chtějí svůj majetek chránit, a proto poruchu hodlají utajit, nicméně jistá programátorka, Eleanor Greenová, chce, aby Dobbs znal pravdu. Dokáže se k němu dostat? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedotiahnutá záležitosť s dobrým potenciálom. Ani mi nevadilo, že sme zrazu z komédie preskočili do konšpiračného trileru a potom zase nazad a tak podobne. Problém je v slabších dialógoch a naivne napísanej postave Laury Linney, ktorá je samozrejme opäť hypersympatická a krásna. Snaží sa dlho vymáčknuť, pričom bohvie prečo povie Dobbsovi o probléme až smerom k záveru filmu. Ono ani tie hlody vkladané do Williamsových úst nie sú, až na pár výnimiek, extra vtipné. Asi sa odkazuje na voľby s Bushom jr, ale to by chcelo určite lepšiu satiru, než "rodinného" Muža roku. Vrtieť psom bolo niekde inde. Na druhú stranu to utečie ako voda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

rozhodně nejde o nejlepší Levinsonův film, ale jako zábavná jednohubka funguje velmi dobře a jako kombo s další levinsonovkou Vrtěti psem by mohl fungovat ještě lépe. Všechno samozřejmě s přehledem táhne Robin Williams, který by to se svojí vyřídilkou měl dneska nejspíš těžké, ale o to víc tady chybí. Muž roku sice není bez chybičky, ale už jen kvůli Robinovi ho prostě má smysl vidět...70% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu v ktorej hlavny hrdina kandiduje na prezidenta je plna neskutocne vtipnych vystupov, ktore nazorne ako jeden z dvoch filmov ukazuju jak strasne vtipny dokazal byt Williams pri svojich legendarnych stand-up vystupeniach. Potom co ale volby vyhra, tak sa naplno ukaze, ze tvorcovia nevedeli co si maju so zaujimavym vychodzim napadom pocat. A tak namiesto toho, aby ukazali jak sa bude darit viest cely narod jednemu blaznivemu komikovi, vymysleli infantilnu a nezaujimavu konspiracnu zapletku o zlej firme, ktora sa snazi zakryt svoju chybu pri scitani volebnych hlasov. Do toho obcas prebleskne nemastna neslana romanticka linia. Takze zabavnot filmu prudko klesa a uz len prilezitostne Williams dostane moznost ju nakopnut svojimi vtipnymi poznamkami. Fakt velka skoda, ze tak slubny namet nedokazali rozviest v lepsi scenar. Akotak to napravi zmierlivy koniec v ktorom sa vsetko stastne vyriesi. Takze vysledkom je film, ktory stoji za jedno pozretie vdaka viacerim Williamsovym vtipnym hlaskam. Ak vas zaujmu, tak si budete môct pustit aj nejake zaznamy jeho vystupeni, ktore su niekolkonasobne vtipnejsie ako tento film. 6/10. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pár dní dozadu zomrel Robin Williams, takže prišiel čas, si ho trochu pripomenúť. A z toho čo som s ním nevidel, som asi nemohol vybrať lepšie (prvé dve možnosti boli Popeye a Sme len ľudia, ale tie som nakoniec nezohnal).. One Man Show, čiastočne. Tie rýchle, nezastaviteľné vystúpenia mi pripomenuli Good morning Vietnam; Williams pred senátom, Williams v televízii, Williams v politickej debate ... No tak je to trochu fraška, zato zasahuje všetky miesta ktoré si zasiahnuť zaumienila a robí to nenásilne, zábavne a inteligentne, navyše Williams sa tu našiel. Zomrel veľký komik, skvelý herec. A tu má tribute. S predstihom ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Robin Williams jako komik, co se stane prezidentem USA? Pro mě jednoznačně námět na komedii roku. Barry Levinson to bohužel viděl jinak. Dal dohromady podivný slepenec neromantické romantiky, nedramatického dramatu a bohužel málokdy vtipné komedie, což ve výsledku vyhodilo mišmaš, který není dostatečně romantický, dramatický ani zábavný na to, aby jste se za ty dvě hodiny několikrát nepodívali na hodinky a přáli si, ať už je to za vámi. Když se Williams dostane ke slovu, je vidět, že na to ještě pořád má (jako ve Vietnamu :), ale podivný scénář mu konstantně podráží nohy. Rozhodně velká škoda. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně je v televizi na pozadí vidět krátká ukázka ze scény, kdy je Billy Crystal oblečen jako krůta a povídá si s Robertem De Nirem. Jde o reklamu, která měla po 9. září nalákat turisty zpět do New Yorku. Reklamu natočil autor filmu Barry Levinson. Reklama běžela v televizi pouhé dva týdny a parodovala částečně film Taxikář, kde De Niro hrál sloganem "Are you gobbling at me? Are you gobbling at me?". (don corleone)
  • Jména dvou kandidátů na prezidenta jsou názvy známých výrobců cereálií: Kellogg a General Mills. (don corleone)
  • Robin Williams se inspiroval pro svůj výkon vlastními stand-up show a známým moderátorem talk show Jayem Leno. (don corleone)

Reklama

Reklama