Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Marze 

všechny recenze uživatele

Producenti nad námětem zprvu váhali. Nevěřili, že vydá na 90 minut filmu. Režisér uspěl, až když se Hollywood zamiloval do thrilleru Otevřené moře, v němž bojují o život dva potápěči. Nejvíc je pyšný na vizuální stránku filmu, který původně chtěl natočit jen na video, aby dosáhl autentičnosti dokumentu. "Producenti ale zajistili další peníze a já tak mohl natočit Adrift na 16 mm film, za použití anamorfických širokoúhlých čoček," říká Horn. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne příjemně překvapil, je 100 x lepší než OPEN WATER I (ten byl nudný!). Trošku mne už od počátku zarazilo to, že jsou ti lidi tak hloupí a nikoho nenapadlo aby 2 kluci dali ruce k sobě a jedna štíhlá dívčina na ně vyskočila! Copak nikdy neblbli na bazéně???? To tu holku muselo napadnout až 5 minut před koncem, když už zůstali jen dva na živu. Promiňte, ale pokud je to opravdu podle skutečné údálosti a pokud se to opravdu stalo v Německu - tak jsou Němci naprostí IDIOTI ! ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Skupinka debilů, kteří mohli to, co nakonec použili k záchraně poslední dva, použít hned než rozličnými smrtmi sešli z tohoto světa, dokud měli ještě nůž Jediné, co je na tomto filmu nervydrásající je to mimino na palubě a představa, co prožívá jeho matka, která byla přesto kupodivu ze všech nejklidnější. A ten rádoby sofistikovaný konec tomu dal korunu. Ale nicméně oproti původnímu Otevřenému moři je to zábavnější. ()

willow666 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Děj měl rozhodně spád i napětí a na filmu se pozitivně projevilo, že není americký, protože Američani by nechali umřít maximálně 2 lidi a ještě by se v ostatních ozvala stará láska, tváří v tvář smrti by pochopili, jak nesmyslný vedou život a na palubě by ho začali měnit... Ne, opravdu nemám příliš výtek, občas sice moc patosu a přehnaně citu, ale u filmu podle skutečných událostí mi to zase tak moc nevadí. Protože vážně si dovedete představit, že pokud se někomu taková věc stane, lze to překonat beze strachu, hysterie a slz? Neřekla bych. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jedničku - tím to má u mě plus. Nápad má film zajímavý, některé scény jsou působivé, ale blbost je to nehorázná. I když se nad filmem nezamyslíte, napadnou vás už pět minut po pádu do vody dva způsoby, jak z ní ven. To si potom umíte představit, kolik vás jich musí napadnout, když se zamyslíte. Taky by to chtělo nějaké ty herecké výkony a herce, kteří umí hrát. Takhle je film jen zajímavý nápad, pár docela ucházejích scén a pak nic... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)

Reklama

Reklama