Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +námět, atmosféra -pokaženej konec/// Zřejmě volné pokračování filmu Open Water se kterým zatím nemohu srovnávat. Zápletka očividně zůstala a přestože se mi zdá celkem naivní (opravdu se to stalo?), nechal jsem se zlákat. Nudit jsem se nestačil, jen mi přišlo chování oněch lidí docela divné a nelogické (po přečtení Dadelova příspěvku mu dávám za pravdu). Nakonec jsem čekal co se ještě stane a jak se z toho dostanou. Oprávněně jsem se bál. Ten konec to pokazí a navíc je utnut celkem rychle, takže si člověk musí ledacos domyslet. Mám spoustu otázek!/// Celkem 55%/// ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne příjemně překvapil, je 100 x lepší než OPEN WATER I (ten byl nudný!). Trošku mne už od počátku zarazilo to, že jsou ti lidi tak hloupí a nikoho nenapadlo aby 2 kluci dali ruce k sobě a jedna štíhlá dívčina na ně vyskočila! Copak nikdy neblbli na bazéně???? To tu holku muselo napadnout až 5 minut před koncem, když už zůstali jen dva na živu. Promiňte, ale pokud je to opravdu podle skutečné údálosti a pokud se to opravdu stalo v Německu - tak jsou Němci naprostí IDIOTI ! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První Open Water z roku 2003 bylo DOCELA příjemným překvapením. Nepřímý nástupce nám nabízí rozjařené páry, jenž uprostřed taneční juchandy na luxusní jachtě naskáčou do vody, aniž by si spustily žebřík, po kterém je snadná cesta zpět na palubu. Stát se to může!! A mrazivě to působí!! Právě paluba je zdánlivě na dosah, ale co teď s tím? Logicky smýšlející člověk by během prvních deseti minut dané situace přišel na celou škálu možností, jak se alespoň pokusit dostat zpátky na loď. Jenže naše banda výletníků na to potřebuje půl dne a ještě k tomu se dokáže slušně pohádat, vzájemně pobodat (bezpochyby nejabsurdnější část celého vyprávění) a nesystematicky rozhodovat. Řetěz z plavek by HNED napadl i desetileté dítě, přičemž ani to by tam rozhodně nepouštělo devadesáti kilového chlapa, ale nějakou ze slečen a ještě ji podepíral, aby snížil její hmotnost. Což šlo udělat už dávno. A stačila by osa dva chlapi – jejich ramena – holka na ně a šup. Dramatická situace je tak prostá, až to bije do očí, přesto se britsko-německý štáb nepokouší o NĚCO nového. O žádný umný tah se tu nikdo nesnaží, oproti jedničce jde o čistokrevnou zábavu (nejednoznačný první díl se utápěl v ručních roztřesených záběrech) překvapivě bez žraloků, obohacenou o vděčnou nálepku „založeno na skutečných událostech“. V triviálním dialozích je tu navíc neuvěřitelný nával klišé (tklivá hudba, dítě na palubě, Bůh záchranář, traumatické zážitky z dětství, milionář lhářem) a neustále mi v hlavě ležely myšlenky, jak to šlo udělat lépe. A když už nic jiného, tak se v rámci zmiňované „záchranné“ akce svlečou všichni přítomní z plavek, jenže do konce filmu, ač se snažíte sebevíc, žádný pořádný záběr nenajdete!! Což už při tom málu vyloženě naštve!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Všechno už zde padlo, v obsahu i komentech je vyzrazena základní dějová linie i pointa... Geniální je na tom ta jednoduchost. Parta rozjuchané omladiny při cestě po moři v euforii naskáče z jachty do vody. Když je prvním zima a chtějí z vody, zjistí, že nikde není žebřík. Kluzké šikmé boky elegantní lodi jsou bez výstupků a paluba mimo dosah plavců ve vodě.... Úplně jsem cítil tu beznaděj, únavu i chlad z vody... Jste v moři, u moderní jachty s rádiem, mobilama, jídlem a pitím a přitom vám hodně drsně hrozí dehydratace a utonutí... Celkem by mne zajímal ten skutečný příběh podle nějž to bylo natočeno... Koukat se na to dá už jen kvůli půvabné Susan May Pratt... Na více než dva záchrané kruhy to však není. * * ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby byla ta jachta dvakrát vyšší, tak by film působil o 50% méně debilně. Možná. Jedna hvězda je za námět. To je tak boží námět, že kdyby ten film udělali jenom trochu dobře, byl by to býval mohl být pětihvězdičkový zářez. Jenomže tady je úplně všechno špatně. Ponaučení do života: je jedno, když okolo umírají lidé, největší průšvih je, když brečí mimino! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)

Reklama

Reklama