Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

choze 

všechny recenze uživatele

Takový lepší německý televizní film, který ti nešťastníci museli hned nacpat do kin. Jednoduchá zápletka, kterou si každý divák rozvíjí po svém (a nevypne film před koncem, protože se zkrátka MUSÍ dozvědět, jak to dopadne) dělá svoje, k tomu se podařilo vystřihnout pár pěkných záběrů (přelet letadla z pod vodní hladiny) a dokonce i sehnat tři docela hezké Němky. Zápory - dobrá polovina filmu je vata a není tu nic, co by vás jen trochu překvapilo, tedy kromě idiocie hlavních hrdinů, z nichž dva se dokáží ve vodě krajně hloupě smrtelně zranit jako by nestačila únava a podchlazení. Závěrečné řešení je až nepříjemně prosté a kdyby hrdinové jen trochu mysleli, přišli by na něj hned na začátku, dokud byli všichni naživu, ale to beru jako ironii. Názvem se film hlásí k podobnému OTEVŘENÉMU MOŘI, podtitul si zase vypůjčil od druhého ÚPLNÉHO BEZVĚTŘÍ. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti snímku "Otvorené more", ktorý bol natočený v roku 2003, som napísal niečo v zmysle, že je to film o poriadne nepríjemnej situácii, v ktorej sa môže človek ocitnúť. Zúfalí ľudia uprostred otvoreného oceánu. Bez lode, bez telefónu, bez vody a stravy... koľko to vydržia a koľko to vydrží divák? Pretože to je len zbytočne naťahovaná záležitosť, ktorá by sa dala rozpovedať za dvadsaťpäť  minút. Dal som tomu dve hviezdičky. O tri roky neskôr, v roku 2006, bola však vyprodukovaná aj druhá časť "Otvorené more 2: Odsúdení zomrieť". Je to v podstate to isté ako to, čo som videl v pôvodnom filme, akurát že teraz som sa pri tom nudil ešte o trocha viacej. * ()

Reklama

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spoustou komentářů zde, typu "Jak to, že nikoho nenapadlo to či ono; že ten se zachoval tak či onak, a že to prostě byla ukázková banda vylízanců, etc.", proto to zde již nebudu více rozvádět. Co mne ale už vůbec hlava nebere, je absolutně zcestný moment, kdy matka toho miminka se konečně po té dlouhé době dostane na palubu, a místo toho, aby ho ihned obstarala, se opět okamžitě vrhá zpět do vody!!! Sama jsem matka, a v tu chvíli by šlo vše ostatní stranou, hned bych své děťátko šla obstarat! Vždyť to už muselo mít velký hlad, žízeň, plnou plínku, být zmatené - tak dlouho samotné, neobstarané, vysílené pláčem... To je přímo do nebe volající, co musí napadnout i bezdětné. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nenudil, ale už dlouho jsem neviděl film, jehož postavy by byly tak ne-u-vě-ři-tel-ní IDIOTI !! Bylo jich tam šest, proboha, to by pět z nich nedokázalo pozvednout jednu z dívek tak, aby dosáhla na palubu?? Proč se o to aspoň nepokusili? A když už si udělali lano z plavek, tak proč nepodpírali toho, kdo po něm šplhal, aby snížili jeho hmotnost? Není trauma z dětství to největší klišé na světě? Opravdu bylo nutné zabíjet se nožem? A proč sakra ta dívka, která se nakonec dostane nahoru, má na sobě spodní prádlo??? Neměla ho náhodou předtím věnovat na výrobu lana? A kdo vlastně na konci umřel? Proč ten rybář na palubě nikoho neviděl? A co se stalo s tou holkou, která plavala k pobřeží? Otázky, samé otázky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Odsouzeni zemřít“ je špatný film, který mě doslova iritoval celou dobu, a to i tím příšerným závěrem, který se snaží být emotivně silný a symbolický. Vzhledem k tomu, že je to vystavěno na nelogickém blábolu, který šustí papírem, až to pěkné není, tohle už jsem prostě nekousnul. Tohle jsou filmy, kvůli kterým nestojí za to ztrácet čas, protože tvůrci se prostě jenom snažili očurat diváka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)

Reklama

Reklama