Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní survival, který na své intenzitě ztratí až v příliš "epickém" závěru. Drama v americko-německé koprodukci je natočeno podle skutečných událostí a tudíž nepostrádá autentické vyznění. Survival dramata mají většinou řídké scénáře, pevně dané lidské charaktery, které se mění poté co se lidé ocitnou v krajní situaci a krajní situace v Odsouzeni zemřít není nijak přehnaná a hlavně tvůrci vynechali trapné žraloky, kteří se přímo nabízeli poté co partička mladých lidí naskákala bezmyšlenkovitě do vody kdesi v Mexiku a vzápětí ke své smůle už se kvůli příliš kluzkému a vysokému kýlu jachty nemohli vyškrábat zpět na palubu, kde je navíc bez dozoru ponechán vřískající kojenec. Všichni a zejména slečny zpanikaří, pomoc je v nedohlednu a vymyslet jak se dostat zpátky na jachtu dá někdy pořádnou fušku. Tady byly hlavním nepřítelem vyčerpání a žízen. Nepřišlo mně, že by se lidé ve vodě chovali nějak nelogicky nebo nesmyslně. Vyzkoušeli co se dalo a chci vidět někoho ( z řad těch, kteří se filmu vysmívají) kdo by se dostal do podobné stresové situace zda by se choval a uvažoval s naprosto chladnou hlavou a napadlo by ho zaručeně spasitelské řešení. To určitě. Sevřená atmosféra trochu povolila zhruba v posledních deseti minutách, kdy to přestalo být napínavé. Do hereckých řad se vedle málo známých herců podařilo angažovat i hvězdičku Cameron Richardson, která nepěkně naplnila rčení o tupých blondýnách. Celkově to však byl zajímavý survival, který byl mnohem lepší než nudný The Reef. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Skupinka debilů, kteří mohli to, co nakonec použili k záchraně poslední dva, použít hned než rozličnými smrtmi sešli z tohoto světa, dokud měli ještě nůž Jediné, co je na tomto filmu nervydrásající je to mimino na palubě a představa, co prožívá jeho matka, která byla přesto kupodivu ze všech nejklidnější. A ten rádoby sofistikovaný konec tomu dal korunu. Ale nicméně oproti původnímu Otevřenému moři je to zábavnější. ()

Reklama

willow666 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Děj měl rozhodně spád i napětí a na filmu se pozitivně projevilo, že není americký, protože Američani by nechali umřít maximálně 2 lidi a ještě by se v ostatních ozvala stará láska, tváří v tvář smrti by pochopili, jak nesmyslný vedou život a na palubě by ho začali měnit... Ne, opravdu nemám příliš výtek, občas sice moc patosu a přehnaně citu, ale u filmu podle skutečných událostí mi to zase tak moc nevadí. Protože vážně si dovedete představit, že pokud se někomu taková věc stane, lze to překonat beze strachu, hysterie a slz? Neřekla bych. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar a ustredny pribeh k filmu posobia dost realne na to, aby sa to stalo. Oproti jednicke /Open Water 1/ doslo k urcitym zlepseniam, najprv blbnutie na lodi /tancovanie, pijatika/ a potom, ked posledna dvojica skocila do vody, doslo im, ze zabudli na mostik. Potom nasledovali pokusy dostat sa na lod, vsetky neuspesne a tie vystriedal pocit apatie. Vyborny bol hlavne plac dietata a bezmocnost posadky, ktora sa ocitle na hladine svetoveho oceanu. Zaver bol spraveny trochu v lynchovskom style. Co film zadupava k priemeru su dost chabe herecke vykony a zbytocne hadky na mori. Ustredna myslienka vsak nebola az taka spatna : TAK BLIZKO NIKDY NEBYLO TAK DALEKO! A tato myslienka mi je z principu sympaticka. 60 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. To nejhorší, co může potkat podobné filmy je zas a dokola scénář. A také neúnosné chování postav, které vyplývá právě z bídného scénáře. Ten byl v tomto případě velmi děravý, takže všechny chyby byly dokonale zřetelné. A bohužel nejen v dialozích. Příkladem jmenuji, v jednom záběru dítě poklidně tvrdě spinká, ale v dalším má v ústech dudlík, ačkoliv všichni byli mimo jachtu, zřejmě moc šikovné batole. Všichni se svlékli, aby z plavek vytvořili provaz, ale na konci měla slečna prádlo opět na sobě, zřejmě se stihla ve vodě i převléci. Týpek roztrhl vlajku, když se po ní chtěl dostat navrch, ale v dalších záběrech již opět nepoškozená poklidně vlaje. A co se stalo s tou dívkou, která odplavala pro pomoc? No a ten pomatený konec... Po většinu času mi unikal smysl chování všech postav. Tu blondýnku, která dostávala hysterické záchvaty, jsem měla chuť už po minutách něčím praštit a když se začala ve vodě modlit, těžce jsem nechápala. Přála jsem si, ať se tam někde objeví Megapiranha, Megalodon, nebo prostě něco, co by trochu rozvířilo vodu a pořádně nakoplo tu bandu vylízanců. Pobavilo mě pár hloupých, ale vtipných slovních výseků, které by za jiných podmínek působily přirozeně, ale zde se uchylovaly až k trapnému podtónu. Jsem zaujata zdejšími komentáři, díky nimž jsem přišla na to, že ty nejtrefnější a nejlepší jsou napsány k nízce hodnoceným a odpadovým filmům. A jak v tom jednom zní, oni se vlastně pozabíjeli sami. "Co kdyby sis z prdele vytáhl tu vrtuli a vynesl nás nahoru?", "Já jsem taky člověk, nechci tu umřít.", "Mám nápad. Uděláme provaz.", "Musíme zavolat policii." :D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)

Reklama

Reklama